به گزارش خبرنگار مهر، فریبا رضایی روز دوشنبه در آئین بهره برداری از پاسگاه قمچقای بیجار اظهار کرد: فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست از سرمایه گذاریهای ارزشمند و بی نظیر در هر جامعهای محسوب میشود و خوشبختانه به برکت انقلاب اسلامی ایران شاهد توجه ویژه به این نعمت الهی هستیم.
وی افزود: به منظور حفاظت و پاسداری از گونههای جانوری از دست سودجویان و شکارچیان غیر مجاز، سازمان حفاظت از محیط زیست اقدام به جذب نیروهای محیطبان و همیاران محیط زیست میکند و این مهم در نقاط حفاظت شده کردستان نیز طی این سالها صورت گرفته است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: پاسگاه محیط بانی روستای گردشگری قمچقای پس از ۲۰ سال از زمان احداث اولیه، با سرمایه گذاری خیرین و دلسوزان محیط زیست در شهرستان بیجار بازسازی، نوسازی و تجهیز شده است.
وی با اشاره به اینکه عملیات عمرانی این پاسگاه از فصل پاییز آغاز شده بود افزود: طرح نوسازی و تجهیز این پاسگاه در راستای ایجاد انگیزه و با توجه به غیر قابل سکونت بودن آن در دستور کار قرار گرفت و در کارنامه خدمات زیست محیطی واحدهای تولیدی مشارکت کننده لحاظ خواهد شد.
وی بیان کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست آمادگی دارد با توجه به تمایل بخش خصوصی، نسبت به ارائه مجوز قُرق اختصاصی برای مشارکت بخش خصوصی در جهت تکثیر و پرورش وحوش همکاری کند که این امر زمینه ساز ایجاد اشتغال و توسعه گردشگری در منطقه خواهد بود.
رضایی با اشاره به ویژگیهای منطقه حفاظت شده بیجار و قلعه باستانی قمچقای اظهار کرد: این منطقه با داشتن گونههای خالص و اصیل قوچ و میش ارمنی در نوع خود بی نظیر است و باید از تلاش شبانه روزی محیط بانان تقدیر و تشکر کرد که در خط مقدم حفاظت و صیانت از این سرمایههای ملی هستند.
گفتنی است، منطقه حفاظت شده بیجار حدود ۳۲ هزار هکتار مساحت دارد و به خاطر تنوع گونههای جانوری، گیاهی، تنوع اقلیمی، زیستگاه پستاندارانی همچون قوچ و میش ارمنی، گربه وحشی، کفتار، گرگ، پرندگانی همچون عقاب طلایی، کبک و باقرقره از منحصر به فردترین مناطق حفاظت شده کشور است.
نظر شما