۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۴:۰۳

اخلاق در قرآن - 4 / حجت الاسلام اسکندری در گفتگو با مهر :

توجه به عمق مفاهیم آیات الهی عاملی برای ترویج مبانی اخلاقی قرآن است

توجه به عمق مفاهیم آیات الهی عاملی برای ترویج مبانی اخلاقی قرآن است

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه قرآن کریم برای اخلاق ارزش و اهمیت خاصی قائل شده و درک مفاهیم ارزشمند آیات الهی زمینه بهره گیری مناسب از مبانی اخلاقی را فراهم می آورد، گفت: یکی از شیوه های ترویج مبانی و مسائل اخلاقی قرآن کریم ارائه الگو است و پیامبر(ص) الگوی تمام عیاری است که هر انسان آرمانی می تواند آن حضرت را الگوی خود قرار دهد.

حجت الاسلام عباس اسکندری معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اخلاق چه در حوزه تفکر و اندیشه و چه در حوزه عمل بخش عمده ای از ساختار شخصیتی انسان را تشکیل می دهد، که در اصطلاح به بخش اول اخلاق نظری و به بخش دوم اخلاق عملی گفته می شود.

وی با اشاره به اینکه زندگی انسان منهای اخلاق چه نظری و چه عملی نمی تواند یک زندگی سعادتمندانه و موفقیت آمیز باشد، تصریح کرد: قرآن کریم برای اخلاق ارزش و اهمیت خاصی قائل شده، به گونه ای که ما بخش اعظم آیات قرآنی را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مربوط به اخلاقیات می دانیم. 

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه یکی از شیوه های ترویج مبانی و مسائل اخلاقی قرآن کریم ارائه الگو است، به توصیف آیات قرآن کریم درباره پیامبر (ص) اشاره کرد و گفت:  قرآن کریم پیامبر (ص) را اسوه حسنه معرفی کرده است. پیامبر (ص) تمام الگوی تمام عیاری است که هر انسان آرمانی که به دنبال انجام عمل صالح است می توان او را الگوی خود  قرار دهد.

وی افزود: این الگویی را که قرآن ارائه می دهد، زمانی که به بخش اخلاق آن می رسد، می فرماید: " پیامبر (ص) تو از یک اخلاق بسیار بالا و عظیمی برخوردار هستی." این شکل تجلیل در قرآن در ارتباط با هیچ شخصیتی جز پیامبر اسلام وجود ندارد.

حجت الاسلام عباس اسکندری با بیان اینکه قرآن برای اخلاق هم الگوی نظری ارائه داده و هم الگوی عملی، یاد آور شد: بخش اعظم آیات اخلاق نظری بوده و شخصیت والای پیامبر اعظم (ص) و حتی خیلی از قصص در ارتباط با انبیا، چهره های مثبت قرآنی و حتی قصصی که در ارتباط با چهره های منفی است الگوی عملی ارائه کرده اند . 

وی با اشاره به اینکه قرآن مواقع بسیاری استفاده غیر مستقیم از اخلاق می کند، گفت: در بخش چهره های منفی قارون را مثال می زند که هم حریص به مال دنیا و هم بخیل در انفاق است که هر دو گزینه اخلاقی است و سرگذشت او را برای عبرت دیگران بیان می کند.

حجت الاسلام عباس اسکندری در ادامه یاد آور شد: کسانی که با آموزه های وحیانی و قرآنی زندگی خود را تنظیم می کنند، روحیات و خلقیات درونی خود را سامان می دهند کسانی هستند که هم به سعادت دنیا و هم به سعادت آخرت دست پیدا می کنند .

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی تأکید کرد: برای اینکه انسان نمونه ای باشیم که هم سعادت خود را تضمین کنیم و هم بتوانیم دیگران را در این مسیر تشویق کرده باشیم باید به کرامتهای انسانی و خلقیات و روحیات والای الهی دست یافته و به سیره پیامبر اکرم (ص)، ائمه معصومین و قرآن روی آوریم . 

کد خبر 485345

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha