به گزارش خبرنگار مهر، کمال دانشیار رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عصر امروز در مراسم گردهمایی فارغ التحصیلان رشته فیزیک هسته ای دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت : کمیته ای در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وجود دارد که می تواند طرح های دانشگاهیان در بخش هسته ای را دریافت کند، نظارت داشته باشد و بودجه اختصاص دهد. راهکارهایی که دانشگاهیان به مجلس و دولت می دهند برای مجلس و دولت تعیین کننده است. مجلس و بخشی از دولت گوش شنوایی برای بحث های دانشگاهیان دارند.
دانشیار به فارغ التحصیلی دانشجویان دوره دکتری هسته ای دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و گفت : برای ملت و تاریخ ایران افتخار بزرگی است که 80 نیروی متخصص در حد دکتری برای حوزه علم هسته ای در دانشگاه صنعتی امیرکبیر داشته باشد. از مهندس موسوی نخست وزیر دولت وقت که بانی این کار بزرگ بودند، تشکر می کنم.
وی افزود : معدن، نفت و گاز و ... به اهمیت نیروی انسانی نیستند. ژاپن نه نفت دارد و نه گاز اما به کلیه دنیا صادرات دارد. غنی شدن نیروی انسانی در هر کشوری از اهم دغدغه ها باید باشد. اگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت این موضوع را متوجه شوند همه امور حل می شود. حل مسائل به این پیچیدگی نمی شود و راحت تر می توان به مسائل پرداخت. اگر کار به دست کاردان سپرده شود مردم بیشتر سعادتمند می شوند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد : ساخت نیروگاه اتمی بر اساس ضرورت اقتصادی در برنامه مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و به دولت ارائه شد. برای اداره این سیستم به نیرو و سرمایه نیاز است. اگر بتوان بخش خصوصی را وارد قضیه کرد و بخشی از نیاز 20 ساختال آینده کشور به انرژی را با انرژی هسته ای تامین کرد، می توان گفت که کار بزرگی اتفاق افتاده است که این مستلزم ایجاد امنیت اقتصادی در کشور است تا زمینه سرمایه گذاری در همه بخش ها به خصوص هسته ای ایجاد شود.
دانشیار افزود : بحث خوراک و سوخت به یک بحث بزرگی برای اقتصاد و سیاست ما تبدیل و محل نزاع ایران و آمریکا شده است. اگر این موضوع را در تصمیم گیری های کلان به دانشگاهها دهیم این موضوع خیلی راحتتر حل می شود. اگر اساتید دانشگاه در بحث های سیاسی بین المللی وارد شوند بحث ها بهتر تجزیه و تحلیل خواهند شد. آمریکا در حال جوک گفتن است، می گوید که شما حق ندارید حتی در حد تحقیقات هم غنی سازی داشته باشید.
وی به تهیه برنامه جامع انرژی در کشور اشاره کرد و گفت : دانشگاه در این زمینه باید وارد شود و در این زمینه انرژی هسته ای را نیز در نظر بگیرد. هم در دولت قبلی و هم در دولت جدید در بحث برنامه جامع انرژی ضعیف عمل شده است.
دانشیار گفت : کشورهای عربی همسایه نیز به دنبال ساخت نیروگاه اتمی افتاده اند و ترکیه هم به همین شکل. این نشان می دهد که ساخت نیروگاه باید به عنوان یک هدف در سطح کشور و منطقه پیگیری شود.
نظر شما