به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور پیامی ۲۷ آذرماه؛ روز وحدت حوزه و دانشگاه را تبریک گفت. متن این پیام به شرح زیر است :
ضمن درود به روان پاک شهیدان حوزه و دانشگاه به ویژه شهید دکتر محمد مفتح، بالندگی دو نهاد حوزه و دانشگاه را در خدمت به علم و فرهنگ از درگاه قدرت لایزال الهی مسئلت داریم.
پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ برآمده از اراده سترگ ملت بزرگ ایران با بهرهگیری از آموزه های دینی و بنمایههای تمدنی و فرهنگی این مرز و بوم به رهبری حکیم فرزانه امام خمینی رحمت الله علیه، تحولی بیبدیل بود که فصل تازه ای در تاریخ این سرزمین رقم زد.
این تحول بی بدیل که همچون درخت بالنده ای از نخستین سالهای به بار نشستن ثمرات و دستاوردهای فراوانی را در عرصه های گوناگون، به ویژه در ساحت دانش و فرهنگ به جامعه سرفراز ایران تقدیم کرده است و بیدرنگ بعد فرهنگی این حرکت عظیم بر دیگر ابعاد سیاسی و اقتصادی آن چیرگی داشته و تحولات فرهنگی پدید آمده از آن نمود بیشتر و برجسته تری یافته و از این جهت دستاورد پیوند و نزدیکی بیشتر حوزه و دانشگاه به مثابه دو نهاد علمی و فرهنگی امر مبارکی است.
انقلاب اسلامی که با ایثار و جانفشانی های دانشگاهیان در دورانهای مختلف و در خون طپیدن طلاب حوزه علمیه ادامه یافته است، از آغاز قرین با همراهی این دو قشر پیشران قرین بوده و ارتباط و وحدت این دو نهاد، نه تنها به عنوان یک امر سودمند، بلکه به عنوان ضرورت و بایستگی مورد توجه قرار گرفته است.
حوزههای علمیه به عنوان نهادی که تقویت بنیانهای معرفت دینی و ارتقای بعد ایمانی و رفتارهای اخلاقی را در دستور کار خود دارند؛ در کنار دانشگاهها که وظیفه گسترش مرزهای دانش و تربیت نیروهای متخصص و کارآمد برای مدیریت شایسته جامعه را دارند و نیازمند همگامی بیشتر در تحقق مأموریت بزرگ کسب مرجعیت معارف دینی، علمی و فناوری در جهان اسلام و در عرصه ایجاد اعتماد به پیشرانان فرهنگ ودانش برای حل مسئله های مهم کشور و نظام نیز هستند.
امری که اهتمام و تلاش مضاعف بر آمده از دانش، تدبیر، دوراندیشی و بصیرت نسبت به تحولات و دگرگونی های زمانه را طلب می کند که خوشبختانه در نیل به این مقصد ظرفیت های خوبی در این مجموعه وجود دارد.
در حافظه تاریخی سرزمین ما ایران، نام عالمان و شخصیتهایی چون، شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید باهنر و شهید مفتح؛ که روز شهادت این عالم ارجمند، روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است، نمونه های بارزی ازتعامل عینی و بهرهگیری از دانش و تجربه علمی و فرهنگی میان این دو نهاد است که در گام دوم انقلاب اسلامی بیش از هر زمان دیگر محتاج به آن هستیم.
چرا که اینک با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی و استوار شدن پایه های نظام جمهوری اسلامی و با ورود نسل جدید به دو نهاد حوزه و دانشگاه، باید ضمن حفظ این آرمان متعالی و تلاش برای انتقال فرهنگ بایستگی وحدت و نزدیکی آن دو، به ساز و کارهای عملیاتی سازی و اجرایی شدن هدف وحدت و هم افزایی حوزه و دانشگاه بیندیشیم و آن را هر چه بیشتر از آرمان به فرایندی عملیاتی بدل کنیم که بی گمان برای اعتلا و پیشرفت ایران اسلامی، این همراهی و هم افزایی، دستاوردهای ارزشمند و کارآمدی فراوانی خواهد داشت.
نظر شما