عبدالعلی ذوالقدر اصلی یکی از نویسندگان این مقاله در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این نظریه در ژورنال معتبر "سردرد" آمریکا به چاپ رسیده و به زودی نیز تحقیقات بالینی برای بررسی بهتر این موضوع برای بیماران گروه هدف که بیماران میگرنی خواهد بود، انجام می گیرد.
وی افزود: در این فرضیه ما سعی در اثبات ارتباط کانال های یونی قلب و میگرن هستیم که در بخش تحقیقات بالینی نیز نوار قلب بیماران میگرنی مورد بررسی قرار می گیرد.
این دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: این نظریه در مورد میگرن و مکانیسم شناسایی آن است. مسئله ای که وجود دارد این است که در مورد میگرن تئوری های مختلفی از دهه های قبل مطرح شده است و مکانیسم آن مرتباً در حال تغییر است و نظریه های جدیدی مطرح می شود و هر کدام از این فرضیه ها پایه و اساس درمان میگرن را تشکیل می دهد.
وی یاد آور شد: نظریه ای که از سوی ما مطرح شد در مورد ارتباط کانال های یونی و میگرن بود. بر اساس بررسی ها مشخص شده است که کانال های یونی در افراد مبتلا به میگرن دارای اشکالاتی است و بررسی کردیم که این کانال های یونی در نقطه خاصی از بدن یا تمام سطح بدن دچار اشکال است.
ذوالقدر اصلی افزود: در نتیجه بدنبال یک سیستمی از بدن گشتیم که کانال های یونی در آن وجود داشته باشد و بتوانیم براحتی شاخص های آن را اندازه گیری کنیم. سیستمی که پیدا کردیم سیستم قلبی و عروقی بود با توجه به اینکه در قلب کانال های یونی فراوان هستند و می توان به راحتی اثرات آن را شناخت، این نقطه را انتخاب کردیم.
وی اضافه کرد: نظریه ما بر این نکته استوار بود که ممکن است در بیماری میگرن میزان شاخص کلسیم در کانال های یونی در سراسر بدن و سیستم قلب دچار اشکال شده بود و به این منظور شاخص نوار قلب را پیشنهاد داده یم و اگر بتوانیم این رابطه را در نظریه اثبات کنیم یک تحول عظیمی در شناخت بیماری میگرن بوجود می آید و این مسئله موجب می شود که داروهای جدیدی برای درمان این بیماری به بازار عرضه شود.
این دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأکید کرد: ژورنال معتبر "سردرد" آمریکا دارای ضریب تأثیر 5/4 است و چاپ این مقاله در آن نشان می دهد که این تحقیق مورد توجه قرار گرفته است.
نظر شما