به گزارش خبرنگار مهر، ذوالفقار تقوی پیش ازظهر چهارشنبه در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه مراجعه به پایگاههای انتقال خون در سه ماه اول سال جاری ۲ ۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته بود، افزود: امروز افت مراجعه به ۷.۸ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه خون، کالا نیست که مانند آن قابلیت ذخیره ساز، داشته باشد، گفت: خون یک مایه حیات بخش است که اگر آن را در اختیار بیماران نیازمند قرار ندهیم، حیات افراد زیادی تحت تأثیر قرار میگیرد و برخی بیماران خاص نظیر هموفیلیها و سرطانیها با مرگ دست و پنجه نرم خواهند کرد.
وی ادامه داد: مازندران جزو استانهایی است که بیشترین آمار بیماران خاص را دارا است و ۱۴ هزار بیمار خاص شامل هموفیلیها و سرطانیها در استان وجود دارد و ۳۰ درصد از خونهای اهدایی به بیماران خاص تزریق میشود.
تقوی با اشاره به وجود ۴۸ مرکز درمانی نیازمند خون و فرآوردههای خونی در استان گفت: اهمیت فرآوردههای خونی از بسیاری از داروهای گران قیمت بالاتر است و در سال گذشته در استان مازندران ۱۲۹ هزار و ۱۶۸ واحد خون دریافت و تبدیل به فرآورده شده است.
مدیرکل انتقال خون مازندران افزود: شاخص اهدای خون در کشور طی سال قبل ۲۵ به ازای هر هزارنفر بود و در مازندران ۳۸.۳۳ در هزار نفر بوده است.
وی با بیان اینکه امسال ۱۱۴ هزار نفر برای اهدای خون مراجعه کردند و از این تعداد ۹۲ هزار واحد خون دریافت شده است، گفت: در حال حاضر نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود هفت تا هشت هزار واحد خون کمتر دریافت شده است.
تقوی تصریح کرد: با توجه به شیوع کرونا امسال میزان اهدای خون در سال جاری رشد نخواهد یافت و فرآوردههای خون مورد نیاز در حال حاضر حدود ۱۳۰ هزار واحد است.
مدیرکل انتقال خون مازندران با عنوان اینکه بیشتر فرآوردههای خونی در استان مصرف میشود، گفت: ۹۲ هزار واحد خون دریافتی تبدیل به ۱ ۶۰ هزار واحد فراوردههای خونی شده است.
نظر شما