به گزارش خبرنگار مهر، سیدمصطفی کرباسی، ظهر شنبه در نشست خبری رؤسای کمیتههای شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان یزد که به مناسبت هفته مبارزه با موادمخدر در سالن حمیدیا استانداری برگزار شد، اظهار داشت: برآوردها نشان میدهد که در کشور ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد مصرف کننده مستمر وجود دارد و علاوه بر آن، یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر یعنی معادل ۵.۴ درصد جمعیت کشور به صورت تفننی اقدام به مصرف موادمخدر میکنند.
وی با بیان اینکه بر این اساس با جمعیت آشکار و نهان در زمینه مصرف موادمخدر مواجه هستیم، عنوان کرد: در استان یزد بر اساس تعداد مراجعان به کمپها و مراکز درمان اعتیاد، به نظر میرسد بین ۲.۹ تا ۳ درصد جمعیت استان، به طور مستمر موادمخدر مصرف کنند.
کرباسی بیان کرد: ترک اعتیاد زمانبر و نیازمند همه موارد از دارو تا روانکاوی است و همه اینها باید در کنار هم انجام شود و به طور قطع ظرف یک سال و دو سال نمیتوان به نتیجه رسید.
وی در مورد میانگین سنی معتادان استان یزد نیز اظهار داشت: پژوهش جدیدی در زمینه سن اعتیاد نداریم اما میانگین سن اعتیاد در تمام دنیا کاهش یافته و مراجعات نشان میدهد که در یزد نیز همین روال طی میشود.
کرباسی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد فروش ماده مخدر ناس در برخی سوپرمارکتها تصریح کرد: برای اینکه یک ماده به عنوان ماده مخدر شناخته شود، قانون نیاز است که اکنون در مورد ناس اینگونه نیست و به رغم تخریب بالایی که برای لثهها دارد، از آن به عنوان یک ماده دخانی یاد میشود و در کشور ما نیز قانونی برای برخورد با خرید و فروش مواد دخانی نیست.
وی اظهار داشت: اکنون ناس به عنوان یک ماده مخل سلامت مطرح است و اقداماتی از سوی مسئولان حوزه بهداشت و درمان در مقابله با آن انجام میشود.
کرباسی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه مقابله با موادمخدر عزم ملی میطلبد، عنوان کرد: لازم است افراد در حوزههای مختلف در این زمینه ورود کنند و بنابر مسئولیت و رسالت خود نقش آفرینی کنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان یزد گفت: یکی از ضرورتهای اساسی در زمینه مقابله با مواد مخدر، مداخلات علمی توسط دانشگاهیان است که امیدواریم شاهد تحقق این امر در استان یزد باشیم.
نظر شما