به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اینترنتی صوت العراق،"علوان حبیب حسن" عضو فراکسیون جریان صدر در مجلس نمایندگان عراق استراتژی جدید آمریکا را "تاکتیک جدیدی دانست که به افزایش میزان دخالت در امور داخلی عراق اشاره می کند."
روزنامه واشنگتن پست پیشتر از راهکار جدید آمریکا خبر داده بود که در آن اهداف سیاسی و نظامی گنجانده شده و از انجام تغییراتی در ساختار دولت و نیروهای امنیتی عراق حمایت می کند.
این روزنامه آمریکایی نوشت : فرماندهان و دیپلماتهای ارشد آمریکا در عراق درحال تکمیل یک طرح مبارزاتی گسترده برای یک استراتژی جدید آمریکا هستند که در آن اهداف نظامی و سیاسی گنجانده شده وعوامل فرقه ای تندرو را از نیروهای امنیتی و دولت عراق کنار می گذارد.
این طرح محرمانه که طبق برنامه ریزی های انجام شده تا 31 می ( 10 خرداد ماه) تکمیل خواهد شد؛ تلاش مشترک ژنرال " دیوید پتریوس "ژنرال ارشد آمریکایی درعراق و"رایان کروکر" سفیر آمریکا درعراق است.
عضو فراکسیون جریان صدر تاکید کرد: سرنوشت این استراتژی همانند استراتژی های گذشته محکوم به شکست است و ما از هرگامی برای برقراری امنیت و صلح و ثبات در کشور خود استقبال می کنیم اما این امر باید بدور از چتر آمریکا باشد و این گام باید با اشاره به تعیین جدول زمانی برای خروج نیروهای چند ملیتی از عراق آغاز شود.
حبیب حسن گفت: تلاش واشنگتن برای جلب حمایت کشورهای عربی بویژه کشورهای همجوار عراق گامی خوب است اما نباید به زیان حقوق ملت عراق صورت گیرد.
نماینده فراکسیون صدر در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد : عراق با ایران به عنوان یک کشور همسایه براساس منافع مشترک تعامل می کند.
وی همچنین درباره پیش بینی خود ازمحورهای دیدارآمریکا و ایران درباره عراق درپایان ماه جاری دربغداد گفت: آنچه دو طرف اعلام کرده اند اشاره به آن دارد که این مذاکرات تنها به پرونده عراق خواهد پرداخت و مذاکرات میان دوطرف در سطح سفیر زیر نظر عراق، روابط تیره واشنگتن و تهران از سال 1979 میلادی و نیز مسئله هسته ای ایران را مورد بحث و بررسی قرار نخواهد داد.
از سوی دیگر، یک نماینده ائتلاف کردها در مجلس نمایندگان عراق نیز استراتژی جدید را نشانگر سردرگمی واشنگتن بعد از گذشت چهار سال درعراق دانست."محمود عثمان" در سخنانی افزود: دولت آمریکا از ایجاد راه حل هایی برای وضعیت عراق ناتوان شده است و راه حل را به مسئولان سفارت آمریکا در عراق موکول کرده است.
وی افزود: طرف آمریکایی در استراتژی خود درباره عراق به گونه ای سخن می گوید که گویی این کشور "یک ایالت آمریکا" است.عثمان این پرسش را مطرح کرد که "کجاست آن حاکمیتی که دولت عراق از آن برخوردار است و در این استراتژی ذکر نشده است؟"
این نماینده مستعفی کرد از دولت عراق خواست تا موضعی ثابت و روشن در موافقت یا مخالفت با این استراتژی اتخاذ کند. وی همچنین این پرسش را مطرح کرد که "چگونه ارتش و پلیس براساس این استراتژی بدون موافقت دولت پاکسازی می شود؟"
این درحالیست که "عدنان الدلیمی" رئیس جبهه التوافق(نماینده اقلیت اهل تسنن) عراق در سخنان خود گفت که جبهه وی از هرگونه استراتژی هایی که می تواند به امنیت و ثبات عراق کمک کند، حمایت می کند.وی افزود: جبهه التوافق ،موافق هرگونه اقدامی است که می تواند به تقویت ارتش و پاکسازی آن از عناصر طائفه ای و ساختن ارتشی مبتنی بر مبانی ملی و شغلی منجر شود.
الدلیمی ابراز عقیده کرد: دولت کنونی عراق اسما یک دولت وحدت ملی است، اما به طور عملی به دور از این واقعیت است. وی همچنین از دولت و ملت عراق خواست تا طایفه گری و نژادپرستی را به منظور ساختن عراق از بین ببرند.
درهمین حال، "صادق الرکابی" مشاور نخست وزیر عراق تاکید کرد : دولت المالکی به مطالب و گزارش های مطبوعاتی که از اعطای مهلت به دولت عراق برای انجام برخی ماموریت های تعیین شده سخن می گوید که درصورت اجرا نشدن آن با تغییراتی روبرو خواهد شد، اهمیتی نمی دهد.وی تاکید کرد: دولت المالکی با یک برنامه کاری سیاسی در برابر ملت و مجلس نمایندگان پایبند است.
الرکابی، برخی کشورهای همسایه را مسئول ادامه خشونت ها در عراق دانست و گفت : برخی از این کشورها برای به شکست کشاندن تجربه دموکراتیک درعراق تلاش می کنند.وی با اشاره به چالش های بزرگ پیش روی دولت عراق خواستارمسئولیت پذیری همگان شد و ازمواضع و اظهارات "ایاد علاوی" نخست وزیر اسبق عراق و رئیس فراکسیون العراقیه بدون ذکر نام وی انتقاد کرد.
مشاور المالکی تاکید کرد که زمان حزب بعث و کودتاها سپری شده است.
در همین حال، وزیر امنیت ملی سابق و نماینده کنونی فراکسیون ائتلاف عراق یکپارچه در مجلس نمایندگان عراق، واشنگتن را به مانع تراشی در برابر عملکرد دولت عراق متهم کرد.
"عبدالکریم العنزی" اظهارداشت که نیروهای آمریکایی در برابر عملکرد دولت عراق مانع تراشی کرده و در مسیر روند سیاسی این کشور سنگ اندازی می کنند.این درحالی است که جنبش وفاق ملی عراق، ادامه حمایت خود از دولت نوری المالکی و مقابله با تلاش ها برای سرنگونی آن را به تدوین یک برنامه سیاسی در راستای منافع عراق از سوی دولت مشروط کرد.
از سوی دیگر،"عباس البیاتی" نماینده فراکسیون ائتلاف عراق یکپارچه، یکی از دلایل تاخیر در رای اعتماد پارلمان به چند وزیر پیشنهادی "نوری المالکی" نخست وزیر را تمایل نمایندگان برای بررسی بیوگرافی نامزدها دانست.
وی یکی دیگر از دلایل تاخیر در رای اعتماد را سهم خواهی های طایفه ای دانست و گفت : دولت شخصیت های مستقل را برای تصدی مناسب خالی وزاری خود معرفی کرده است، اما برخی تشکل ها خواهان سهمیه بندی طائفه ای آن هستند که این امر سبب تاخیر در رای گیری شد.
نخست وزیر عراق دیروز پنجشنبه هفت نامزد تصدی پست های خالی دولت خود از جمله نامزدهای تصدی شش پست خالی جریان صدر را برای گرفتن رای اعتماد به مجلس نمایندگان عراق معرفی کرد که اسامی وزیران جایگزین وزیران صدری به شرح زیر است:
1- صباح رسول صادق وزیر بهداشت
2- عامر عبدالجبار اسماعیل وزیر راه و ترابری
3 - ثامر جهفر الزبیدی وزیر مشاور در امور جامعه مدنی
4- خلود سامی المعجون وزیر مشاور در امور استانها
5- زهیر شربه وزیر مشاور در امور گردشگری و آثار باستانی
6- علی البهادلی وزیر کشاورزی
مجلس نمایندگان عراق دیروز به ارائه اسامی نامزدها و بیوگرافی آنها بسنده کرد و رای گیری درباره آنها را به یکشنبه آینده موکول کرد.
لازم به ذکر است منابع خبری اخیرا از برگزاری نشست برخی کشورهای عربی از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و آمریکا در قاهره - پایتخت مصر- با حضور ایاد علاوی نخست وزیر اسبق عراق پرده برداشتند که طی آن راههای سرنگون کردن دولت نوری المالکی و روی کارآمدن مجدد علاوی مورد بررسی و توافق قرار گرفت.
به دنبال افشای چنین طرحهایی، جلال طالبانی رئیس جمهوری عراق حمایت قاطعانه خود را از دولت نوری المالکی اعلام کرد.
نظر شما