۲۱ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۳۵

بانکی پور:

مسئله امروز کشور بزرگ همسری است نه کودک همسری

مسئله امروز کشور بزرگ همسری است نه کودک همسری

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار دختر بالای ۳۰ سال، مسئله امروز ما کودک همسری نیست بلکه بزرگ همسری است.

به گزارش خبرنگار مهر، امیرحسین بانکی‌پور فرد در برنامه «بدون توقف» شبکه سه سیما با اشاره به اینکه طی ۲۰ سال اخیر ارتباط آزادتر بین دختر و پسر به شناخت بیشتر آنها منجر نشده است، یادآور شد: با وجود بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار دختر بالای ۳۰ سال مسئله امروز ما بزرگ‌همسری است، نه کودک‌همسری.

نماینده مردم اصفهان در مجلس در خصوص نگرانی خانواده‌ها از ارتباط بین دختران و پسران اظهار کرد: اغلب نگرانی اینجاست که رابطه عاطفی قبل از اینکه شناخت و پختگی صورت بگیرد انجام شود، این موضوع که چرا اختلاطی که در دانشگاه است در مدرسه اتفاق نمی‌افتد تا آسیب روابط کمتر شود، به این دلیل است که در این سن غریزه قوی شده اما هنوز عقلانیت حاکم نیست، ارتباطی که شما در سن ۲۵ سالگی با جنس مخالف در محیط علمی دارید اگر بخواهد برای خواهر شما در سنین کمتر مثل ۱۴ سالگی رخ دهد اجازه نمی‌دهید نه اینکه مخالف اصل ارتباط باشید بلکه می‌گوید او هنوز به پختگی و تکامل لازم نرسیده و غریزه‌اش غلبه پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: نمونه‌اش را در غرب داشتیم. غرب تقریباً از این دوره‌های اخیری که کلاس‌ها را مختلط برگزار کردند گزارش‌های بسیاری از آزار جنسی ارائه دادند، با اینکه چنین تفکیک‌هایی نداشتند که افراد نسبت به هم حریص باشند اما محیط آموزشی مختلط بیشتر از اینکه آرامش جنسی ایجاد کند باعث آزار جنسی شده است. هر پدر و مادری بنا به تجربه‌ای که خودش دارد متوجه این می‌شود که دو جنس در همه ابعاد وجودی از عاطفی تا جنسی به هم نیاز دارند، زن و مرد طوری آفریده شدند که مکمل یکدیگرند و نسبت به هم جاذبه دارند، ولی متوجه این موضوع هم هستند که اگر فرزندان از لحاظ عقلانی رشد نکرده و شرایط آموزشی ندیده باشند این ارتباط ممکن است از راه نادرست وارد مسیری شود که آسیب‌زا باشد.

بانکی پور در پاسخ به این سوال که چرا شرایط مسیر صحیح را فراهم نمی‌کنیم، گفت: آیا مسئله امروز این است که جنس مخالف را نمی‌شناسند؟، گاهی اوقات گراهای غلط به جامعه می‌دهیم، الان نسبت به ۲۰ سال پیش زمینه شناخت و ارتباط بیشتر نشده؟ به سمتی رفتیم که شناخت بیشتر و ارتباط راحت‌تر شده، یا حریم‌ها را بیشتر کردیم؟ در واقع ما بیشتر شناختیم ولی درست نشناختیم، اگر بخواهیم واقعیت را نگاه کنیم و شعار ندهیم، ارتباطات نزدیک‌تر و حساسیت‌های خانواده‌ها هم کمتر شده و فضای مجازی هم به این ارتباط کمک کرده است.

وی یادآور شد: من گاهی می‌بینم رسانه‌ها می‌گویند جلوی کودک‌همسری را بگیرید در حالی که امروز مسئله ما بزرگ‌همسری است، بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار دختر بالای ۳۰ سال داریم مسئله ما این است، حالا ۱۰۰ دختر هم در سن پایین ازدواج می‌کنند که اشتباه می‌کنند و باید جلوی آن را بگیریم، اما این مسئله کشور ما نیست، مسئله ما آن دو میلیون نفر است، یکی از اشتباهاتی که می‌کنیم و از ۳۰ سال پیش در ادبیات ما حفظ شده این است که جامعه چقدر بسته است باید دختر و پسر یکدیگر را بشناسند می‌گویم اگر ۳۰ سال پیش روی این موضوع داد می‌زدید حرف‌تان را قبول می‌کردم اما امروز لطفاً روی این موضوع سروصدا نکنید.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: آیا مسیر درست شناختن کنار هم قرار دادن اینها و برداشتن فاصله‌ها و گسترش روابط عاطفی است؟ تجربه این ۲۰ سال به ما نشان می‌دهد که دختر و پسر ۱۰ سال دوستی هم داشتند ولی بعد که می‌خواهند ازدواج کنند می‌بینند چقدر با هم فاصله دارند، یعنی یک ارتباط خام و گل و بلبلی بین آنها حاکم بوده، ما گاهی به بهانه آموزش و شناخت مسیری را قرار دادیم که مسیر درستی برای شناخت نبوده است.

وی در پاسخ به این سوال که نظر شما در خصوص نوع ارتباط افراد در دانشگاه‌ها چیست، اظهار کرد: اینکه ارتباط باعث می‌شود که جنس مخالف را بهتر بشناسیم قبول دارم، دختر و پسری که هیچ ارتباطی با جنس مخالف ندارد، ممکن است که در شناخت، انتخاب و ازدواج دچار مشکل شود و با اولین برخورد دور از انتظاری که از طرف مقابل می‌بیند به لحاظ روحی ویران می‌شود، اما به نظر من دیگر این موضوع مسئله جامعه ما نیست، چون زن و مرد دیگر به واسطه ارتباط به خوبی یکدیگر را می‌شناسند، اما مسئله ما بیشتر از این زاویه است که دختران و پسران ما در محیط دانشگاه ارتباط را بیشتر در فضای عاطفی جلو می‌برند و این فضای عاطفی باعث می‌شود که شناخت درست شکل نگیرد و متأسفانه در فضای عاطفی شکست‌های عشقی بسیاری اتفاق می‌افتد.

بانکی‌پور در پاسخ به این سوال که آیا نمی‌شود که دو نفر با هم باشند و عاطفه‌شان درگیر نشود، عنوان کرد: به شرطی که شخصیت منطقی داشته باشند، بعضی‌ها ساعت‌ها هم با کسی معاشرت کنند رابطه‌شان درگیر نمی‌شود اما این را نمی‌توانیم تعمیم دهیم، از آن طرف هم افرادی داریم که به شدت عاطفی‌اند و حتی با یک لبخند هم دل‌شان می‌رود، از یک نگاه هزار تفسیر می‌کنند، مسئله دیگر به سن برمی‌گردد در سن و سال‌های بالاتر ممکن است در چندین جلسه و گفت‌وگو هم درگیر رابطه نشود، یک وقتی شخصیت شما شکل گرفته هم تجربه روابطی داشتید و هم شکست‌های عاطفی و دیگر به یک مرحله‌ای رسیدید که دیگر با ۱۰ ساعت با کسی حرف زدن هم دست‌وپای خود را گم نمی‌کنید، اما برای یک نوجوان این اتفاق نمی‌افتد و به محض اینکه در معرض یک ارتباط مستمر قرار گیرد عاطفه‌اش درگیر می‌شود.

نماینده مجلس یازدهم در پایان با اشاره به اینکه ما گاهی خودمان را در معرض شکست‌هایی قرار می‌دهیم که کل زندگی‌مان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یادآور شد: جمعیتی از دختران و پسران ما هستند که به سن ۳۰ سال رسیدند ولی به ازدواج فکر نمی‌کنند و اغلب نتایج همین شکست‌های عاطفی است که آنها را نسبت به جنس مخالف و ازدواج بدبین کرده است. این به دلیل تجربه‌های غلطی است که ما آمدیم در محیطی که وقتش نبوده این دختر و پسر را در معرض هم قرار داده و آن را مدیریت نکردیم. دختر و پسر به دنبال عمیق‌ترین ارتباط بوده و به کم هم قانع نیستند. نمی‌توانیم بگوییم فقط دوست باشید و دست ندهید، آنها یک سطوحی از ارتباط را با خانواده و جامعه دارند که سطحش ۱۰ درصد از جنس مقابل است، اگر از این حریم ۱۰ درصد رد شد می‌خواهد به حریم ۱۰۰ درصد برسد اینجا دیگر به حد کم قائل نیست، حالا نمی‌توانیم بگوییم با هم دست بدهید اما روابط نزدیک‌تر نشود، اگر از حریم‌های اولیه عبور کردند باید بسترش مناسب باشد و ما بستری جز ازدواج برای آن نداریم.

کد خبر 5046090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha