به گزارش خبرنگار مهر، ماجرای تخریب و فروش خانه امیر اعظم که در زمره مکانهای تاریخی با معماری منحصر به فرد شهرستان شاهرود و همچنین استان سمنان است، بالاخره با حکم دادگاه ثانویه ختم به خیر شد تا این بنای تاریخی و زیبا در فهرست آثار ملی باقی بماند.
حمید رضا حسنی رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه در دادگاه تجدید نظر رأی به نفع میراث فرهنگی صادر شد، گفت: قرار شد خانه تاریخی امیر اعظم شاهرود در فهرست آثار ملی باقی ماند.
حمید رضا حسنی ضمن بیان اینکه با پیگیریهای حقوقی اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان، حمایت مسئولان شهرستان و اصحاب رسانه و همه افراد فرهیخته و دغدغه مند این بنا حفظ خواهد شد، ابراز داشت: به لطف خدا در دادگاه تجدید نظر حکم بر این صادر شد که با توجه به مؤلفههای این بنای تاریخی در بحث زیبایی، قدمت و ثبت ملی بنای امیر اعظم در ثبت ملی باقی بماند.
وی در ادامه تصریح کرد: با کمک ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان مالک و مشارکت رسمی دستگاههای فرهنگی خانه امیر اعظم شاهرود قرار شد به یک بنای فرهنگی در سطح شهر برای شهروندان و گردشگران رقم خورده و مورد بازدید عموم قرار گیرد.
رئیس میراث فرهنگی شاهرود افزود: موزه اسناد تاریخی، موزه تاریخ قومس، موزه قاجار، کتابخانه یا نگارخانه شهر از جمله تغییر کاربریهایی که برای ساختمان امیر اعظم پیشنهادشده است تا این بنا مورد بازدید عموم قرارگرفته و به مجموعه گردشگری شهر باافتخار افزوده شود.
خبرگزاری مهر اما سه بار نسبت به پیگیری این موضوع اقدام کرد نخستین بار در مرداد ماه ۹۸ با گزارش شکایت از ثبت عمارت امیراعظم شاهرود / مونسان در ابلاغ نامه تعلل کرد، بار دیگر دلگرمیهای خانه امیراعظم شاهرود / خروج از فهرست ملی «هرگز» و همچنین مرمت خانه امیر اعظم شاهرود و ارگ علاء در سمنان آغاز شد که خوشبختانه این پیگیریها امروز به نتیجه رسیده است.
علیاصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی وقت نهم مردادماه سال ۹۷ ابلاغ ثبت ملی ساختمان امیر اعظم شاهرود را به علیرضا آشناگر استاندار سمنان اعلام کرد.
ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان مالک پس اطلاع از این موضوع شکایتی را علیه سازمان میراث فرهنگی مطرح کرد که این موضوع مطالبهگری دغدغه مندان حوزه میراث فرهنگی را برانگیخت.
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان نیز آذرماه امسال در گفتگو با خبرنگار مهر این قول را به مردم شاهرود داد که این بنا در فهرست آثار ملی باقی بماند و بههیچعنوان اجازه نخواهیم داد تا اثر تاریخی عمارت امیر اعظم از ثبت ملی خارج شود.
مهدی جمال خط قرمز میراث فرهنگی را حفظ بناهای تاریخی دانست و بیان کرد: در این دادگاه سه مکاتبه قوی و جانانه با دادستان استان صورت گرفته است تا این بنای تاریخی برای آیندگان حفظ شود.
اثر فرهنگی تاریخی عمارت امیر اعظم» در استان سمنان، شهرستان شاهرود، بخش مرکزی، شهر شاهرود، میدان آزادی، میدان سرچشمه، مقابل فروشگاه صنایعدستی قرار دارد که پس از طی تشریفات قانونی لازم به شماره ۳۲۳۳۵ در تاریخ ۲۱ اسفند ۹۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امیر اعظم مشهورترین حاکم ایالت قومس یا همان استان سمنان امروزی در دوران مظفر الدین شاه قاجار محسوب میشود که آرامگاه خاندان وی نیز در داخل این عمارت قرار دارد.
طبق ماده ۳ قانون حفظ آثار ملی مصوب سال ۱۳۰۹ اگر مالک، خصوصی باشد رضایت او واجب است اما ازآنجا ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان مالک این سازمان خصوصی نیست لذا سازمان میراث فرهنگی منتظر جلب رضایت نشد و ساحتمان امیر اعظم در فهرست میراث ملی جای گرفت.
نظر شما