به گزارش خبرنگار مهر، پرونده احسان حدادی و عمل خار پاشنه این دوومیدانی کار با مخالفت هیات اجرایی در کمیته ملی المپیک بسته شد اما در عین حال این کمیته همراهی با حمیده عباسعلی برای اعزام به آلمان و انجام مرحله دوم جراحیاش - خارج کردن پلاتین پا - را مصوب کرده و قرار است هزینههای این سفر و جراحی پیش رو متقبل شود.
البته این اولین بار نیست که کمیته ملی المپیک کمکهای اینچنینی به ورزشکاران را در برنامه دارد کما اینکه طی سالهای گذشته هم بر اساس درخواستهای مطرح شده و با مصوبه هیات اجرایی بودجههای قابل توجهی صرف ورزشکاران و رسیدگی به مسائل آنها شده است.
هزینههای ارزی و ریالی کمیته ملی المپیک برای ورزشکاران
کمیته ملی المپیک در ادوار مختلف کمک حال ورزشکاران حتی برای رسیدگی به امور شخصی آنها بوده است اما این مسئله در دوره مدیریت سید رضا صالحی امیری محسوستر و پُررنگ تر از همیشه دیده شده طوری که ورزشکاران در سطوح مختلف حل و فصل مشکلات مختلف خود را از کمیته ملی المپیک مطالبه میکنند!
همیشه مسئله در طول سال و به غیر از بودجهای که کمیته ملی المپیک در قالب بودجه مصوب سالانه، پرداخت حقوق به المپین ها و … صرف فدراسیونها و ورزشکاران شان میکند، هزینههای ریالی و ارزی دیگری را هم روی دست کمیته ملی المپیک میگذارد.
رقم ریالی که کمیته ملی المپیک سال ۹۷ خارج از بودجههای مصوب خود صرف ورزشکاران کرد حدود یکصد میلیون تومان بود. این رقم در سال ۹۸ به ۷۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد و طی سال جاری هم تاکنون ۵۵۰ میلیون تومان برای کمک به ورزشکاران رشتههای مختلف هزینه شده در حالی که نیم سال دوم هنوز آغاز نشده است.
در بخش ارزی هم کمیته ملی المپیک برای اهالی ورزشکاران و مسائل مربوط به شخصِ آنها کم نگذاشته است. همین سال گذشته کمیته ملی المپیک ۱۵ هزار یورو برای تنها دو ورزشکار هزینه کرد؛ ۱۰ هزار یورو از این مبلغ برای دو دوره جراحی و درمان سهراب مرادی در آلمان هزینه شد. قاعدتاً این همراهی کمیته ملی المپیک برای تسریع بهبود وضعیت این ملی پوش وزنه برداری بود که امید کسب سهمیه المپیک توکیو به حساب میآمد اگرچه فعلاً سهمیه مرادی برای توکیو نه تنها قطعی نشده بلکه خیلی هم پیچیده و مبهم است.
حمیده عباسعلی دیگر ورزشکاری بود که سال گذشته از کمک ارزی کمیته ملی المپیک بهره مند شد آنهم درست زمانی که سهمیه خود را برای المپیک توکیو قطعی کرده بود. این کمیته برای جراحی عباسعلی در آلمان ۵ هزار یورو متقبل شد. هزینهای که مشابه آن و چه بسا بیشتر باید صرف مرحله دوم جراحی اش شود تا پلاتین پای او خارج شود.
کیکاوس سعیدی: کمیته ملی المپیک کمک حال ورزشکاران است اما اصولی و منطقی
دبیر کل کمیته ملی المپیک در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه هنوز در مورد اعزام حمیده عباسعلی به آلمان و انجام مرحله دوم جراحی وی برآورد هزینه صورت نگرفته است، گفت: هیات اجرایی با لحاظ کردن شرایط این کاراته و اینکه مرحله اول جراحی او در آلمان انجام شد، برای اعزام دوباره به این کشور موافقت کرده است. تا آنجا هم که در توان داشته باشیم از کمک به ورزشکاران و مطالبات اینچنینی آنها کوتاهی نخواهیم کرد.
وی تصریح کرد: در مجموع کمیته ملی المپیک در طول سال برای کمک به پیشکسوتان و ورزشکاران بر اساس درخواستهای مطرح شده از سوی آنها هزینههایی را متقبل میشود. قاعدتاً اما پاسخ به همه هزینهها یکسان نخواهد بود. شاید حتی با برخی از درخواستها موافقت نشود. مسائل اینچنینی در هیات اجرایی طرح و بررسی شده و در مورد آن تصمیم گیری خواهد شد.
سعیدی با تاکید بر اینکه در شرایط اضطرار همه بخشها کمک حال پیشکسوتان و ورزشکاران خواهند بود، ادامه داد: بخشی از این حمایتها با کمیته ملی المپیک است که آن هم بنا به الزام انجام میشود. قرار نیست با هر درخواستی موافقت شده و هزینههای لازم برای آن پرداخت شود. ضرورت موضوع درخواستی و رسیدگی به آن باید مصوبه هیات اجرایی را بگیرد تا هزینههای لازم برای آن تامین شود.
دبیرکل کمیته ملی المپیک تاکید کرد: اتفاقاً در این زمینه سازمان برنامه و بودجه و شخص آقای نوبخت هم همراه کمیته است. حتی وی (نوبخت) به صورت ویژه پیگیر اوضاع و احوال برخی ورزشکاران بوده و در یکی دو مورد که رقمهایی را برای کمک به آنها مصوب کرد. به طور مثال در جریان رسیدگی به وضعیت محمدرضا آقانیا که به سرطان مبتلا شد و برای معالجه وی کمکهای ویژه ای شد.
سعیدی گفت که کمیته ملی المپیک از این پس از همراه اهالی ورزشکاران و کمک حال آنها خواهد بود اما قرار نیست برای هر درخواستی هزینه شود، این کار باید اصولی و منطقی صورت بگیرد.
نظر شما