۱ دی ۱۳۹۹، ۱۶:۵۹

سمعک بهترین و شاید تنها راه درمان کم شنوایی

سمعک بهترین و شاید تنها راه درمان کم شنوایی

سمعک‌ها با تقویت صدا به افراد کم شنوا کمک می کنند که صداها را دقیق تر بشنوند و می توانند صداهای با ولوم کمتر را هم بشنوند.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، همان طور که می‌دانید سمعک یک تقویت کننده الکتریکی کوچک است و به افرادی که در شنیدن مشکل دارند کمک به سزایی می‌کند. بعضی از افراد فکر می‌کنند که مکانیزم کار سمعک بسیار سخت است اما در واقعیت این گونه نیست و برعکس، مکانیزم کار این سمعک‌ها بسیار ساده است.

سمعک‌ها در واقع با تقویت صدا به افراد کم شنوا کمک می‌کنند که صداها را دقیق‌تر بشنوند و همچنین می‌توانند صداهای با ولوم کمتر را هم بشنوند. با استفاده از سمعک‌ها افراد کم شنوا می‌توانند به راحتی با افراد دیگر چه شنوا و چه کم شنوا ارتباط برقرار کنند و کارهای روزمره خود را همانند دیگر افراد به خوبی انجام دهند.

در زمان قدیم این سمعک‌ها بسیار بزرگ و سنگین بودند اما امروزه با رشد و پیشرفت در تکنولوژی، متخصصان توانسته اند مدل‌های مختلفی از این سمعک‌ها را بسازند، به طوری که هم سبک و کوچک و هم با کیفیت باشند.

در حال حاضر اگر شما مجبور به خرید سمعک بشوید با مدل‌ها و طرح‌های مختلف رو به رو می‌شوید. برای خرید یک سمعک خوب باید به راحتی سمعک بر روی گوشتان توجه کنید چون وسیله همیشگی شما خواهد بود. همچنین این سمعک‌ها دارای قیمت‌های متفاوتی می‌باشند که در هنگام خرید توجه به هزینه‌های آنها بسیار مهم است.

بطور کلی سمعک وسیله الکترونیکی کوچکی است که در داخل و یا پشت گوش قرار می‌گیرد. صداها را بلند تر و واضح‌تر می‌کند. بطوری که یک فرد کم شنوا می‌تواند بهتر بشنود ارتباط بهتری برقرار کند و در فعالیت‌های روزمره مشارکت بیشتری داشته باشد.

اشکال مختلف سمعک

سمعک‌ها با توجه به شکل ظاهری و محل قرارگیری آنها در اشکال مختلفی وجود دارند که افراد به طور کلی به ۵ دسته تقسیم می‌شوند که در زیر به آنها اشاره شده است:

۱. سمعک‌هایی که در پشت گوش قرار می‌گیرند.

۲. سمعک‌هایی که در داخل گوش قرار می‌گیرند.

۳. سمعک‌هایی که به صورت نامرئی می‌باشند.

۴. سمعک‌هایی که به صورت جیبی عرضه می‌شوند.

۵. سمعک‌هایی که به صورت یک عینک می‌باشند.

انواع سمعک

سمعک‌ها علاوه بر اشکال مختلفی که دارند در انوع گوناگونی نیز در بازار موجود هستند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

۱- سمعک‌های آنالوگ که در واقع ساده‌ترین نوع سمعک می‌باشد.

۲- سمعک‌های قابل برنامه ریزی، این نوع سمعک نسبت به سمعک‌های آنالوگ پیچیده‌تر هستند.

۳- سمعک‌های دیجیتالی، این نوع سمعک را باید با کامپیوتر برنامه ریزی شود.

۴- سمعک‌های هوشمند که پیشرفته‌تر و بهتر از سمعک‌های دیجیتالی هستند.

۵- سمعک‌های بلوتوث دار یا وایرلس که مدرن ترین و پیشرفته‌ترین سمعک موجود در بازار است.

۶- سمعک استخوانی که برای بیمارانی دارای مشکل کم شنوایی انتقالی و کلیه اختلالات گوش میانی و خارجی دارند طراحی شده است.

باتری سمعک

سمعک‌ها از نظر باتری و منبع انرژی و تغذیه به سمعک‌های دارای باطری یکبار مصرف و سمعک‌های قابل شارژ تقسیم می‌شوند. که باتری‌های یکبار مصرف بعد از اتمام باید با باتری‌های جدید تعویض و جایگزین شوند. سمعک‌های قابل از جمله سمعک‌هایی با تکنولوژی بالا و معمولاً هوشمند هستند که با شارژرهای مخصوص قابل شارژ می‌باشند.

چه عواملی بر قیمت سمعک تاثیرگذار است؟

قیمت سمعک شاید یکی از مهم‌ترین فاکتورهای افراد برای انتخاب سمعک باشد اما بهتر است قبل از خرید نکاتی را در مورد سمعک بدانید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. یکی از اصلی ترین موارد در تعیین قیمت سمعک برند سمعک است. سمعک با برندهای مختلف از جمله سمعک ویدکس، سمعک یونیترون، سمعک اتیکن، سمعک فوناک، سمعک سونیک، سمعک زیمنس و … در بازار موجود می‌باشد.

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت سمعک تکنولوژی به کار رفته در آن سمعک‌ها می‌باشد. برای مثال، سمعک‌های آنالوگ ارزان‌ترین، و سمعک‌های هوشمند و ایرلس گران‌ترین آنها می‌باشد.

شاید جالب باشد که بدانید میزان و نوع کم شنوایی نیز در قیمت آن تاثیرگذار است و افرادی که کم شنوایی‌های شدید و عمیق دارند باید از سمک های سوپر پاور (خیلی قدرتمند) استفاده کنند که به نسبت سایر سمعک‌ها گران‌تر هستند.

اگر فرد کم شنوا نوازاد یا کودک باشد بهتر است از سمعک‌های با تکنولوژی بالا استفاده تا شود در یادگیری زبان دچار اختلال نشوند. از آنجایی که سمعک با تکنولوژی بالا گران‌تر است در نتیجه می‌توان گفت سن افراد کم شنوا در قیمت سمعک بدون تاثیر نیست.

بعضی از افراد با توجه به درجه شنوایی نیاز به استفاده از یک یا دو سمعک به طور همزمان دارند که یکی از عوامل تعیین کننده قیمت سمعک می‌باشد.

تست شنوایی قبل از تجویز سمعک

قبل از تجویز سمعک باید آزمایشات شنوایی سنجی انجام شود تا علت کم شنوایی و میزان کم شنوایی تعیین شود تا بهترین سمعک تجویز شود. تست‌های subjective یا ذهنی و تست‌های objcective یا عینی از جمله مهم‌ترین تست‌های شنوایی سنجی می‌باشند. همچنین می‌توان از شنوایی سنجی با تون خالص و شنوایی سنجی با گفتار به عنوان انواع شنوایی سنجی یاد کرد.

میزان شنوایی

بعد از انجام تست‌ها و آزمایشات شنوایی سنجی می‌توان به میزان شنوایی سنجی افراد دست یافت:

* کم شنوایی در حد خفیف: افراد در شنیدن صدای نرم و ریز مشکل دارند و قادر به شنیدن صداها در محیط آرام هستند ولی در محیط‌های پر سرو صدا مشکل دارند.

* کم شنوایی متوسط: افراد با کم شنوایی متوسط در شنیدن مکالمات در محیط‌های آرام مشکل دارند اما در محیط‌های پر سر و صدا بسیار مشکل دارند و باید از سمعک استفاده کند.

* کم شنوایی شدید: این دسته از افراد باید از سمعک استفاده کنند زیرا فقط با سمعک می‌تواند ارتباط برقرار کنند و باید با صدای بلند با آنها صحبت کرد.

* کم شنوایی عمیق: این دسته از افراد حتماً باید از سمعک استفاده کنند زیرا در درک گفتار مشکل دارند و صداهای بسیار بلند را نیز نمی‌شنود.

کلینیک سمعک اشراق

کلینیک شنوایی سنجی سمعک اشراق یکی از معتبرترین کلینیک‌های موجود در سطح کشور است که در مناطق مختلف (از جمله سمعک در شرق تهران، سمعک در غرب تهران، سمعک در کرج، سمعک در ورامین و سمعک در رشت) دارای شعبه است. در ادامه به برخی از خدماتی که توسط کلینیک سمعک اشراق ارائه می‌شود اشاره می‌کنیم:

* ارزیابی شنوایی بزرگسالان و اطفال با استفاده از دستگاه‌های جدید و پیشرفته

* تجویز سمعک در منزل

* قیمت مناسب و شرایط اقساط

* تحویل سریع

* گارانتی بین‌المللی

* تست غربالگری شنوایی نوزادان و اطفال(OAE)

* تعیین میزان افت شنوایی نوزادان و اطفال(ABR)

* انجام تست‌های تشخیصی سرگیجه (VEMP_ ECOG)

* ارزیابی تخصصی وزوز گوش

* مشاوره و تست شنوایی رایگان برای انتخاب بهترین و مناسب‌ترین سمعک

* ارائه و تجویز انواع سمعک‌های داخل گوشی (نامرئی)، پشت گوشی، دیجیتال، هوشمند و هوشمند وایرلس با برترین برندهای روز دنیا

* استفاده آزمایشی از سمعک جهت انتخاب بهترین سمعک

* باطری سمعک ۶ ماه تا ۲ سال رایگان

* ساخت انواع قالب ضد صدا و ضد آب

* تعمیر انواع سمعک‌ها

* تنظیم دقیق انواع سمعک‌ها با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته و مدرن

* تعویض سمعک‌های کهنه و قدیمی با سمعک‌های جدید و پیشرفته

* تنظیمات دوره‌ای سمعک به صورت رایگان

* همکاری جهت استفاده از کلیه بیمه‌ها

* تخفیفات و تسهیلات ویژه جهت دارندگان بیمه بانک‌ها از جمله بانک سپه، صادرات، تجارت.... و بازنشستگان کشوری و...

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5101344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha