۲۲ تیر ۱۳۹۹، ۱۸:۴۷

رییس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی:

بازنگری قانون انتخابات در دستور کار مجلس قرار گیرد

بازنگری قانون انتخابات در دستور کار مجلس قرار گیرد

اراک- رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی بر لزوم بازنگری در قانون انتخابات توسط مجلس شورای اسلامی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام امیدرضا مبارک‌آبادی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت ۲۶ تیرماه سالروز تأسیس شورای نگهبان با اشاره به تاریخچه تأسیس شورای نگهبان اظهار کرد: شورای نگهبان به حکم امام خمینی (ره) در اسفند ماه ۱۳۵۸ تشکیل و با انتخاب شدن فقهای آن به صورت رسمی از تیرماه سال ۵۹ فعالیت خود را آغاز کرد.

وی ادامه داد: شورای نگهبان یکی از ارکان مهم نظام جمهوری اسلامی است که در قانون اساسی جایگاه ویژه ای برای آن تعریف شده است.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی یکی از وظایف شورای نگهبان را نظارت بر انتخابات برشمرد و گفت: ضرورت تغییر و اصلاح قانون انتخابات در کشور مهم است.

مبارک آبادی افزود: قانون انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی در کشور مربوط به دهه ۶۰ است و در حال حاضر چندان کارآمد نیست و اصلاح آن باید در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد.

به گفته وی یکی از شاخصه‌های حضور در انتخابات برخورداری از مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد است این در حالی است که نام نویسی عموم مردم در انتخابات تنها با شرایط برخورداری از مدرک تحصیلی، هزینه‌های بسیار زیادی بر نظام تحمیل می‌کند که در این راستا اصلاح قانون انتخابات و تدوین شرایط ویژه برای نام‌نویسی نامزدها در دستور کار قرار گیرد.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی عنوان کرد: در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان مرکزی ۳۸۶ نفر به عنوان داوطلب ثبت‌نام کردند و خوشبختانه همدلی و وفاق مثال زدنی بین هیأت نظارت و ستاد انتخابات استان مشاهده شد.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در خصوص مدرک جعلی نماینده حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان به مجلس یازدهم بیان کرد: یکی از مبادی استعلام مدارک نامزد شرکت کننده در انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌تواند وزارت علوم باشد، بر اساس قانون هنگامی که با مدارک معتبر به جایی مراجعه می‌کند استعلام لازم نیست اما در خصوص اسناد رسمی موضوع اصالت و صحت مطرح است که می‌توان از وزارت علوم هم استعلام کرد هر چند موردی که مشاهده شد، اولین مورد در سطح کشور نبوده است.

مبارک آبادی افزود: فردی که در استان‌ها به عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان است، امورات مربوط به حوزه بدون نماینده را دنبال می‌کند که در این راستا مسائل مرتبط با حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان توسط علی اکبر کریمی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس دنبال می‌شود.

وی یکی از موضوعات انتخابات سال گذشته را تبلیغات کاندیداهای انتخابات مجلس یازدهم برشمرد و گفت: که در این راستا ستاد پیشگیری از تخلفات قوه قضائیه با ورود به موقع تذکرات لازم را نیز ارائه کرد.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در خصوص انتخابات سال ۱۴۰۰ عنوان کرد: سال ۱۴۰۰ انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور برگزار می‌شود که در این انتخابات دفاتر استانی شورای نگهبان تنها در بعد نظارتی وارد می‌شوند.

به گفته مبارک آبادی با توجه به راه نیافتن نماینده حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان به مجلس یازدهم، سال آینده مجدد در این حوزه انتخابات برگزار می‌شود.

کد خبر 4972369

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha