۴ خرداد ۱۳۸۶، ۱۲:۱۱

/ گفتگوی اختصاصی مهر با معاون کنسولی وزارت خارجه /

لیست کامل زندانیان ایرانی در عراق تهیه می‌شود/ کنسولگری ایران در سلیمانیه و اربیل بازگشایی خواهد شد

لیست کامل زندانیان ایرانی در عراق تهیه می‌شود/ کنسولگری ایران در سلیمانیه و اربیل بازگشایی خواهد شد

سید محمد علی شهیدی از تلاش کشورمان برای تهیه فهرستی از ایرانیان بازداشت شده در عراق خبر داد و گفت: با توجه به اینکه هیچ آمار دقیقی از تعداد ایرانیان بازداشت شده در عراق وجود ندارد، به زودی یکی از مدیران وزارت امور خارجه با همراهی دو پزشک از هلال احمر به عراق سفر خواهند کرد.

حجت الاسلام سید محمد علی شهیدی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری جلسات مشترک بین ایران و کشورهای دوست و همسایه، اظهار داشت: عموما چنین جلساتی در ابعاد مختلف تشکیل می شود و روزهای سه شنبه و چهارشنبه نیز سومین اجلاس مشترک کنسولی ایران و عراق در تهران برگزار شد.

یکی از مشکلات اساسی ما این است که هیچ  آمار دقیقی از تعداد ایرانیان بازداشت شده در عراق نداریم

شهیدی افزود:  دکتر محمد حمود، معاون حقوقی وزارت امور خارجه عراق، به عنوان رئیس هیات عراقی و بنده از سوی هیات ایرانی سرپرستی این مذاکرات را بر عهده داشتیم که نهایتا این مذاکرات به امضای تفاهم نامه ای با 20 ماده از سوی طرفین منجر شد.

این مقام وزارت خارجه کشورمان ادامه داد: از جمله مفاد مهم این تفاهمنامه، موضوع زندانیان ما در عراق بود که به واقع به مشکلی اساسی برای د وطرف تبدیل شده است؛ متاسفانه شاهدیم که بسیاری از هموطنان ما به عشق زیارت عتبات عالیات به صورت غیرقانونی و به بیانی قاچاقی راهی کشور عراق می شوند که در میانه راه از سوی نیروهای عراقی بازداشت می شوند.

شهیدی همچنین گفت: ایرانیانی که به این صورت توسط نیروهای عراقی بازداشت می شدند، پس از محاکمه از 6 ماه تا یک سال به حبس محکوم می شدند که این مسئله برای ما و خانواده های این عزیزان بسیار سخت و ناگوارد بود؛ علاوه بر این مشکل دیگری که در این خصوص و برای پیگیری این مسئله گریبان گیر ما بوده، عدم وجود هر گونه آماد دقیق از تعداد ایرانیان بازداشت شده در عراق است.

وی ادامه داد: دستاورد مهمی که در این اجلاس حاصل شد این بود که بنا شد تا یکی از مدیران وزارت خارجه  با همراهی دو پزشک از هلال احمر به عراق سفر کرده و ضمن بررسی زندان های این کشور، آمار دقیقی از تعداد ایرانیان بازداشت شده در عراق را تهیه نمایند و پیگیری های لازم در خصوص علل عدم اجرایی شدن وعده نوری مالکی نسبت به آزادی قریب الوقوع ایرانیان نیز انجام شود.

معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه به متقاضیان سفر به عتبات عالیات جهت زیارت قبور مطهر امامان عالی مقام مدفون در عراق توصیه کرد برای پیش گیری از وقوع چنین حوادث ناگواری، حتما با هماهنگی سازمان حج و زیارت نسبت به انجام این سفر اقدام کنند.

یکی از مدیران وزارت خارجه و دو پزشک هلال احمر مامور شدند با سفربه عراق آمار دقیقی از ایرانیان بازداشت شده در عراق را تهیه و  پیگیری های لازم در خصوص علل عدم اجرای وعده نوری مالکی نسبت به آزادی قریب الوقوع آنان را انجام دهند

شهیدی افزود: یکی دیگر از مفاد این تفاهم نامه 20 بندی درخواست ایران از سازمان های عراقی برای افزایش تعداد ایرانیان متقاضی سفر به عتبات عالیات از 1500 نفر در روز به 2500 نفر در روز بود و علاوه بر آن از دولت عراق خواسته شد تا مدت اقامت زائران ایرانی در عراق از 7 روز به 10 روز و در ایام ماه مبارک رمضان به 22 روز افزایش یابد تا هموطنان عزیز بتوانند در آن ایام با قصد، روزه های واجب را نیز ادا کنند.

وی ادامه داد: همان گونه که می دانید پس از تهاجم اشغالگران به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل، فعالیت های کنسولی در این دفتر و هم چنین دفتر سلیمانیه به حالت تعلیق درآمده و متوقف است اما در این اجلاس توافق شد تا هر دو طرف نیروهای خود را برای آغاز به کار و بازگشایی کنسولگری های خود به محل اعزام کنند و در همین چارچوب فردا(شنبه) در جریان مراسمی کنسولگری عراق در شهر مشهد مقدس نیز افتتاح خواهد شد.

این مقام وزارت امور خارجه همچنین گفت: علاوه بر موارد مذکور در این مذاکرات پیش نویسی را برای استرداد مجرمان دو کشور به طرف عراقی ارائه دادیم که البته با استقبال آن ها نیز مواجه شد و قرار شد پس از انجام بررسی های لازم، نظر نهایی بغداد در این خصوص نیز اعلام گردد.

پیش نویسی را برای استرداد مجرمان دو کشور به طرف عراقی ارائه داده ایم که با استقبال آنها مواجه شد

شهیدی در ادامه سخنان خود، موضوع میزان قیمت مکان اقامت زائران ایرانی، مسئله امنیت ایرانیان در عراق و مواردی از این قبیل را از دیگر محورهای مذاکرات طرف های ایرانی و عراقی عنوان کرد.

معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه درباره زمان اجرایی شدن این مصوبات و تضمین های آن نیز اظهار داشت: بر اساس قواعد مرسوم، پس از امضای تفاهم نامه ها هر دو طرف تا یک ماه فرصت دارند تا نسبت به اصلاح یا حذف موارد احتمالی مورد نظرشان اقدام کنند و پس از گذشت این زمان، مفاد تفاهم نامه ها برای اجرا در دستور کار قرار می گیرند.

کد خبر 491705

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha