به گزارش خبرگزاری مهر، جلال الدین محمد مولوی مشهور به مولانا از آنجا که در شهر بلخ، از توابع خراسان بزرگ - که امروز بخشی از افغانستان است - به دنیا آمده، به مولوی بلخی معروف شده و از آن رو که در نوجوانی همراه پدر به روم شرقی روانه شده به ملای روم و رومی نیز شهرت یافته است.
در این کتاب تلاش شده است تا در 8 فصل تحلیلی مختصر از زندگی، آثار، افکار و مقام ادبی و عرفانی وی ارائه شود. در فصل اول اوضاع تاریخی، سیاسی و فرهنگی ایران در نخستین دهه های سده هفتم قمری به اختصار بررسی شده و به دلایل مهاجرت بهاء ولد - پدر مولانا - همراه با خانواده به آسیای صغیر اشاره شده است.
فصل دوم به وضعیت آسیای صغیر در آن روزگار و زندگی مولوی تا ملاقات با شمس تبریزی اختصاص دارد و در فصل چهارم از یاران و بزرگان معاصر مولانا همچون صلاح الدین زرکوب، حسام الدین چلبی، محی الدین عربی و... یاد شده است.
در فصل پنجم کتاب " مولانا " آثار وی معرفی و بررسی شده و در فصل ششم به غروب خورشید وجود مولانا پرداخته شده است. فصل هفتم کتاب نیز درباره جهان بینی و عرفان مولوی و پیام های معنوی اوست.
" مولانا جلال الدین محمد بلخی " تالیف منصور کیایی به تازگی توسط دفتر پژوهش های فرهنگی در 120 صفحه، شمارگان 5000 نسخه و بهای 1500 تومان روانه پیشخوان کتابفروشی ها شده است.
نظر شما