۱۰ دی ۱۳۹۹، ۱۰:۲۸

قالیباف در صحن مجلس:

مجلس نباید به تعیین معیارهای مدیر و مدبر بودن کاندیداها ورود کند

مجلس نباید به تعیین معیارهای مدیر و مدبر بودن کاندیداها ورود کند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ورود مجلس به تعیین معیارهای مدیر و مدبر بودن کاندیداهای انتخابات می تواند برای شورای نگهبان محدودیت ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد امیرآبادی فراهانی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری طی اخطار قانون اساسی، گفت: بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاست‌های کلی نظام و سیاست‌های کلی انتخابات توسط مقام معظم رهبری تعیین و ابلاغ می‌شود.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری تعریف معیارهای تشخیص رجال سیاسی و مذهبی و همچنین مدیر و مدبر بودن داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را بر عهده شورای نگهبان گذاشته اند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مجلس به این موضوع ورود کند و به دنبال تعیین معیارهای مدیر و مدبر بودن داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری باشد، عملاً دست شورای نگهبان بسته می‌شود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شورای نگهبان خود معیارهای مدیر و مدبر بودن کاندیدای انتخابات را تعیین کرده است گفت: اگر مجلس شورای اسلامی این موضوع را تصویب کند، قطعاً شورای نگهبان به آن ایراد می‌گیرد.

در ادامه جلسه، محمدباقر قالیباف در پاسخ به این اخطار قانون اساسی گفت: بنده در جلسه گذشته که این ماده مورد بحث و بررسی قرار گرفت تاکید کردم که تعریف معیارهای رجال سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای انتخابات و تطبیق آن با سیاست‌های کلان انتخابات بر عهده شورای نگهبان است و مجلس با تعیین این معیارها می‌تواند برای شورای نگهبان محدودیت ایجاد کند.

وی بیان کرد: در جلسه گذشته این ماده به کمیسیون شوراها ارجاع شد و الان این معیارها تا حدی تعدیل شده اما باز می‌تواند منجر به محدودیت شود و لذا اگر نمایندگان به این اخطار رای دهند این معیارها حذف می‌شود.

در ادامه جلسه این اخطار قانون اساسی به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی گذاشته شد اما وکلای ملت با آن مخالفت کردند.

کد خبر 5108457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
      0 0
      بسمه تعالی از نظر این بنده اولا)ماهیت پاره ای از اصلاحات مندرج در طرح اصلاح قانون انتخابات، ماهیتا تغییر ظهورات قانون اساسی است و باید در قالب تغییر قوانین اساسی آن هم توسط شورای بازنگری قانون اساسی موضوع اصل 177 قانون اساسی تبلور یابد نه مجلس شورای اسلامی که قانون گذار عادی به شما ر می آيد.
    • IR ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
      0 0
      ثانیا) پاره ای از این اصلاحات که جنبه تفسیری دارد از یک طرف مغایر با ظهور مستفاد از اطلاق بیانی يا مقامی مستفاد از اصل 115 قانون اساسی است و شورای نگهبان در سابق کرارا مصوبات مجلس را به جهت مخافت با اطلاق محرز اصول قانون اساسی رد کرده است.
    • IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
      0 0
      از سوی دیگر با فرض فقد ظهور، مرجع تفسیر قانون اساسی به تصریح اصل 98 شورای نگهبان است نه مجلس شورای اسلامی. نتیجه این که: مجلس فقط در طول ظهورات مستفاد از منطوق و مفهوم و عموم و اطلاق قانون اساسی می تواند قانون گذاری کند نه در عرض این ظهورات. هچنین مجلس مجاز به تفسیر مبهمات قانون اساسی نیست.