به گزارش خبرگزاری مهر، در مراسم بیست و ششمین سالگرد شهادت آیت الله دکتر بهشتی جمعی از یاران و همراهان وی به بیان خاطرات و تبیین اندیشه های ایشان پرداختند که در این راستا آقایان حجه الاسلام والمسلمین دعایی نماینده ولی فقیه و سرپرست روزنامه اطلاعات، ابوالقاسم سرحدی زاده عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و وزیر پیشین کار و امور اجتماعی، دکتر حسین مهرپور عضو پیشین شورای نگهبان و رییس دفتر دیوانعالی کشور در دوران مسئولیت شهید بهشتی و محمدکاظم نیکنام از شاگردان ایشان سخنانی ایراد نمودند.
دکتر مهرپور؛ عضو پیشین حقوق دانان شورای نگهبان و رئیس دفتر دیوانعالی کشور در دوران مسئولیت شهید بهشتی، در سخنان خود اظهار داشت: هر ساله وقتی ایام هفتم تیر و شهادت دکتر بهشتی فرا میرسد در ارتباط با ایشان و یاران بزرگوار دیگری که با ایشان به شهادت رسیدند، بیاختیار به یاد حضرت علی(ع) و یاران ایشان میافتم. به ویژه به یاد جملاتی که ایشان در مورد یاران خود مطرح کردند، چرا که حقیقتاً مرحوم شهید بهشتی و یارانش، انسان را به حال و هوای خاصی سوق میدهند.
وی همچنین افزود: شهید بهشتی از نظر سعه صدر، تحمل و بردباری و بیطرفی واقعاً نمونه بود و این موارد را از نزدیک شاهد بودم. آقای بهشتی، نقش مهمی در تدوین قانون اساسی داشت و اداره مجلس خبرگان به عنوان نایب رئیس به عهده ایشان بود. یکی از آثار مهمی که شهید بهشتی با درک عمیق خود از اسلام و تمدن بشری بر جای گذاشت که امروز هم بحث آن تحت عنوان رفتار با متهمان مطرح است ، ممنوعیت شکنجه است.
ابوالقاسم سرحدیزاده، عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و وزیر سابق کار و امور اجتماعی، نیز در این مراسم اظهار داشت: شهید بهشتی شخصیتی بود که اگر بگویم انقلاب نشانهای از اسلام داشته به خاطر حضور چنین شهدایی بوده است و اسلامیت نظام ما با توجه به امام بزرگوارمان و شهید بهشتیها و شهید چمرانها و دیگران هویدا شد. سخن گزافی به میان نیاوردهایم، همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند این انقلاب بینام خمینی در هیچ کجای دنیا شناخته شده نیست و این حرف بسیار درستی است چرا که عظمت این انقلاب به دلیل وسعت نظر و صدق عمل و شخصیت آن بزرگوار بوده است و به دنبال ایشان بزرگوارانی چون شهید بهشتی که پایبندی عملی قوای سهگانه به اندیشههای ایشان میتواند همیشه تضمینکننده اسلامیت انقلاب ما باشد و این مسئله امروز ما است که ما هرگاه که از اندیشههای عالمانه شهید بهشتی به هر دلیل فاصله میگیریم از اسلامیت انقلابمان چیز زیادی به همراه نداریم و نمیتوانیم مدعی اسلامیت آن به شکل قابل قبولی باشیم.
وی همچنین تاکید کرد: در هر صورت رفتار این شخصیت بزرگوار به گونهای بود که دائماً نوعی نگرانی داشتند که این نگرانی در بدو امر مشخص نبود و کسی نمیدانست دلیل آن چیست اما برای دوستانشان کاملاً مشخص بود و این نگرانی به خاطر پاسبانی از دینشان و به خاطر پاسبانی از تقوایشان بود به خاطر اینکه مبادا در کشاکش مسایل و جریانات پیشآمده از حد تقوا و طهارتشان اندکی عدول کنند و در این زمینه وسواس فوقالعادهای داشتند به گونهای که حتی در برخورد با مخالفین خودشان هم این تقوا و طهارت را کاملاً رعایت میکردند آن هم به خاطر اینکه دیگران چه قضاوتی میکنند بلکه به این دلیل که در برابر آن خدایی که به او تکیه دارد بتواند پاسخگو باشد و قطعاً این را باید دانست که مرگ خوب به واسطه زندگی خوب است و مرگ خلاصه زندگی است ایشان خودشان را برای آنگونه مرگی که نصیب هر کسی نمیشود، آماده کرده بود. مرگ سرخ، مرگ خونین، مرگ با شهادت و مرگی که موجبات حیات یک ملت را فراهم آورد. بسیاری از قهرمانان و پهلوانان بودند که با مرگ خودشان ماندگاری یک ملت را تضمین کردند اینکه امام بزرگوار ما فرمود بهشتی خودش یک «ملت» بود واقعاً چنین بود چرا که بسیاری از دستاوردهای این انقلاب به خاطر این شهادت تضمین شد.
محمد کاظم نیکنام، از شاگردان شهید بهشتی، نیز با اشاره به این نکته که میگفتند که یکی از شرایط ظهور امام زمان(ع) این است که یک جامعه امام زمانی حتی کوچک ایجاد کنیم و به دنیا اعلام کنیم تا این محصول ناقص را در صحن دنیا گسترده کنند گفت : اگر کسی از من بپرسد که عصاره رفتار و کردار شهید بهشتی را بگویم عرض میکنم بهشتی جز به خدا نمیاندیشید. او تجسم اخلاص بود. به او گفتم که از خود در برابر این اتهامات ناروا و غیرمنصفانه مخالفان، دفاع کنید، ایشان در پاسخ فرمودند، وظیفه ما «دفاع» نیست وظیفه ما «ایمان» است. دفاع را خدا انجام میدهد.
حجتالاسلام و المسلمین دعائی نماینده ولی فقیه در روزنامه اطلاعات نیز بیشتر سخنان خود را به ذکر خاطره ای از دوران شهید بهشتی تمرکز داد و گفت : اسنادی که اخیراً از سوی مرکز اسناد در مورد مجاهدین پیشین و منافقین فعلی در سه جلد به زیور طبع آراسته گردیده است به لحاظ محتوایی بسیار ارزشمند و گرانسنگ میباشد و نشاندهنده این واقعیت تلخ است که در سالهای 54-53 سازمان یکی از برنامههایی که داشت ترور افرادی چون شهید بهشتی بوده است چرا میخواستند این نیات شوم را اجرا کنند من با یک مقدمه به آن میپردازم. از طرفی من به مثابه عنصری که ایامی اتمام حجت شد با این سازمان همکاری و درواقع مورد سوءاستفاده قرار گرفتیم.
وی همچنین گفت : شهید بهشتی فضا را برای هیچکس تنگ نکردند. فضا را به همه دادند. در ابتدای تأسیس حزب جمهوری اسلامی حتی از آقای دکتر پیمان دعوت کرد که بیاید با هم همفکری کنیم. همکاری کنیم، یعنی این اصرار و همگرایی برای همه کسانی که دلشان برای کشور میطپد. امکان فعالیت داشته باشند و امکان بهرهگیری از افراد وجود داشته باشد.
نظر شما