۲۳ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۴۸

نقدی بر ماجرای پر سر و صدای همخوانی قاری ایرانی و خواننده آمریکایی؛

قصه‌ی جذب دنبال کننده از طریق رفتارهای متفاوت

قصه‌ی جذب دنبال کننده از طریق رفتارهای متفاوت

محمد صادق دهنادی، محقق روانشناسی شناختی و دین در صفحه اینستاگرام خود در خصوص همخوانی قرآنی یک قاری جوان با خواننده ی آمریکایی مطلبی منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد صادق دهنادی، محقق روانشناسی شناختی و دین در صفحه‌ی اینستاگرام خود در خصوص همخوانی قرآنی یک قاری جوان با خواننده ی آمریکایی مطلبی منتشر کرده است: چند روزی است که موضوع همخوانی قرآنی یک قاری جوان با خواننده- رقصنده آمریکایی موضوعی برای نقد و نظر و نگرانی برخی از افراد و به ویژه معلمان قرآن شده است.

همین ابراز نگرانی‌ها که برخی اساتید خوب مانند دوست عزیزم استاد @masoudsayahgorji و در مقابل حمایت‌ها مسئله را پوشش دادند ،باعث شد ؛ این پست در صفحه ۱۴۴۰۰۰ نفری آقای #قاری تا الان نزدیک به ۳۰۰ هزار بار دیده شود و حالا سیل کاربر ایرانی است که از سر کنجکاوی یا نهی از منکر در حال سرک کشیدن به صفحه او و آن خواننده آمریکایی است.

قدیم‌ترها که خیلی با کلمه #ایفلوئنسر کمتر آشنا بودم خودم دنبال کننده ایشان و دوست شأن بودم و حتی یکی دوبار در خصوصی با ایشان درباره‌ی نحوه سلوکشان به عنوان یک قاری قرآن در فضای مجازی بحث هم کرده بودم.

اما بعداً فهمیدم قصه‌ی جذب دنبال کننده از طریق رفتارهای متفاوت با عرف یک تکنیک است و احتمالاً در ادامه باید منتظر یک بمب خبر باشیم که نامبرده بیشتر و بهتر دیده شود که البته اینگونه هم شد.

کاری به نیت افراد ندارم چون نیت خوان نیستم
کاری به حرام و حلال این کار هم ندارم چون بر خلاف بسیاری از افراد فضای مجازی مجتهد هم نیستم
اما به عنوان یک دانش‌آموز #رسانه دقیقاً می‌فهمم چه اتفاقی افتاده است!
چه اتفاقی می‌افتد که یک قاری تازه کار حس پیامبر شدنش گل می‌کند، اساتید قرآنی اش که هیچ، به طعن مراجع و مجتهدین را یاد می‌کند و الان هم قطعاً در اوج سرفرازی به این فکر می‌کند که حرکت بعدی را بزند و بقول یکی از کامنت‌هایش زیر همین پست، یک همخوانی با یک زن ایرانی را برنامه ریزی کند.

نگرانی اصلی، رها شدن، احساس تشخیص و عنان گسیختگی یک فرد است که حالا فکر می‌کند از همه‌ی اساتید و پیشکسوتانش بیشتر می‌فهمد و با تشویق عده‌ای چنان متوهم شده که بر پایه‌های فهم سنت قرآن می‌تازد.

ویژگی این اپیدمی فضای مجازی دقیقاً همین است. ممکن است دنبال کننده من هم از ۱۰ هزار نفر رد شود، از این آقا یا آن بنده خدا که زندگی شخصی اش (و فی‌الجمله درس و تحصیل‌ش) را رسماً نابود کرده که به کارهای عام‌المنفعه و یا حیوانات برسد و حتی خوابش را پوشش رسانه‌ای می‌دهد یا آن موجود لیس زننده ضریح، یا در جنبه‌های بی‌اخلاق و غیر دینی‌اش امثال تتلو و تبر و … رفتارهای جلب توجه کننده‌تری انجام دهم اما دستمایه جلب توجه هر چه مقدس‌تر و محترم‌تر باشد، افسوس و حسرت ما بیش‌تر است.
فضای مجازی به طور اعم و فضای مجازی ما به طور ویژه بی در و پیکر است و فعلاً در عین ادعای سانسور هر کسی هر کاری که خواسته می‌کند.

کد خبر 4897310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha