به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز رجبی در یکی از روزنوشت های خود با نام " توانا بود هر که دانا بود " آورده است : " این روزها رویکرد چشمگیر به فردوسی و شاهنامه او و ما ایرانیان مرا سخت به یاد نخستین باری انداخته است که با نام فردوسی آشنا شدم.
در کلاس اول دبستان و ماه های آغاز کلاس دوم در گوشه تابلو مدرسه ام که بزرگ تر از قدم بود می خواندم : " توانا بود هر که دانا بود "، که نه معنای آن را می دانستم و نه کنجکاویم چندان بود که از کسی چیزی بپرسم. اما در همان کلاس دوم کم کم متوجه شدم که این نوشته در گوشه کتاب درسیم و در روی جلد برخی از دفترهایم نیز آمده است.
پس از گذشت چند ماه دیگر، گویا نزدیکی های ثلث سوم کلاس دوم بود که هم به معنی این نوشته پی برده بودم و هم دانسته بودم که هزار سال پیش شاعری به نام فردوسی آن را سروده است. و شعرهای بسیاری دیگر را.
پیداست که دیگر دانش آموزان هم سن من هم چند ماه زودتر یا دیرتر از من با نام فردوسی آشنا شده بودند... این آشنایی خیلی آسان انجام گرفته بود. و امروز این باور را دارم که در هیچ کجایی از گیتی، کودکان هفت هشت ساله شاعری هزار ساله را از میهن خود نمی شناسند و نیم بیتی از سروده های او را از بر ندارند.
و امروز افسوس می خورم که چرا این نیم بیت از تابلوهای آموزشگاهها و روی جلد کتابها تبعید شده است ... "
دکتر پرویز رجبی دارای درجه دکترا از دانشگاه گوتینگن آلمان است و در رشته ایران شناسی پنج سال در آلمان تدریس کرده است. آثار رجبی متجاوز از پنجاه جلد است که شناخته شده ترین آنها کتاب های « کریم خان زند و زمان او » ، « جشنهای ایرانی » ، « تخت جمشید بارگاه تاریخ » و مجموعه پنج جلدی « هزاره های گمشده » و چندین ترجمه از والتر هینتس ، پروفسور ماری کخ و ... است.
در مراسم شب دکتر پرویز رجبی که 29 اردیبهشت در خانه هنرمندان برپا می شود، ابتدا فیلم مستندی از زندگی وی به نمایش درمی آید و سخنرانانی همچون خانم پروفسور ماری کخ ، دکتر توفیق سبحانی ، فرید وحدت ، دکتر روزبه زرین کوب ، رضا مرادی غیاث آبادی ، عباس جعفری و علی دهباشی درباره آثار دکتر رجبی بحث خواهند کرد.
نظر شما