به گزارش خبرنگار مهر، امام جمعه دزفول شامگاه سه شنبه در کنگره ملی شهیده عصمت پورانوری و یک هزار و 674 شهیده استان خوزستان که با حضور جمعی از مسئولان و خانواده های شهدا، ایثارگران، رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس در حسینیه ثارالله دزفول برگزار شد، اظهار کرد: خانواده شهدا ولی نعمت و چشم و چراغ ملت ایران هستند.
حجت الاسلام سیدمحمد علی قاضی دزفولی افزود: در تاریخ انقلاب اسلامی در کمتر از یک دهه، صدها عالم دینی همچون شهید مطهری، شهید مفتح، شهید باهنر، شهید قدوسی و شهدای محراب با خون پاک خود دین و نظام را یاری کردند و برگ زرینی از مکتب خونبار اهل بیت را بعد از ۱۴ قرن در تاریت بشریت و به افتخار ملت ایران رقم زدند.
وی عنوان کرد: در دوران دفاع مقدس ۳۸ کشور شرقی و غربی با وجود اختلافاتی که داشتند با یکدیگر متحد شده و دیوانه ای همچون صدام را آلت دست خود قرار داده و با تمام قوا به کشور ایران هجوم آوردند و بدین ترتیب خوزستان قهرمان و شهرهای مقاومی همچون خرمشهر، آبادان و سوسنگرد آماج حرکات ددمنشانه دشمن قرار گرفتند.
امام جمعه دزفول در ادامه دزفول را بلدالصواریخ و نقطه مرکزی حملات و اهداف دشمن برشمرد و گفت: مردم دزفول با وجود اصابت ۱۷۶ موشک، دو هزار و ۵۰۰ گلوله توپخانه ای و حدود ۴۰۰ حمله هوایی توسط هواپیماهای جنگنده دشمن همچنان مقاوم و استوار ایستادند و دشمن نتوانست این شهر را خالی از سکنه کند.
حجت الاسلام قاضی دزفولی با بیان اینکه نماز جمعه دزفول در ایام هشت سال دفاع مقدس به امامت مرحوم آیت الله قاضی برای یک هفته نیز تعطیل نشد، تصریح کرد: وی در تمام دوران دفاع مقدس روحیه ساز مردم و رزمندگان بود.
وی ادامه داد: در آن دوران، شهرستان دزفول به تنهایی یک لشگر را تشکیل داد و خانه هایی که بر اثر موشک های دشمن ویران می شدند به سرعت بازسازی می شدند.
امام جمعه دزفول، تعداد شهدای دفاع مقدس این شهرستان را دو هزار و ۶۰۰ شهید برشمرد و یادآور شد: ۳۸۴ شهید زن، ۶۴ شهید فرهنگی و معلم، ۲۶ شهید طلبه و روحانی، یکهزار و ۳۸ شهید موشکی، ۱۳۴ شهید دانش آموز پسر به وسیله موشک های دشمن، ۴۳۰ شهید دانش آموز پسر در جبهه و عملیات ها، ۱۱۹ شهید دانش آموز دختر بر اثر موشک باران از جمله شهدایی هستند که شهرستان دزفول در زمان جنگ تحمیلی به اسلام و انقلاب تقدیم کرده است.
حجت الاسلام قاضی دزفولی با اشاره به وجود ۳۷۲ آزاده و سه هزار و 500 جانباز دوران دفاع مقدس در دزفول، عنوان کرد: شیرزنان دزفولی در نبرد حق علیه باطل جانانه حضور داشتند و علاوه بر تشویق و فرستادن فرزندان خود به نبرد با اهریمن، خود نیز لباس رزم می پوشیدند و حمایت و پشتیبانی از جبهه های جنگ و رزمندگان را به بهترین شکل انجام می دادند.
وی همچنین گفت: شهیده عصمت پورانوری نیز به همراه خانواده اش در شهر ماندند. این شهیده شبها نیز با حجاب کامل در بستر خواب می رفته تا اگر در هنگام خواب بر اثر بمباران ها و موشک ها به شهادت رسید حجابی که لباس رزم زنان است را بر تن داشته باشد.
امام جمعه دزفول با تاکید بر لزوم پیروی از راه شهیده پورانوری توسط دختران و زنان کشور در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، از عوامل برگزاری این کنگره ملی و زنده کردن یاد شهدای زن دفاع مقدس تقدیر کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، شهیده عصمت پورانوری در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۴۱ در دزفول متولد شد و در ۱۹ آذر ۱۳۶۰ در حالی که فقط ۶۶ روز از زندگی مشترک او می گذشت، جهت زیارت قبور شهدا، قدم در راه عاشقی می گذارد و در اثر ترکش راکت هواپیمای عراقی، بر روی پل قدیم دزفول آسمانی می شود.
مزار مطهر شهیده عصمت پورانوری در کنار مزار یادبود برادر شهیدش علیرضا پورانوری که هیچگاه از عملیات والفجر مقدماتی بازنگشت، در قطعه ۲ گلزار شهدای شهیدآباد دزفول زیارتگاه عاشقان است.
شهیده عصمت پورانوری از طرف سازمان بسیج مستضعفین و دفتر حفظ آثار به عنوان شهیده شاخص سال ۹۸ کشور انتخاب و معرفی شده است. ساختار و معیارهای انتخاب شهدای شاخص با بررسی آثار و نقاط برجسته شخصیت شهدا با محوریت تأثیر در موضوعات اجتماعی و فرهنگی معین میشود.
عفاف و حجاب که در حال حاضر یکی از موضوعات اجتماعی جامعه ما میباشد، در مسیر زندگی شهیده پورانوری کاملا به چشم میخورد و این یکی از ویژگیهای بارز جهت انتخاب وی به عنوان شهیده شاخص سال کشور بوده است.
به گفته بانیان برگزاری این کنگره، هدف از برگزاری کنگره ملی شهیده عصمت پورانوری نشر و انتقال پیام در زمینه عفاف و حجاب در نسلهای بعدی است.
هنرنمایی فاطمه عبادی نفر اول مسابقه عصر جدید با استفاده از شیشه و شن، پخش کلیپی با محتوای مجاهدت های بانوان در ایام دفاع مقدس، پخش مستند زندگی شهیده عصمت پورانوری، طراحی تمثال شهیده پورانوری توسط یک هنرمند مرد و چهار هنرمند زن، تجلیل از خانواده شهیده عصمت پورانوری، اجرای سرود و رونمایی از کتاب زندگینامه این شهید از جمله بخش های مختلف کنگره ملی شهیده عصمت پورانوری و ۱۶۷۴ شهیده استان خوزستان در حسینیه ثارالله دزفول بود.
نظر شما