حجت الاسلام مصطفی ذوالفقاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مساجد از دیرباز در فرهنگ اسلامی به عنوان مأمنی برای ارتقا بعد معنوی و روحی افراد تلقی شده و در این راستا توانسته نقش محوری خود را در عرصههای مختلف به ثبت برساند و امروزه هم مساجد این جایگاه مهم و استراتژیک خود را از دست نداده است.
وی ادامه داد: امسال با شیوع کرونا روز جهانی مسجد متفاوتی را تجربه کردیم و امیدواریم با رفع کامل این ویروس شادابی و طراوت به مساجد بازگردد.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان مرکزی گفت: شیوع کرونا موجب نشد که دیگر فعالیتهای مساجد متوقف شود بلکه فرصتی فراهم شده است تا در راستای رفع مشکلات مردم اقدامات قابل توجهی نظیر توزیع بستههای معیشتی در قالب طرح مواسات انجام شود.
ذوالفقاری افزود: مردم ائمه مساجد را در راستای کمک به نیازمندان به عنوان معتمد دانسته و این امر موجب شده تا بسیاری از ایتام، زندانیان و… در این راستا شناسایی شوند و نهادها و سازمانهای مربوطه نیز برای یاری این افراد از هیچ تلاشی فروگذار نکردند.
ثبت ۵۸۰ کانون فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی در سامانه بچههای مسجد
به گفته وی در حال حاضر نزدیک به ۲۶ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در کشور وجود دارد که ۵۸۰ مورد آن مربوط به استان مرکزی است که در سامانه بچههای مسجد ثبت شده است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان مرکزی گفت: ۶۰ درصد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان روستایی و ۴۰ درصد مابقی شهری هستند.
تأسیس ۶۰ کانون جدید فرهنگی هنری مساجد در استان مرکزی
وی به تأسیس ۶۰ کانون فرهنگی هنری جدید در استان در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: بر اساس برنامه توسعه تمامی مساجد که از قابلیت تأسیس کانونهای فرهنگی و هنری برخوردار هستند باید این کانون را تأسیس کنند اما به دلیل کرونا ایجاد این تعداد کانون متوقف شد.
به گفته ذوالفقاری شرایط جدید برای مسئولین کانونها تغییر کرده و صدور مجوز تأسیس کانونهای مساجد، الکترونیکی شده است. ۳۰ پرونده مربوط به تأسیس کانونهای مساجد در انتظار ثبت است.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان مرکزی افزود: بیشترین متقاضی تأسیس کانون مساجد مربوط به شهرستانهای ساوه، خمین و اراک است.
ذوالفقاری عنوان کرد: البته با شیوع کرونا با توجه به دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا و ستاد پدافند زیستی استان ممنوعیت فعالیت در این کانونها اعلام شده است.
وی بیان کرد: در سالهای اخیر ورود به فضای مجازی به صورت برنامه ریزی شده یکی از برنامههای کانونهای مساجد است و با توجه به شیوع کرونا سعی شده که فعالیتهای کانونهای مساجد در این بستر بیش از گذشته دنبال شود.
اجرای پایلوت طرح هر مسجد یک کانال در شش استان کشور
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان مرکزی افزود: طرح هر مسجد یک کانال از جمله طرحهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان است و در این طرح هر کانون یک کانال به نام مسجد خود دارد و اعضای مساجد خود را در این کانال عضو میکند.
وی عنوان کرد: منطقه یک کشور متشکل از شش استان مرکزی، البرز، قم، سمنان، قزوین و تهران است که مسئولیت منطقه یک با کانون مساجد استان مرکزی است و با توجه به تصویب طرح هر مسجد یک کانال در شورای مشورتی، مقرر شد این طرح به صورت پایلوت در استانهای فوق اجرا شود و در حین اجرای طرح در زمینه تولید محتوا به آنها کمک خواهد شد.
ذوالفقاری گفت: کانونهای مساجد استان مرکزی در اولین رویداد فهما در کشور جز ۸ استان برتر کشور قرار گرفت و ۲ کانون مسجد ابوذر و غدیر شهرستان ساوه در این حوزه به دلیل فعالیتهای مناسبتی در سامانه بچههای مسجد انتخاب شدند.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان مرکزی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ رویداد بعدی فهما است، عنوان کرد: امیدوارم در آن سال استان مرکزی به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران انتخاب شود.
برنامههای محرم کانون مساجد استان مرکزی در فضای مجازی
وی در خصوص برنامههای محرم کانونهای مساجد گفت: در ایام محرم مسابقهای تحت عنوان مسابقه نقاشی یاران کوچک حسین بن علی (ع) در رده سنی کمتر از ۱۰ سال در فضای مجازی برگزار میشود به طوری که بچهها با نام عاشورا آثار خود را ارسال میکنند و به بهترین اثر جوایزی اعطا میشود، یک نقاشی نیز برای افراد تا سنین ۱۴ سال در فضای مجازی بارگزاری شده و از آنها در خواست میشود که برداشت خود را از آن اثر بنویسند که در نهایت از برگزیدگان نهایی تقدیر میشود.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان مرکزی افزود: مسابقه مداحی نیز در فضای مجازی برگزار میشود در این طرح از بچهها خواسته شده که کلیپهای سه دقیقهای از مداحیهای خود تهیه و ارسال کنند تا پس از داوری نتایج اعلام شود. برگزاری مسابقه کتابخوانی و اهدای بستههای فرهنگی نیز از دیگر برنامههای محرم است.
ذوالفقاری گفت: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با توجه به رسالتی که در انجام کارهای فرهنگی بر عهده دارند، با وجود منابع اعتباری اندک نیازمند حمایت بیشتری از سوی دستگاههای متولی هستند.
نظر شما