به گزارش خبرنگار مهر محمدرضا پورابراهیمی دوشنبه شب در جمع خبرنگاران با اشاره به ویروس کرونا و تبعات اقتصادی آن اظهار کرد: گسترش این ویروس نرخ اقتصاد کشورهای جهان را متأثر کرده و تبعات آن نیز به کشور ما رسیده است که باید تصمیمات درستی اخذ شود.
وی با اشاره به فرصتهای ایجاد شده در شرایط شیوع ویروس کرونا، افزود: امروز با توجه به فعالیتهای اقتصادی کشور با رویکرد اقتصاد مقاومتی، نتایج آن را در شرایط سخت بهتر میبینیم لذا شدت تأثیرپذیری کشور در زمینه اقتصادی در موضوع کرونا نسبت به سایر کشورها کمتر شده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که واحدها و گروههایی که در حوزه صنفی خودشان متضرر شده اند، احصا میشوند که دولت در این زمینه اقداماتی را انجام داده است، اظهار داشت: به طور کلی سه محور اساسی در دستور کار دولت و مجلس است که یکی از این سه محور مشکلات مربوط به تأمینهای مالی است که عمدتاً به نظام بانکی ما بر میگردد لذا نظام بانکی باید ورود پیدا کرده و اقدامات لازم را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه محور دوم مربوط به تصمیمهای بنیادی در کشور است چرا که در پایان سال باید اظهارنامههای مالیاتی انجام شود لذا در این زمینه نیز باید تصمیمات منطقی توسط سازمان امور مالیاتی گرفته شود، اظهار کرد: محور سوم مربوط به تأمین اجتماعی است که در حال آماده کردن بخش نامهای در این زمینه هستیم که دولت تمهیدات لازم را درنظر بگیرد البته دولت اقداماتی را در این سه حوزه انجام داده است که انتظار داریم هرچه زودتر عملیاتی شود همچنین در بخش مالیاتی نیز تأخیر در پرداخت مالیاتی از جمله اقدامات خوبی است که انجام شده است.
پورابراهیمی با اشاره به نگرانی اصناف مختلف در خصوص زیانهای اقتصادی، تصریح کرد: همانطور که اشاره شد اصنافی که فعالیتهای آنها تحت تأثیر ویروس قرار گرفته اند، باید احصاء شود، در ادامه در این زمینه کارگروههایی تشکیل میشود، و تصمیمات لازم گرفته میشود.
وی با اشاره به شکل گیری فرصتها در دل تهدیدها، افزود: درحال حاضر فعالیتهای اقتصادی در حوزه دیجیتال یکی از کسب و کارهایی است که رونق خوبی گرفته است از طرف دیگر با هماهنگی اتاق اصناف و اتاق بازرگانی این بخش هم بتواند همراه با بخش درمان به دنبال جلوگیری از کمترین زیان هستند لذا توافق شده که اصناف غیر ضروری خدمات خود را یک روز درمیان ارائه دهند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که نظام بانکی ما شرایطی را ایجاد کرده است که طی سه ماه پیش رو تعهدات واحدهای صنفی را با یک تعامل به تعویق بیندازد و حتی قوه قضائیه نیز در این زمینه اعلام همکاری کرده است، اظهار کرد: ما به دنبال کاهش وابستگیهای نفتی در کشور هستیم لذا بودجه سال آینده نیز به دنبال کاهش وابستگی به منابع نفتی است.
وی با اشاره به اینکه نیازمند اصلاح ساختار بودجه در شرایط موجود هستیم، بیان داشت: حتماً برای سال آینده این فرصت وجود دارد منابعی ببینیم که مشاغلی که از ویروس متضرر شده اند هم دیده شوند و جبران خسارت بشود لذا در قالب بودجه تکالیفی به دولت ابلاغ میشود و درخواست ما از سه وزارتخانه صمت، کشاورزی و گردشگری این است که اطلاعات لازم را در اختیا رما قرار دهند که در ادامه گزارشات جمع بندی میشود تا در نهایت حمایتهای لازم انجام شود.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه ۲۰۰ هزار ماسک توسط بنگاههای اقتصادی و خیران تهیه شده است که اولویت برای مراکز درمانی است، افزود: همچنین بیش از ۳۰ هزار لیتر محلول ضد عفونی نیز برای مناطق محروم کرمان درنظر گرفته شده است.
وی با بیان این مطلب که واحدهای تولیدی با هماهنگی بسیج و علوم پزشکی آمادگی تولید ۵ هزار تولید ماسک را دارند، عنوان داشت: ۲۰ دستگاه اقلام مورد نیاز برای بیمارستانها به خصوص بیمارستان افضلی پور در نظر گرفته شده است که جا دارد از این قشر زحمتکش تشکر ویژه داشته باشم.
نظر شما