۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۰:۱۰

افتخاری در گفتگو با مهر:

هیچ نورچشمی در فدراسیون اسکی نداریم/ بودجه را چند برابر کردیم

هیچ نورچشمی در فدراسیون اسکی نداریم/ بودجه را چند برابر کردیم

رئیس فدراسیون اسکی با تاکید بر اینکه در سه سال حضورش در این فدراسیون بودجه را چند برابر کرده است، گفت: همه اهالی اسکی مورد حمایت ما هستند و هیچ نورچشمی در فدراسیون نداریم.

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: سید عبدی افتخاری درحالی ماه‌های پایانی دوران چهار ساله‌اش در فدراسیون اسکی را سپری می‌کند که به گفته خودش توانسته در این مدت فدراسیون را از نظر مالی به شرایط مطلوبی برساند.

وی که ۲۸ سال سابقه مدیریت در بخش‌های مختلف ورزش ایران را دارد، خود را تابع وزارت ورزش برای حضور در انتخابات دوره آینده می‌داند.

افتخاری که به گزارش گروه ورزشی مهر در مورد شرایط اسکی نقد داشت، با حضور در این خبرگزاری به ابهامات و سوالات مطرح شده در این گزارش پاسخ داد و از عملکردش در فدراسیون اسکی دفاع کرد.

* خبرگزاری مهر: اولین انتقادی که مطرح کردیم در مورد فصل کم رمق اسکی بود اما ظاهراً شما آن را قبول ندارید؟

- عبدی افتخاری: طبیعتاً نباید بپذیرم چرا که تنها فصلی در تاریخ اسکی بود که ما فروردین و اردیبهشت هم تمرین کردیم. تنها فصلی بود که دکتر علی‌نژاد و دکتر بهرامی در کنار ملی‌پوشان ما تمرینات بدنسازی ارائه کردند. پس از این حیث اصلاً فصل بی رمق و سیاهی نبود.

* تنها فصلی هم بود که اسکی به علت کرونا در اسفند تعطیل شد و بی رمقی بیشتر ناشی از این تعطیلی اجباری بود!

- کرونا کل دنیا را تعطیل کرد و مختص اسکی ما نیست. این فصل از اسکی تنها فصلی بود که جوانان ما طی دو مرحله به اردوهای خارجی شیلی و اتریش رفتند. تنها سالی بود که تیم جوانان به سوئیس رفتند. قبلاً یک مرحله صورت می‌گرفت اما سال گذشته از ابتدای فصل برنامه ریزی خوبی صورت گرفت. اسکی زمانی اسکی می‌شود که فصل این رشته ۱۲ ماه یا حداقل ۱۰ ماه شود. تا زمانی که فصل ۱۰ ماهه نداشته باشیم نمی‌توانیم منتظر شق القمر باشیم. با چهار ماه، پنج ماه بچه‌های ما در اسکی نخبه دنیا نمی‌شوند.

شاید به صورت مقطعی بتوانیم قهرمان پروری کنیم و نخبه‌هایی بیایند. مربیان خارجی قبلاً نسلی را برای ما آماده کردند. الان آن نسل بالای ۳۰ سال رسیده‌اند.

تیم‌های بزرگسال را هم علی رغم اینکه فصل قبلی برنامه نداشتیم اما برنامه‌هایشان را مدیریت کردیم. فصل شیرینی برای ما بود. پیست توچال بعد از یک دهه اوایل آبان مهیای استفاده شد.

* ولی به عقیده بسیاری از کارشناسان پیست اسکی توچال به دلیل ارتفاع بسیار زیاد شرایط مطلوبی برای تمرین ملی پوشان ندارد!

- این وضعیت برای جوان ۱۶ ساله ما نامطلوب نیست. این درست است که بالاترین ارتفاع تمام پیست‌های ما ۳۶۰۰ متر است ولی در توچال اختلاف ارتفاع از ۳۶۰۰ متر شروع می‌شود اما وقتی ملی پوشان ما عادت به تمرین در قله دیزین را دارند اختلاف ارتفاع با توچال نگران کننده نیست. مگر در کشور ما همه کارشناسان هم نظر هستند؟ در دنیا هم نظرها یکی نیست.

* نتایج اسکی (البته در سال گذشته به ویژه در المپیک زمستانی جوانان) راضی کننده بود؟

- سال گذشته سال جوانان بود و تمرکز فدراسیون بر روی این بخش بود، فروردین و اردیبهشت روی برف تمرین کردند. بعد از دوره‌های بدنسازی، اعزام‌های برون مرزی شیلی برای رهام و اتریش برای حسام را در دستور کار داشتیم.

برای المپیک جوانان نیز در توچال انتخابی برگزار کردیم. این جوانان به تازگی در حال تجربه اسکی قهرمانی هستند. ما می‌دانیم که خیلی نباید روی نتیجه گیری اسکی بازی که به تازگی پوئن فیز (امتیاز جهانی) گرفته و در رقابتهای مختلف شرکت می‌کند تمرکز کرد. در گذشته در بخش جوانان اسکی بازان موفق و نخبه ای مثل نیما بها داشتیم که بسیار پخته بودند ولی به عنوان مثال اسکی باز جوان ما مثل آرتمیس حسینی تازه وارد این فضا شده است و ما اجازه می‌دهیم تا فشار نتیجه خواهی بر او وارد نشود.

المپیک شرایط خاص خودش را دارد. استرس ورزشکاران خیلی زیاد است و عملکردشان متفاوت است. این معطوف به جوان ترها نمی‌شود. در المپیک زمستانی پیونگ چانگ نیز فروغ عباسی اسکی باز خوب و باتجربه تیم ملی در ابتدا بعد از عبور از ۵ دروازه ادامه کار برایش سخت می‌شد اما در انتها دیدیم که ۱۱ ثانیه هم رکورد خودش را جابه جا کرد.

* پس این موضوع را قبول دارید که نتایج المپیک جوانان این دوره از دو دوره قبل ضعیف‌تر بود؟

-به عنوان مثال بحث یک نخبه مثل نیما بها است. باید ببینیم چه شرایطی برای نیما بها بوده است و چه شرایطی برای اسکی بازی مثل رهام؟ اسکی ما نخبه پروری بوده است. چه شرایطی برای ورزشکاران فراهم شده است. مگر برای نتیجه قهرمانی باید یک شاخص را بسنجیم. اگر می‌خواهیم نتیجه بگیریم، مربی مهم است، تغذیه مهم است، امکانات فدراسیون مهم است. ما برای تجهیزات ورزشکاران مشکل داشتیم. فاکتورهای زیادی در کسب نتیجه مهم هستند ولی باید به این جوان‌های آینده دار فرصت داد. آنها به تازگی وارد فضای چنین مسابقات بزرگی شده‌اند.

* شما در تلاش برای افزایش اعتبارات سازمانها به فدراسیون اسکی موفق عمل کردید، در این باره توضیح می‌دهید؟

- من اسکی را با دو میلیارد و صد میلیون تومان بدهی تحویل گرفتم و آن را تسویه کردم. بودجه سالانه فدراسیون ۷۰۰ میلیون بوده است. پس از آن امور جاری و اعزام سال‌های ۹۵-۹۶ و ۹۷ بدون وقفه انجام شد. اعتبار ۷۰۰ میلیونی وزارت ورزش و جوانان به دو میلیارد رسید و اعتبار ۱۵۰ میلیونی کمیته ملی المپیک نیز به یک میلیارد رسید. بودجه ما در فدراسیون جهانی اسکی ۷۰۰ میلیون بود که آن را به سه میلیارد و نیم رساندیم. اینها کارنامه کار شخصی مدیریتی من است و همیشه با تمام توان برای آن تلاش کردم.

* در بحث انتخابی توچال ایراداتی وارد است مثل اینکه چرا با تنها یک مسابقه مسافر المپیک مشخص شد و آیا این انتخاب عادلانه بود؟

- انتخابی تیم ملی به بهترین و عادلانه ترین شکل برگزار شد. در حالی که پسر برادر باقر و صادق کلهر مربیان تیم ملی نیز در تیم اسکی می‌کرد اما رهام صبا در فاصله‌ای نزدیک موفق شد به عنوان نماینده المپیک معرفی شود. اگر سر سوزن حق کشی وجود داشت قطعاً مربیان تیم ملی به آن اعتراض می‌کردند. من پدر این ورزشکاران هستم و قطعاً خودم حساسیت بسیار بالایی روی این موضوع دارم.

-آیا درست بود که تنها با یک انتخابی نماینده منتخب معرفی شود؟

- ما زمانی نداشتیم.

-این امکان وجود نداشت که در بخش مردان اسم چند نفر را اعلام کرده و برای چند نفر ویزا بگیریم تا در چند مسابقه دیگر عادلانه ترین تصمیم گرفته شود؟

- خیر این امکان نبود. لیست المپیک ۳۶ روز قبل از آن بسته می‌شود.

-ولی در رقابتهای بین المللی ترکیه که کمی بعد برگزار شد حسام نتیجه بهتری از رهام گرفت و این موضوع رسانه‌ای نشد!

- درست است ولی ۵ روز قبل از اینکه ملی پوشان به ترکیه بروند اسامی اسکی بازان نهایی شده بود. المپیک هیچ ارتباطی به فدراسیون ندارد و تمام کارها را کمیته ملی المپیک انجام می‌دهد. معتقدم تنها سالی بود که هیچ حقی ناحق نشد. فضای رقابتی نزدیک و دلچسب بود اما حق کشی نشد. اتفاقات خوبی در اسکی در حال رخ دادن است. قبلاً به شهرستانی‌ها بها داده نمی‌شد اما الان مورد حمایت هستند و حرف برای گفتن دارند. این اتفاق محصول دوره ماست. خوشبختانه شرایط طوری شده است که اسکی انحصاری نیست. اسکی بازان غیر بومی هم پایاپای تلاش می‌کنند و همه در کنار هم در تیم ملی حضور دارند.

* در مورد کادر فنی، شما حمایت ویژه ای از یک مربی خاص می‌کنید و این موضوع اعتراضاتی را در پی داشته است.

- ما هیچ مربی خاصی نداریم. اگر منظور سمیرا زرگری است وی یک مربی مثل سایر مربیان تیم ملی است. اگر او مدرسه اسکی دارد ما استقبال می‌کنیم تا چندین نفر مدرسه اسکی راه بیاندازند و رقابت بیشتر هم شود. هیچکس نورچشمی ما نیست. ما باید تلاش کنیم تا مربیان تیم ملی مان را تقویت کنیم. من حتی چند مربی جوان را مختص حمایت از ورزشکاران مستعد استانی گذاشته‌ام و تنها دغدغه ما پیشرفت اسکی است. اگر ما در تهران ۲۰ مدرسه اسکی راه بیندازیم همه می آیند. هیچ‌کسی در فدراسیون ما نورچشمی نیست. ما باید تلاش کنیم زرگری را تقویت کنیم، بقیه را هم همینطور تا مدارس اسکی تقویت شود.

* در خصوص بازیکنان سابق، محمد کیادربندسری پرافتخارترین اسکی باز ایران پس از اتفاقی که به عقیده کارشناسان منجر به تبانی در دیزین شد از فضای تیم ملی دور شد؟

- کیادربندسری و علیداد در المپیک با هم درگیر شدند. من نبودم. اگر بودم همان شب هر دو را از کمپ بیرون می‌کردم. به خاطر جمله‌ای که در مورد اسکی گفته شده است. در این درگیری علیداد مقصر است چون مربی است. کیادربندسری یکسال به ما فشار آورد و در نهایت علیداد کنار رفت و مربی بعدی آمد اما نتوانست با او هم کار کند. در اتفاقی در دیزین افتاد که قبلاً بارها و بارها رخ داده بود. حتی بخشی از «پوین فیز» اسکی بازان ما همچون محمد کیادربندسری و حسین ساوه شمشکی در اسکی به همین روش زیاد شده است.

* درست است ولی آنها پوئن فیز خود را از اسکی بازان خارجی گرفتند نه اینکه هم تیمی شأن این کار را کند!

- انتخابی دیزین هیچ تأثیری در انتخاب نفر برتر نداشت و خود محمد کیادربندسری هم این را می‌دانست. وی ورزشکار خوب و توانمند تیم ملی است اما در رقابتهای شیراز مسابقه نداد. در حالی که می‌توانست مسابقه بدهد. من خیلی از محمد دفاع کردم. خواهر محمد در حال حاضر نایب رئیس بانوان فدراسیون اسکی است و در تمام جلسات فنی و تخصصی فدراسیون حضور دارد و نظر می‌دهد. ایشان امین من هست و قابل احترام. با این شرایط چرا باید محمد وارد تنش شود.

شب قبل از اعزام که همه بودند گفتم فدراسیون مشکلی ندارد و برو از مربی ات عذرخواهی کن و فقط بگو «مخلص آقا باقر» ولی قبول نکرد و گفت من به سوئد می‌روم! اما ما نگذاشتیم برود.

حسین ساوه شمشکی و محمد کیادربندسری روی چشم من جا دارند و دور تا دور دنیا را هم بزنند آخرش ما کنار هم خواهیم بود. محمد کیادربندسری اگر با من نیز صحبت نمی‌کند با خواهرش که نایب رئیس فدراسیون است صحبت کند و مشکلش را حل کند. خواهرش نایب رئیس فدراسیون است، رئیس فدراسیون هوایش را دارد و خانواده اسکی دوستش دارد اما او کناره گیری کرده است.

* برگردیم به تیم ملی، پس از المپیک جوانان هیچ تجزیه و تحلیلی در خصوص نتایج نداشتید؟

- جلسات در این خصوص بارها برگزار شد. مرتب عملکرد و نتایج را تجزیه و تحلیل کردیم و همانجا نیز در جلسات متعدد بحث و تبادل نظر داشتیم. به این مسائل اهمیت ویژه ای می‌دهیم.

* ولی این جلسات خروجی نداشت، آیا کادر فنی تیم ملی هیچ وقت تغییر نمی‌کند؟

-در حال حاضر بهترین کادر فنی موجود همین نفراتی هستند که وجود دارند به عنوان مثال در این شرایط چه کسی را بهتر از سمیرا زرگری داشتیم؟ همه ایرادها و اشکالاتی که داشتیم را بررسی کردیم.

* مگر فاطمه کیادربندسری در تیم ملی خوب نتیجه نمی‌گرفت که وی را تغییر دادید؟

- من به نایب رئیس احتیاج داشتم و کیادربندسری بهترین گزینه بود. ما کسی را برنداشتم و فقط پست‌ها تغییر کرد. من ۲۰ سال است که با این جماعت زندگی می‌کنم. اگر عاشق و دیوانه اسکی نبودم این کلاه سرم نمی‌رفت. الان آمده‌ام و آبرویم را گذاشته‌ام و باید اسکی را به جایی برسانم.

* این باور در برخی به وجود آمده است که کادر فنی با کمیته اقتصادی اشتباه گرفته شده است و حمایت مالی از سوی کادر فنی نسبت به ملی پوشان و تیم ملی باعث بقای آنها شده است؟

- قسم می خورم که زرگری ریالی برای فدراسیون هزینه نکرده است. مگر فدراسیون لنگ چند دست کاپشن است؟ ما سالی ۵ میلیارد پول به اسکی می‌آوریم. رئیس کمیته اسکی آلپاین فرهاد مهرآیین اینکه در طی دو سال کلاً ۴۰۰ میلیون به اسکی تزریق کرده است، پس این صحبت‌ها درست نیست. هدف ما این است که دروازه‌ها را به سمت اسپانسرها باز کنیم و همه بیایند.

* پس چرا اسم یک مدرسه اسکی خاص روی کاپشن تیم ملی است؟

- ما از حضور همه مدارس اسکی حمایت می‌کنیم. کدام مدرسه اسکی مثل این مدرسه اسکی موفق شده است قهرمان بسازد و مجوز رسمی این چنینی بگیرد؟ دنیا در حال حاضر بر مبنای باشگاه داری می چرخد. کدام مدرسه اسکی را می‌شناسید که در دربندسر این چنین جامع و کامل باشد. سه سال است من درگیر این موضوع هستم که در دیزین یک مدرسه اسکی راه بیفتد. کدام مدرسه اسکی از ابتدا تا انتهای فصل هفته‌ای ۴ روز با مربیانش کار می‌کند؟ مربیان جوان و دلسوز ما باید تقویت شوند.

* در بحث استعدادیابی خروجی وجود دارد یا تنها به صورت یک شوی نمایشی است؟

- استعدادیابی سه سال پیش شروع شد و استان‌ها بعد از دو دهه تجهیزات به دست آوردند. ما بالغ بر ۲۰۰ ست اسکی به استان‌ها دادیم. مربیان توانمندی در استان‌ها آموزش دیدند. برنامه‌هایی نیز داشتیم که به علت کرونا لغو شد وگرنه با برگزاری جشنواره‌های مختلف استانی پربارترین سال استعدادیابی را داشتیم. آیا برگزاری المپیاد استعدادهای برتر کشور با این حجم از اسکی بازان نمایشی است؟ این پروژه سرمایه کشور است و همه استان‌ها باید بیایند.

ما معتقدیم ورزشکار ۳۰ سال به بالا دیگر استعداد نیست تجربه است. ای کاش همه این عزیزان مدرسه اسکی بزنند و نسل نوجوان و جوان را آموزش بدهند و تجربیات خود را منتقل کنند و بعد هم بیایند پایشان را بگذارند روی چشم رئیس فدراسیون. همه دوستان باید بر اساس قانون و مقررات پیش بروند.

بنشینید پای صحبت‌های استان‌ها. ببینید در این سه سال من چه کرده‌ام. با خیلی از رؤسای هیات‌ها و مدیران کل جلسه گذاشته‌ام و کارهای خوبی انجام داده‌ایم. چرا کارهای خوب ما دیده نمی‌شود. تمام آدم‌هایی که در اسکی ادعا داشتند را دعوت به همکاری کردم. حجم کمیته‌های فدراسیون را هم گسترش دادیم تا از همه تفکرات استفاده کنیم. اتاق‌های فکر متعددی را تشکیل دادیم. هرکسی فکری دارد عملیاتی ارائه دهد ما در خدمت هستیم.

* در مورد دیزین و پس دادن آن می‌گوئید؟

- هیچکس پیست را از ما نگرفت. وظیفه فدراسیون پیست داری نیست. فدراسیون متولی پیست نیست. قرار بود ما هم دیزین را به یک پیمانکار بدهیم ولی پیمانکار واجد شرایط پیدا نکردیم و مجبور شدیم خودمان کار را در دست بگیریم. کار بسیار سختی بود و نگهداری دیزین با عوامل ۱۵۰ نفری دشوار بود.

* آیا گرفتن دیزین از ابتدا تصمیم اشتباهی نبود؟

- اگر نمی‌گرفتیم احتمال داشت دیزین فصل قبلی تعطیل باشد. اصرار شرکت توسعه و تجهیز بود که ما ورود کنیم و البته ما نیز قصد داشتیم کار را به پیمانکار واگذار کنیم که فرد توانمند و واجد شرایط پیدا نکردیم و به جمع بندی‌هایی نرسیدیم. بررسی کنید وضعیت امسال دیزین را. حقوق همه به موقع پرداخت شد و هیچ مشکلی نداشتیم. پس از شیوع کرونا ادامه کار به صلاح نبود و درخواست فسخ دادیم. اگر کرونا نبود تا سه ماه دیگر نیز می‌شد از دیزین بهره برداری کرد. شرکت توسعه و تجهیز نیز موضوع را پذیرفت و قرارداد فسخ شد. حالا دیگر شرکت فرصت دارد تا به بهترین شکل دیزین را واگذار کند. فدراسیون اسکی به دنبال این است که دیزین تعطیل نشود.

* یعنی فدراسیون اسکی دیگر قبول نمی‌کند دیزین را مدیریت کند؟

- اگر دیزین بدون اجازه به فدراسیون واگذار شود معقول است اما در غیر این صورت خیر. اما اگر بخواهد ۵ میلیارد تومان اجاره بدهیم اصلاً مناسب نیست. سود که برای فدراسیون نداشت هیچ، ضرر هم کرده‌ایم.

* در انتخابات آینده فدراسیون اسکی شرکت می‌کنید؟

- من تابع تصمیم وزارت ورزش و جوانان هستم. کارمند وزارتم و از بدو ورودم تابع تصمیمات وزارتخانه بودم. هیچ منع قانونی نیز برای شرکت در انتخابات ندارم.

* آیا این درست است که لازمه ریاست در اسکی حمایت عیسی ساوه شمشکی از کاندیدای انتخابات است؟

- کسوت و تجربه حاج عیسی کمک زیادی به اسکی می‌کند. از بدو مسئولیت من تا امروز حتی در یک مورد هم ایشان دخالتی در کار من نداشته است و تا من سوالی نکرده‌ام یا خواسته‌ای نداشتم یک قدم هم ورود نکرده است. ایشان نایب رئیس کنفدراسیون اسکی آسیا و محترم و سرشار از تجربه‌های مفید برای اسکی است.

* برخی می‌گویند پسر ایشان بهرام ساوه شمشکی به عنوان دبیر به شما تحمیل شد؟

- از روز اولی که من به فدراسیون آمدم بهرام ساوه شمشکی دبیر بود. وقتی مدیری به دنبال انتصاب است ۲۰ شاخصه را در نظر می‌گیرد و معتقدم جمعی که در طول ۴ سال در فدراسیون اسکی کار کردند بالغ بر ۸۰ درصد موفق بودند و من در انتخاب نیروی انسانی اشتباه نکردم. خیلی از دوستانی که ادعا دارند می‌توانند قوی‌تر از بهرام ساوه شمشکی در پست دبیری باشند در شاخصه‌ها از بهرام پایین‌تر هستند. شرط همکاری در سیستم صداقت و تعهد و تجربه و دلسوزی است.

* شما با فرد یا گروه خاصی زاویه ندارید؟

- خیر، هرگز. من به همه گفته‌ام هر کس فکر می‌کند می‌تواند به اسکی کمک کند گوشه‌ای از کار را بگیرد.

* به عنوان مثال چرا رستم کلهر در مجموعه شما نیست؟

- ما به رستم کلهر بهترین کمیته که برنامه ریزی را بود دادیم. ایشان خودشان از کمیته مورد نظر استعفا دادند. کلهر همین حالا هم قابل احترام است و از نظرات ایشان استفاده می‌کنیم.

* علیداد ساوه شمشکی و برادران میرهاشمی چطور؟

- قبل از اینکه علیداد ساوه شمشکی برود پیشنهاد حضور در کمیته‌هایی را به وی دادم. قطعاً از وجود علیداد استفاده می‌کنیم. خود وی نیز همراهی دارد و مدیریت پیست شمشک را عهده دار بود. علیداد سال‌ها برای اسکی زحمت کشیده و قابل احترام است. مصطفی میرهاشمی نیز در حال حاضر عضو کمیته فنی است و با هیچ فرد دیگری نیز زاویه نداریم. درهای فدراسیون اسکی به روی همه باز است و مثل همیشه از همه می‌خواهم که به اسکی کمک کنند و گوشه‌ای از کار را در دست بگیرند. همه ما باید به رشد و توسعه اسکی کشور کمک کنیم و ان شاالله با همین رویکرد آینده خوبی در انتظار اسکی است.

کد خبر 4906761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کامران هوشیار IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۶
      0 0
      ظاهرا همه چیز در اسکی خوب است سوالها را خبرنگار با زیرکی طرح کرده بود فقط تعداد شاخصه های که ایشان برای انتخاب دبیر برشمردند بنظر زیاد میامد و کاش رستم کلهر جواب دهد چرا مهم ترین کمیته فدراسیون را رها