۴ دی ۱۳۹۸، ۱۳:۰۲

رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان:

بازگشایی پیاده راه اکباتان به روی خودروها طرحی غیرکارشناسی است

بازگشایی پیاده راه اکباتان به روی خودروها طرحی غیرکارشناسی است

همدان - رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان گفت: بازگشایی پیاده راه اکباتان به روی خودروها طرحی غیرکارشناسی است و هزینه های صرف شده را هدر می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم مولوی پیش از ظهر چهارشنبه در صحن شورای شهر همدان با بیان اینکه کلان شهر همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای ظرفیت‌های گوناگونی است که باید با برنامه ریزی دقیق و استفاده از نظرات صاحب نظران در حوزه مدیریت شهری و با یک نگاه کلان و همه جانبه در حوزه‌های متعدد شهری به آنچه که در شأن این شهر پرآوازه هست رسید، گفت: کارآمد سازی شهری برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان به عنوان سهامداران اصلی فرآیند توسعه پایدار و متوازن شهری از اهداف اصلی مدیران شهری است.

وی گفت: در این راستا با توجه به بعد انسان محورانه و نقش شهروندان مطالبه‌گر و حذف بخشی از وسایط نقلیه از معابر شهری همدان بر اساس مصوبه سال ۱۳۸۵ شورای عالی معماری و شهرسازی ایران خیابان‌های بوعلی، اکباتان و میدان امام به تاکید شورای اسلامی دوره چهارم به پیاده راه تبدیل شد.

مولوی اضافه کرد: پیاده راه‌های ایجاد شده امروزه به عنوان یک محور زیبای فرهنگی تفریحی توریستی مورد استقبال همشهریان و گردشگران قرار گرفته است.

وی گفت: این طرح گامی بلند در راستای بازگرداندن هویت تاریخی میدان مرکزی و ۶ خیابان منشعب از آن به عنوان اولین طرح شهرسازی ایران بوده به طوری که این محور فرهنگی، تفریحی و توریستی از آرامگاه بوعلی سینا شروع و با گذر از خیابان شبانه روزی بوعلی و معماری بی‌بدیل میدان امام و بافت کالبدی بازار سنتی همدان به عنوان بارانداز اقتصادی غرب کشور و قلب اقتصادی جاده جهانی ابریشم و مسجد زیبای جامع و بنای آخرین آن و سراها، راسته‌ها و کاروانسراها و ده‌ها بنای ماندگار به قلب مدنیت شهرنشینی و حکومت داری ایرانیان باستان یعنی تپه باستانی هگمتانه می‌رسد.

مولوی اجرای پیاده راه را باعث ماندگاری گردشگران در شهر همدان به مدت طولانی‌تری دانست و گفت: در این طرح بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری نیز احیا شده و باعث تمرکز زدایی از هسته مرکزی شهر شده است.

وی تاکید کرد: ایجاد یک بستر و محور فرهنگی برای تردد پیاده فضایی بی‌نظیر در شهر را فراهم ساخته و ضمن افزایش ضریب ایمنی تردد باعث ایجاد سرزندگی و نشاط اجتماعی و فراهم شدن دیدارهای چهره به چهره با تعاملات اجتماعی شده است.

مولوی تاکید کرد: احیا و بازنده سازی بافت‌ها و بناهای ارزشمند به مثابه ثروت‌های فرهنگی جامعه سبب افزایش استفاده از فرصت‌های مغفول مانده گردشگری در شهر همدان شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر پس از حدود ۲ سال از این اتفاق در یک تصمیم گیری غیرکارشناسی ضمن عدم توجه به تمام جوانب امر و بدون اطلاع مدیریت شهری خیابان اکباتان را با توجیه ایجاد رونق اقتصادی به روی خودروها باز کرده‌اند، گفت: در این اقدام هزینه‌های بسیار بالای مدیریت شهری و زحمات فراوان متولیان امر نادیده گرفته شده و باعث هدر رفت این همه سرمایه شده‌اند.

وی تاکید کرد: طرح‌های شهری برای جا افتادن و موفقیت نیاز به گذر زمان داشته تا به شکوفایی کامل برسند که در این امر در برنامه‌های توسعه پایدار و شکوفایی شهری سازمان ملل نیز اشاره شده است.

کد خبر 4807033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha