۲۱ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۲۱

بی آبی در اوج محرومیت

تامین آب «درزه» از برکه های غیربهداشتی/طرحی که نیمه کاره ماند

تامین آب «درزه» از برکه های غیربهداشتی/طرحی که نیمه کاره ماند

کرمان – مردم روستای محروم درزه برای تامین آب مجبورند با طی چند کیلومتر راه آب مورد نیاز را از برکه های غیربهداشتی تامین کنند و آب برای کودکان این روستا به آرزو تبدیل شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: رمشک نامی آشنا برای مردم جنوب استان کرمان است، دهستانی در بخش چاه دادخدا در جنوبی ترین قسمت استان کرمان، رمشک ۴۰ روستا دارد که اکثر این روستاها با مشکل تأمین آب آشامیدنی مواجه هستند. شغل اصلی این مردم کشاورزی و دامداری است و آب مورد نیاز را از موتور پمپ‌های کشاورزی تأمین می‌کنند.

مجتمع آب روستا با ۹۰ درصد پیشرفت متوقف شده است

از مجموع این ۴۰ روستا بیش از ۷۰ درصد از روستاها از آب آشامیدنی بهداشتی محروم هستند یکی از این روستاها درزه نام دارد اما نکته عجیب در خصوص این روستا رها شدن سیستم آب آشامیدنی است، ۲۰ سال قبل کار احداث مجتمع آب رسانی در نزدیکی روستا انجام و ۹۰ درصد پیشرفت کرد اما در حالی که بسیاری از خانه‌ها لوله کشی آب شدند و حتی کنتور هم در برخی موارد نصب شد اما هیچگاه آبی در لوله‌های آب جاری نشد.

در این روستا ۶۰ خانوار زندگی می‌کنند، و آب آشامیدنی اهالی درزه از آب برکه‌های اطراف روستا تأمین می‌شود و زنان روستا هر روز صبح با بر سرگذاشتن ظرف‌های آب و طی کردن چند کیلومتر به برکه‌ها می رسند و آب مورد نیاز را کاسه کاسه جمع می‌کنند.

زنان روستا هر روز صبح با بر سرگذاشتن ظرف‌های آب و طی کردن چند کیلومتر به برکه‌ها می رسند و آب مورد نیاز را کاسه کاسه جمع می‌کنند

نگاهی به این برکه‌ها از غیر بهداشتی بودن آب حکایت دارد و درخواست اهالی این روستا از مسئولان آب و فاضلاب روستایی و نماینده آنها در مجلس فقط یک چیز است و آن آب است.

طی سال‌های اخیر با حضور گروه‌های جهادی اقدامات زیادی در راستای محرومیت زدایی و احداث تأسیسات مورد نیاز روستایی در منطقه انجام شده اما اجرای طرح لوله کشی آب نیز به اعتبارات و تخصص ویژه و ورود دستگاه‌های دولتی نیاز دارد.

حضور گروه‌های جهادی در روستاهای رمشک

جمعیت دانشجویی امام علی (ع) متشکل از دانشجوهای جهادی، چندی قبل دو تانکری ۴ هزار لیتری در روستا را نصب کردند و آبرسانی هفتگی در این منطقه انجام می‌شود اما به دلیل حجم بالای نیاز مردم به آب، این تانکرها نیاز روستا را تأمین نمی‌کند.

محمد یکی از ساکنان روستای درزه است که می‌گوید: با حضور یکی از گروه‌های جهادی دانشجویی چند تانکر در این منطقه نصب شد، قبل از این اقدام، ما از منبع فلزی کوچکی استفاده می‌کردیم و آب تانکر برای سرویس بهداشتی استحمام و شرب استفاده می‌شد که بسیار اندک بود.

وی افزود: چند تانکر دیگر هم توسط دانشجویان جهادی در روستاهای پیلوم و گونچان نصب شد.

تانکرها به صورت سیار آبرسانی می‌شوند اما نیاز روستا را تأمین نمی‌کنند و مردم مجبورند از برکه‌های اطراف آب را تأمین کنند

وی گفت: این تانکرها به صورت سیار آبرسانی می‌شوند اما نیاز روستا را تأمین نمی‌کنند و مردم مجبورند از برکه‌های اطراف آب را تأمین کنند.

یکی از دانشجویان جهادی که در این منطقه حضور یافته است از گروه جهادی دیگری از دانشگاه آزاد کرمان است که به خبرنگار مهر می‌گوید: دمای هوا در روستاهای رمشک بعضاً به ۴۵ تا ۵۰ درجه می‌رسد و در این شرایط آبی در دسترس مردم قرار ندارد.

احداث سرویس بهداشتی و حمام در روستا

محمد عباسی می‌گوید: گروه‌های جهادی مختلف با حضور در این روستاها اقدام به احداث حمام و سرویس بهداشتی کرده‌اند اما میزان محرومیت در این مناطق به حدی بالاست که یک حمام و سرویس بهداشتی برای ده‌ها خانوار کفاف نمی‌کند و مردم با مشکلات زیادی رو برو هستند.

وی افزود: در روستای درزه شغل اکثر مردم دامداری است و با وجود اینکه تأسیسات آبرسانی احداث شده اما این تأسیسات تکمیل نشده و نیمه کاره رها شده است. محرومیت در این منطقه به حدی است که مردم حتی مطالبه شأن را نیز نمی‌توانند به گوش مسئولان برسانند و رفع این مشکلات باید در دستور کار قرار گیرد و در صورت لزوم خیران نیز برای رفع مشکلات مردم ورود کنند.

آب برکه‌ها کثیف و مملو از آشغال است

حسن یکی از جوانان روستای درزه است که به خبرنگار مهر می‌گوید: ۲۳ سال قبل مسئولان اقدام به نصب تأسیسات و تانکر آب برای روستای درزه کردند اما طی این مدت هیچ اقدامی برای تکمیل این مجتمع انجام نشده است و به ناچار مجبوریم از آب برکه‌های اطراف کنیم.

وی گفت: مسئولان سعی کرده‌اند آب این روستا و سه روستای دیگر را با احداث تانکر رفع کنند اما این میزان آب نیاز مردم را تأمین نمی‌کند و مجبوریم از آب برکه‌ها استفاده کنیم که این آب کثیف و مملو از آشغال است.

وی ادامه داد: شرایط برای مردم دشوار است و از مسئولان می‌خواهیم از تجهیزاتی که در نزدیکی روستا قرار گرفته است برای رفع مشکل مردم درزه استفاده کنند.

شرایط برای مردم دشوار است و از مسئولان می‌خواهیم از تجهیزاتی که در نزدیکی روستا قرار گرفته است برای رفع مشکل مردم درزه استفاده کنند

این ساکن روستا گفت: هر فردی که به عنوان مسئول و نماینده به اینجا مراجعه می‌کند وعده می‌دهد که مشکل را رفع می‌کند اما عملاً کاری انجام نمی‌شود حالا مردم از نماینده فعلی منطقه پنج گنج درخواست دارند که مشکل را پیگیری کند.

یکی از زنان روستا حسیبه نام داد که به خبرنگار مهر می‌گوید: تانکر آب نیاز دو روز را هم تأمین نمی‌کند و برای بقیه هفته باید از آب‌های اطراف استفاده کنیم، هر روز زنان روستا دبه‌های آب را بر سر می‌گذارند و با طی کردن مسافت چهار کیلومتری به برکه می رسند باز هم خدا رو شکر این برکه‌ها هنوز خشک نشده‌اند.

سرویس بهداشتی و حمام روستا عمومی است

وی آب آوردن برای تأمین نیاز روستا را بسیار سخت عنوان کرد و گفت: وزن این دبه‌های آب، بعضاً تا ۴۰ کیلو است که باید روی سرمان آنها را حمل کنیم و پس از جوشاندن برای شرب استفاده می‌کنیم.

وزن این دبه‌های آب گاه تا ۴۰ کیلو است که باید روی سرمان آنها را حمل کنیم و پس از جوشاندن برای شرب استفاده می‌کنیم

وی گفت: چون آب نداریم هر خانه به صورت مجزا سرویس بهداشتی ندارد، با همت جوانان جهادی چند سرویس بهداشتی عمومی در سطح روستا احداث شده در خصوص حمام هم همین وضعیت وجود دارد.

با وجود اقداماتی که برای محرومیت زدایی در جنوب استان کرمان انجام شده است اما خشکسالی، محرومیت و کمبود امکانات زیر بنایی زندگی را در برخی از روستاها در جنوب کرمان سخت کرده است.

بنا به گزارش خبرنگار مهر در روستای رمشک که حدود ۹ هزار نفر جمعیت دارد نیز به دلیل کمبود تأسیسات مردم هر روز با افت فشار آب و قطعی مکرر شبکه آبرسانی مواجه هستند.

کد خبر 5143167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha