به گزارش خبرنگار مهر، کمیته بینالمللی المپیک (IOC) در طرح حمایتی خود از ورزشکاران المپیکی که بورسیه این کمیته میشوند، ماهانه مبلغ ۵۰۰ دلار به آنها اختصاص میدهد که البته به صورت ۴ ماه یک بار در اختیارشان قرار میگیرد. بدین ترتیب IOC در هر مرحله از واریزی به کشورهای عضو رقمی معادل ۲ هزار دلار - به ازای هر ورزشکار بورسیه شده - در اختیار کمیته ملی المپیک کشور مربوطه قرار میدهد.
تا به امروز حمایت مالی IOC از بورسیه شده های المپیک توکیو طی سه مرحله انجام و به سرانجام رسیده است. ورزشکاران بورسیه شده ایران هم دو مرحله از این حمایت مالی را دریافت کرده اند و به زودی مرحله سوم این حمایت که مربوط به ماه های بهمن و اسفندماه ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ماه ۹۹ می شود نیز توسط کمیته ملی المپیک در اختیارشان قرار می گیرد.
البته کمیته ملی المپیک ایران به دلیل تحریم ها و محدودیت نقل و انتقال پول در عرصه بین المللی، تاکنون موفق به دریافت بودجه ای ویژه بورسیه شده های ورزش کشور از IOC نشده است. این کمیته اعتبار لازم برای مرحله اول و دوم حمایت مالی از بورسیه شده های ورزش کشور را هم از محل اعتبارات داخلی خود تامین کرد. کاری که برای مرحله سوم نیز انجام شده است.
با توجه به اینکه ۱۰ ورزشکار ایران بورسیه کمیته بین المللی المپیک هستند، ۲۰ هزار دلار بودجه موردنیاز برای پرداختی مرحله سوم به آنهاست. معادل ریالی این اعتبار - بر اساس نرخ بانک مرکزی- توسط کمیته ملی المپیک تامین شده و به زودی در اختیار فدراسیون های مربوطه قرار می گیرد تا از این طریق به حساب ورزشکاران بورسیه شده واریز شود. سهم هر یک از این ورزشکاران از این اعتبار معادل ۲ هزار دلار است.
حسن یزدانی (کشتی آزاد)، محمدعلی گرایی (کشتی فرنگی)، کیانوش رستمی (وزنه برداری)، ناهید کیانی (تکواندو)، نوشاد عالمیان (تنیس روی میز)، الهه احمدی (تیراندازی)، حسین رسولی (دوومیدانی)، علی پاکدامن (شمشیربازی)، نازنین ملایی (قایقرانی) و رزیتا علیپور (کاراته) ۱۰ ورزشکار ایران هستند که برای المپیک توکیو بورسیه کمیته بینالمللی المپیک شدهاند.
از میان این ورزشکاران تا به امروز حسن یزدانی، محمد علی گرایی و علی پاکدامن برای المپیک توکیو کسب سهمیه کردهاند اما سایر بورسیه شدهها از این حیث بلاتکلیف هستند. البته فراگیری جهانی ویروس کرونا بی تاثیر در این بلاتکلیفی نیست.
نظر شما