۵ خرداد ۱۳۸۶، ۱۴:۱۰

/ تاثیرات منطقه ای مذاکره ایران با آمریکا درباره عراق/

گفتگوی تهران و واشنگتن به توازن سیاسی عراق کمک می کند / آمریکا در سیاست انزوای ایران شکست خورده است

گفتگوی تهران و واشنگتن به توازن سیاسی عراق کمک می کند / آمریکا در سیاست انزوای ایران شکست خورده است

تمایل آمریکا برای مذاکره با ایران بیانگر این است که آمریکایی ها در سیاستی که سه ماه پیش اتخاذ کرده بودند تا نفوذ ایران را در عراق قطع کنند، شکست خورده اند.

حسین علایی کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان این مطلب درباره مذاکره ایران و آمریکا درباره عراق به خبرنگار بین الملل مهر گفت : تمایل آمریکا در مذاکره با ایران بیانگر این است که آمریکایی ها در سیاستی که سه ماه پیش اتخاذ کرده بودند تا نفوذ ایران را در عراق قطع کنند، شکست خورده اند و نتوانسته اند از منزوی کردن و جلوگیری از نفوذ طبیعی ایران در منطقه به نتیجه برسند و در حال حاضر به نتیجه گزارش بیکر - همیلتون برگشته اند و احساس می کنند مهمترین عامل در اینکه از مشکلات عراق خلاصی پیدا کنند؛ برگشت از سیاست های قبلی و مذاکره با ایران هست.

وی افزود : نکته دوم اینکه آمریکایی ها بعد از ژوئن 2003 موضوع تغییر رژیم در ایران را مطرح کردند و تمام سیاستهایشان را در این راه اجرا کردند که از آن جمله طرح مسئله هسته ای ایران و بردن آن به شورای امنیت و اعمال فشارهای سنگین بود.

وی گفت : در این بین علاوه بر سیاست تغییر رژیم، تهدید نظامی را هم مطرح کردند تا جدی بودن تلاششان را برای تغییر رژیم در ایران نشان دهند. اما تمام اقدامات به شکست انجامید و ایران به انسجام بیشتری نسبت به گذشته دست یافت. در زمینه تهدیدات نظامی اکنون آمریکا در شرایطی به سر می برد که نه تنها علیه ایران، بلکه بر ضد هیچ کشور دیگری نمی تواند اقدامی نماید. شکاف در دستگاه سیاسی آمریکا از نمونه های بارز در این زمینه محسوب می شود .

علایی درباره تاثیر این مذاکرات بر درون عراق بیان داشت : اگر آمریکایی ها مذاکره را به خاطر مصالح عراق انجام بدهند به طور یقین وضعیت سیاسی عراق بهبود خواهند یافت . ایران ظرفیت های عظیمی دارد که اگر به کمک مردم عراق بیاید امنیت در آنجا توسعه پیدا خواهد کرد و آمریکایی ها از پارادوکس تقسیم قدرت و ایجاد توازن در بین گروه ها که به آن در عراق مبتلا هستند خارج می شوند و تحولات روند منطقی تری به خود می گیرد .

وی اشاره کرد : این مذاکره می تواند موضع نوری المالکی را تقویت و شرایط  فعلی دولت عراق را بهبود ببخشد .

کارشناس مسائل خاورمیانه درباره عملیاتی بودن نتیجه مثبت مذاکرات بدون همکاری کشورهای عربی گفت : کشورهای عربی تابع آمریکا هستند و با مذاکره آمریکا و ایران مواضع شان تغییر خواهد یافت .

لازم به ذکر است، ایران آمادگی خود را برای انجام گفتگوهای سازنده درباره بهبود اوضاع عراق با آمریکا اعلام کرده است؛ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت : مذاکرات ایران و آمریکا 7 خرداد در عراق و با حضور مقامهای عراقی برگزار می شود که گامی در جهت کمک به امنیت عراق خواهد بود .

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تاکید کرده اند که مذاکرات ایران وآمریکا تنها با هدف یادآوری وظیفه اشغالگران در قبال امنیت عراق انجام خواهد شد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، پنجشنبه 27 اردیبهشت درحاشیه سی و چهارمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در اسلام آباد - پایتخت پاکستان - گفته بود : ایالات متحده و ایران مذاکراتی را در سطح سفرا در روز 28 می( 7 خرداد) در عراق برای بررسی وضعیت امنیت این کشور انجام خواهند داد.

با وجودی که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است: حسن کاظمی قمی سفیر ایران در عراق در مذاکره با رایان کروکر سفیر آمریکا در بغداد شرکت خواهد کرد، روزنامه الشرق الاوسط ادعا کرده بود : وزارت امورخارجه ایران در نظر دارد محمد جواد ظریف نماینده ایران در سازمان ملل متحد را به بغداد اعزام کند تا با سفیر آمریکا در عراق مذاکره کند.

کد خبر 492542

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha