به گزارش خبرنگار مهر، نشست هم اندیشی الگوی دیده بانی توسعه پایدار استانی صبح پنجشنبه با حضور حمید پور اصغری معاون علمی فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور، امیدی نیا معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست کشور، امامی رضوی رئیس پژوهشکده علوم اعصاب، یاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و جمعی از اساتید دانشگاه در سالن باغستان برگزار شد.
هدایت الله جمالی پور در این مراسم اظهار کرد: وقتی آمارها و شاخصها منتشر میشود و خودمان را ارزیابی میکنیم متأثر میشویم که چرا با داشتن منابع غنی در دین و تاریخ فرهنگی و ظرفیت سرزمینی چرا باید رتبه ۱۲۸ و انتهای جدول باشیم.
وی افزود: اگر این منابع در اختیار کشورهای دیگر بود حتماً وضعیت بهتری ایجاد میشد در دین رهنمودهای ارزشمندی برای توسعه داریم و در قرآن دستور حکمرانی داریم که رهگشاست اما استفاده نکرده ایم.
استاندار قزوین بیان کرد: پنج سال حکومت امیر مؤمنان یک ظرفیت بزرگ است یک تمدن ارزشمند هم داریم که در دنیا مورد توجه است و از نظر سرزمینی هم موقعیتهای ویژه داریم اما هنوز به یک مدل توسعه مناسب نرسیده ایم و باید سوال کرد اصولاً مدل توسعه ما چیست؟
جمالی پور گفت: با این همه امکانات و نیروی مستعد و باهوش چرا عقب مانده ایم و ما رسالت داریم علتها را شناسایی و کشف کنیم.
استاندار قزوین افزود: تا وقتی که حکومت خود را بی نیاز مردم بداند و مردم هم کنار بکشند این وضعیت میشود که داریم و زمانی که نفت منبع درآمد کشور باشد و دولت خود را بی نیاز از دیگران بداند باید این همه مشکلات داشته باشیم.
جمالی پور اظهار داشت: امروز مدیران ما خود را بی نیاز از مشارکت مردم میدانند و این تفکر موجب فاصله گرفتن مردم از دولت و نظام میشود.
وی بیان کرد: سازمان مدیریت باید یک فکر اساسی کند و ایده بدهد که با چه روشی جامعه را به توسعه پایدار و شرایط ایده ال برسانیم.
استاندار قزوین افزود: باید در برنامهها تجدید نظر کرده و از تجربه دیگر کشورها استفاده کنیم اما باید بپذیریم هنوز نمیدانیم آموزش و پرورش، صنعت، کشاورزی یا گردشگری در توسعه مقدم است و کدام اولویت دارد.
وی گفت: در توسعه هنوز الویت بندی شکل نگرفته و مدیریت ما پر هزینه است لذا پاسخ به این سوالات و چراها باید بتواند آینده خوبی را برای ما ترسیم کند.
جمالی پور افزود: همفکری از عوامل مؤثر در اداره کشور است در حالی که به اشتباه فکر میکنیم باید عناصر سیاسی هم فکر کنار هم باشیم در حالیکه باید همه را دخالت دهیم.
استاندار قزوین اظهار داشت: در نظام برنامه ریزی هنوز در آرمانها و آمارها متوقف و متمرکز شده ایم و چون اعتماد سازی نکرده ایم در امور مختلف مانند محیط زیست مشارکتها همچنان ضعیف است و موفق نبوده ایم.
وی بیان کرد: برای رسیدن به توسعه متوازن ایجاد اعتماد در مردم و به میدان آوردن آنها مهم است، لذا پیشنهاد میشود کارگاههای تخصصی و آموزشی عمومیتر شود و مردم روستایی و شهری را دخالت دهیم و حتی از آنها بپرسیم چه میخواهند.
جمالی پور گفت: جالب است امروز هم دولتیها و هم مردم به وضع موجود معترض هستیم و باید جواب چراها را پیدا کنیم شاید نگاه ما به افراد است در حالی که برای توسعه به اجماع عمومی نیاز داریم که دیده نمیشود.
نظر شما