به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه کمیته معماری شورای اسلامی شهر تهران روز دوشنبه با حضور علی اعطا عضو و رئیس کمیته معماری شورای اسلامی شهر تهران، عبدالرضا گلپایگانی معاون شهردار تهران و کارشناسان حوزه معماری این کمیته برگزار شد.
علی اعطا، گفت: آثار واجد ارزش تاریخی و فرهنگی معاصر باید از سه طریق ثبت ملی، ارائه امتیازات به مالک از جمله امتیاز انتقال حق توسعه و تغییر کاربری و اعمال محدودیت از طریق ضابطه پارسل حفظ خواهد شد.
وی افزود: در سیاست های اجرایی تدوین لایحه حفاظت از میراث معماری شهر تهران نیز بر این سه روش برای حفظ میراث معماری معاصر تاکید شده است.
اعطا عنوان کرد: میتوان برای حفظ هر اثر، یکی از این سه شیوه را در نظر گرفت تا شاهد حفظ میراث معماری معاصر باشیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران، همچنین شناسایی آثار واجد ارزش تاریخی و فرهنگی در تهران را از نکات مهم در تهیه لایحه حفاظت از میراث معماری معاصر تهران دانست.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله نخست شناسایی آثار، باید از اطلاعات و مطالعاتی که توسط سازمان زیباسازی، سازمان فضاهای فرهنگی شهرداری تهران و سایر دستگاههای مرتبط انجام شده، استفاده کرد.
عبدالرضا گلپایگانی معاون شهردار تهران نیز در این جلسه با اشاره به معیارهای اثر واحد ارزش تاریخی و فرهنگی که از سوی کمیته معماری در بین جلسه ارایه شد، گفت: این معیارها باید شفاف، روشن و تفسیر پذیر باشد.
وی افزود: برای حفظ آثار تاریخی و فرهنگی باید امتیازاتی از جمله بخشودگی و کاهش عوارض به پارسل های ارزشمند ارایه کرد.
اسکندر مختاری کارشناس آثار معماری کمیته معماری شورای شهر تهران، در این جلسه برخورداری از ارزشهای سبکی، تعلق اثر به مجموعه ای از کارهای معماران مولف و تاثیرگذار، وقوع یک رویداد تاریخی در اثر را از جمله معیارهای تشخیص اثر واجد ارزش عنوان کرد.
وی همچنین افزود: برخورداری از تکنیک های ساختمانی معرف معماری دوران تحول و شکلگیری اثر به واسطه یک رویداد تاریخی را از دیگر معیارهای اثر واجد ارزش تاریخی و فرهنگی برشمرد.
نظر شما