۱ تیر ۱۳۹۹، ۱۳:۰۵

در مرکز تحقیقات پوست انجام شد؛

تحقیق درباره اثر به جا مانده از ماسک در صورت کادر درمان

تحقیق درباره اثر به جا مانده از ماسک در صورت کادر درمان

مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطالعات متعددی را با هدف یاری رساندن به بیماران مبتلا به بیماری های پوستی و کاهش عارضه های پوستی مربوط به اپیدمی کرونا آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به محض آغاز همه گیری کووید-۱۹ درصدد برآمد تا با انجام مطالعات و نوشتن مقالات مروری گامی موثر در جهت پیشبرد امر پژوهش و یاری رسانی به بیماران مبتلا به بیماری های مزمن پوستی بردارد.

سوالات در دوران پاندمی کووید ۱۹ بی شمار بودند. اولین قدم پاسخ به سوالات و نگرانی ها در مورد افراد با بیماری های مزمن پوست نظیر بیماری «پمفیگوس وولگاریس» بود که نیاز به درمان طولانی مدت با داروهای سرکوبگر ایمنی داشتند.

در این راستا اساتید مرکز تحقیقات پوست، دکتر رضا رباطی، دکتر فهیمه عبدالهی مجد و دکتر سحر دادخواه فر با نظارت مدیرگروه پوست دکتر محمد شهیدی دادرس اقدام به نوشتن مقاله ای مروری جامع همراه با یک الگوریتم درمانی برای بیماران پمفیگوس وولگاریس کردند.

دکتر شهیدی دادرس درباره این مقاله که در Archives of Academic Emergency Medicines به چاپ رسیده است، گفت: هرچند استفاده از داروهای مرتبط با بیماری پمفیگوس اختلال و ضعف در سیستم ایمنی را به همراه خواهد داشت، اما قطع غیرمنطقی دارو در طول درمان، ریسک بزرگی را متوجه بیماران می کند.

به گفته وی، این مقاله با استقبال درماتولوژیست های ایران و سراسر جهان روبرو شد.

یکی از راه های مؤثر در مبارزه با کووید ۱۹، حفاظت از کادر درمان است

مشاهده اثر به جا مانده از ماسک و محافظ صورت همکاران و کادر درمانی این مرکز را مصمم کرد تحقیقاتی در مورد ایجاد درماتیت تماسی تحریکی و آلرژیک ناشی از آن ها به انجام برساند. نتایج در قالب ۳ مقاله کوتاه مروری منتشر شد.

مقاله نخست با همت دکتر مهدی قیصری و دکتر سحر دادخواه فر با نظارت دکتر حمیده مروج ریاست مرکز تحقیقات پوست در مجله معتبر EADV (آکادمی درماتولوژی اروپا) به چاپ رسیده است. این مقاله به افزایش ایجاد واکنش های پوستی به ابزارهای محافظتی غیر از دستکش اشاره دارد.

مقاله دوم را دکتر سحر دادخواه فر تحت نظارت دکتر سهیلا نصیری ریاست بخش پوست بیمارستان لقمان حکیم و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات پوست در مجله Infection Control & Hospital Epidemiology به چاپ رسانده اند نتایج حاکی از افزایش واکنش های مختلف پوستی در زمان استفاده از دستکش به عنوان پوشش دست است.

مقاله سوم توسط دکتر سحر دادخواه فر، دکتر مهدی قیصری و دکتر فهیمه عبدالهی مجد در مجله درماتیت به چاپ رسیده است. این مقاله مروری به انواع ضدعفونی کننده های دست و عوارض ناشی از آنها پرداخته است.

کمبود داروی هیدروکسی کلروکین و مشکلات ناشی از آن در بیماری های پوستی

در دوران اوج پاندمی کووید ۱۹ در ایران، بیمارانی که از داروی هیدروکسی کلروکین در درمان بیمارهای مختلف پوستی استفاده می کردند با مشکل کمبود دارو مواجه شدند، به پیشنهاد دکتر حمیده مروج طرح تحقیقاتی با این مضمون طراحی شد.

نتایج طرح که جایگزین های داروی هیدروکسی کلروکین در بیماران مبتلا به لیکن پلان موی سر بود در مجله معتبر Journal of Drags in Dermatology به چاپ رسید.

تعامل مرکز تحقیقات پوست با دیگر گروه های پزشکی

از نتایج کارهای مشترک با سایر گروه ها می توان به مقاله مروری تداخل داروهای ضدسرطان با درمان های رایج کرونا که با همکاری گروه رادیوتراپی و انکولوژی بیمارستان شهدای تجریش انجام شد، اشاره کرد.

از مرکز تحقیقات پوست دکتر سحر دادخواه فر در این پروژه همکاری داشت و این مقاله در مجله Critical Reviews in hematology/oncology به چاپ رسیده است.

از طرفی مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دامنه کاری خود را محدود به بیماری های پوست نکرده و  همکاری با سایر گروه های بیمارستان در اولویت این مرکز بوده است. به همین منظور پروپوزال های مشترک متعددی با همکاری گروه داخلی بیمارستان شهدای تجریش نوشته شده و این پژوهش ها در حال انجام است.

حرکت بدون توقف در مسیر تحقیق و پژوهش

با بازگشایی بخش پوست و گذر از اوج بیماری، حال نوبت به آن رسیده است که مطالعات مقطعی طراحی و اجرا شود. مرکز تحقیقات پوست برای اولین بار در کشور طرح تحقیقاتی با عنوان  «بررسی تلفنی ۲۷۴  بیمار مبتلا به پمفیگوس وولگاریس بستری طی ۵ سال اخیر در بیمارستان شهدای تجریش» را به انجام رساند و نتایج آن برای چاپ ارسال شده است.

در طرح دیگر که تحت نظارت دکتر فهیمه عبدالهی مجد استادیار گروه پوست و عضو هیات علمی این مرکز در حال انجام است، برای اولین بار در ایران پرسشنامه آنلاین چالش های بهداشت دست کارکنان سلامت طراحی شد که خوشبختانه با توجه به اهمیت موضوع، پرسشنامه ها تکمیل و نتایج حاصل از آن در حال آنالیز و گزارش است.

کد خبر 4954400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha