به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمید ملکی بامداد سهشنبه در ویژه برنامه «شب های همدلی» که به همت قرارگاه جهادی هیئت فاطمیون قم در مدرسه علمیه معصومیه برگزار و از طریق رسانهها پخش شد، اظهار داشت: حضرت علی (ع) در اولین منبری که پس از ۲۵ سال خانه نشینی، در اولین روز خلافت خود داشتند، فرمودند «سلونی قبل عن تفقدونی» سینه من مملو از علم است و مثل سیل فوران میکند، قبل از اینکه من از دنیا بروم، از من سوال کنید.
وی با اشاره به نامه ۴۷ نهج البلاغه گفت: اگر صاحبان فرهنگ و تعلیم و تربیت جامعه فرمایشات یک صفحهای حضرت علی بن ابی طالب (ع) در این خطبه را سرلوحه تعلیم و تربیت خود و جامعه قرار دهند، بهشت یعنی آرامش را در همین دنیا تجربه میکنند.
معاون تهذیب و تربیت حوزههای علمیه با اشاره به خطبه ۲۲۲ نهج البلاغه تصریح کرد: ما در حق امام خود کوتاهی کردیم؛ ابن ابی الحدید میگوید که من بیش از هزار بار این خطبه را خواندم و هر باری که خواندم، نکته جدیدی را به دست آوردم؛ وی ۲۰ سال از عمر خود را برای شرح کلمات حضرت علی (ع) در نهج البلاغه گذراند.
وی به ارتباط میان انس با قرآن و ائمه (ع) و آرامش پرداخت و افزود: در دوران کرونا و پساکرونا خیلی از مردم مصیبتهای سخت دیدند چرا که نتوانستند در تغسیل و تشییع میت خود شرکت کنند و در غربت تمام به خاک سپرده شدند؛ قطعاً در بحث پساکرونا آرامشی در حال وقوع است که شاید خیلیها گرفتار افسردگی شوند، اما کسی که شاگردی مکتب اهل بیت (ع) را میکند و سر سفره قرآن قرار میگیرد، در مقابل این مشکلات به آرامش و معنویت دست پیدا خواهد کرد.
حجت الاسلام ملکی اظهار داشت: اولین کاری که قرآن نسبت به انسان مؤمن قرار میدهد، این است که نگاه او را نسبت به دنیا حقیقی میکند و دنیایی که حقیقت دارد را به او نشان میدهد، نه دنیای موهوم و خیالی را؛ کسانی که تحت تربیت قرآن قرار گرفتند، در شرایط سختی با عزت، سربلندی، امید و نشاط مشکلات را پشت سر گذاشتند.
وی با اشاره به فرمایشی از رسول خدا (ص) گفت: پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند «اگر گرفتاریها و سختیها مثل تاریکیهای شب بر شما روی آورد، بر شما باد که به قرآن پناه ببرید»؛ یعنی تحت تربیت قرآن قرار بگیرد؛ قرآن میفرماید که دنیای، زودگذر است و در این دنیا باید با سختیها دست و پنجه نرم کرده و ایستاد و در این صورت است که در آخرت در زندگی ابدی و در دنیا در آرامش خواهید بود.
معاون تهذیب و تربیت حوزههای علمیه با اشاره به ثمرات مرتبط بودن با قرآن تصریح کرد: فردی که با قرآن در ارتباط است، مجاهدی نستوه و مبارزی خستگی ناپذیر میشود و تا آخرین لحظه عمر خود از تلاش، جهاد و مبارزه با دشمن درونی و بیرونی دست بر نمیدارد.
وی افزود: یکی از کلمات دُرَر بار حضرت علی (ع) که به عنوان وصیت برای ما به یادگار گذاشتند، اصلاح ذات البین است؛ یکی از دعاهای حضرت ابراهیم (ع) این بود که خدایا به من حکمت و حُکم عنایت کن و مرا داخل صالحان قرار بده؛ صالحان کسانی هستند که ذاتشان سراسر صلح و عملشان، عمل صالح است.
حجت الاسلام ملکی با بیان اینکه یکی از اصول و اساس تربیت این است که تلاش کنیم ذات و عمل مان را مملو از خیر و صلاح کنیم، اظهار داشت: در این صورت، زندگی ما سراسر صفا و صمیمیت خواهد بود و خانهای که مملو از صفا باشد، در آن نور خداست و جایی که در آن نور خدا باشد، جای شیطان نیست.
نظر شما