۷ آذر ۱۳۹۹، ۹:۱۹

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد:

آنکارا قطعنامه پارلمان اروپا در مورد مسأله قبرس را رد می کند

آنکارا قطعنامه پارلمان اروپا در مورد مسأله قبرس را رد می کند

وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که این کشور قطعنامه «غیرالزام آور» پارلمان اروپا علیه آنکارا و جمهوری قبرس شمالی را رد می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی، «حامی آکسوی» سخنگوی وزارت خارجه ترکیه روز جمعه با انتشار بیانیه ای به صراحت اعلام کرد که آنکارا قطعنامه «غیرالزام آور» پارلمان اروپا علیه ترکیه و جمهوری قبرس شمالی در مورد موضوعات شهر ماراس و قبرس را بطور کامل رد می کند.

آکسوی با تأکید بر حمایت کامل آنکارا از بیانیه ریاست جمهوری قبرس شمالی پیرامون این موضوع گفت: «این تصمیم که بدون شک از سوی دولت قبرس یونانی تحمیل شده است، بار دیگر نشان می دهد که اتحادیه اروپا در مورد موضوع قبرس تا چه حد متعصب و به دور از واقعیت است».

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه در ادامه افزود که «چنانچه پارلمان اروپا به این رویکرد و نگرش ادامه دهد، برای ساختارهای اتحادیه اروپا مشارکت سازنده در حل و فصل مسأله قبرس ممکن نخواهد بود».

آکسوی همچنین تأکید کرد که ترکیه از پارلمان اروپا و اتحادیه اروپا می خواهد تا با واقعیتهای موجود در جزیره قبرس روبرو شوند و علاوه بر آنکه مردمان ترک تبار ساکن در قبرس را در معادلات خود به حساب آورند، به تعهداتی که اتحادیه اروپا در آوریل ۲۰۰۴ در قبال قبرس های ترک تبار پذیرفت، عمل کنند.

این دیپلمات ترکیه خاطرنشان کرد که آنکارا همزمان با تداوم تلاشهای خود در راستای انجام گفتگو و مذاکره، به حراست از حقوق خود و حقوق مردم ترک تبار قبرس ادامه خواهد داد.

لازم به ذکر است که پارلمان اروپا از دولت ترکیه خواسته است تا تصمیم خود در مورد بازگشایی بخشی از شهر ماراس و از سرگیری گفتگوها برای حل و فصل مسأله قبرس بر مبنای فدراسیون دو گروهی- دو منطقه ای را لغو کند. پارلمان اروپا همچنین خواستار تحریم ترکیه از سوی اتحادیه اروپا شد.

شهر متروک ماراس در «گازیماگوسا» که به «فاماگوستا» نیز شناخته می شود، روز هشتم اکتبر سال جاری برای استفاده عمومی و بطور نیمه کامل بازگشایی شد. ورود به این شهر متروکه به جز برای نیروهای نظامی ترکیه مستقر در جمهوری قبرس شمالی ممنوع است.

گفتنی است که جزیره قبرس از زمان کودتای نظامی سال ۱۹۷۴ که با هدف الحاق این جزیره به یونان انجام شد، به جمهوری قبرس شمالی (ترک نشین) در شمال و حکومت قبرس (یونانی نشین) در جنوب تقسیم شده است.

کد خبر 5081544

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha