به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، مهدی گودینی از هنرمندان فعال در عرصه چاپ دستی که این روزها در دل جشنواره تجسمی فجر در فرهنگستان هنر، کارگاهی برای علاقه مندان برگزار کرده است، گفت: تاکنون کارگاهها به خوبی برگزار شدهاند. من در کارگاه یکسری از تکنیکها و روشهای این هنر مانند تلیت، درست کردن کلیشه، روشهای مختلف طراحی روی فلز و نحوه چاپ گرفتن را به هنرجوها آموختم. کمی هم به پرسش و پاسخ گذشت و سعی کردیم کارگاه طوری پیش برود که شرکت کنندگان حین کار مرا همراهی کنند، به وسایل دست بزنند و یا خودشان کار کنند.
وی افزود: قطعاً اگر کرونا نبود شرایط کار هم برای ما بهتر میشد و هم میتوانستیم در کلاس مشارکت بیشتری از شرکت کنندگان بگیریم که الان به دلیل حفظ فاصله اجتماعی این امکان فراهم نیست.
گودینی درباره اهمیت این هنر در جامعه گفت: چون اثر به تعدادی تکثیر میشود، در نتیجه آثار هنری ارزانتر به دست مخاطب میرسد. در چاپ دستی، از نمونه به تعداد محدودی چاپ گرفته و کلیشه چاپ از بین میرود که این باعث میشود هنر در جامعه اصیل رایج باشد و فرهنگ تصویری گسترش یابد.
وی بیان کرد: گسترش این هنر در جامعه، نسبت به ۱۰ سال پیش خیلی بهتر شده و معمولاً در طول سال چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی از آثار چاپ دستی برگزار میشود. کارگاه عیدی سازی که در جشنواره فجر جریان دارد، خیلی به این موضوع کمک میکند و بسیاری مشتاق هستند تا با مفهوم خود عیدی سازی آشنا شوند.
این هنرمند درباره درآمد این هنر اظهار کرد: درآمد آن نسبت به نقاشی خیلی بهتر است زیرا هم جنبه جدیدسازی دارد و هم به دلیل تکثیر قیمتش کمتر میشود و مردم بهتر میتوانند آن را تهیه کنند.
وی در پایان درباره تأثیر جشنواره تجسمی بر آشنایی مردم با این هنر بیان کرد: به نظر من تأثیر این توجه بسیار خوب است زیرا چاپ دستی حتی بین هنرمندان هم غریب افتاده، به طوری که نقاشان حرفهای هم اطلاعاتی در این زمینه ندارند. بنابراین فراهم کردن بستر مناسب برای آشنایی مردم و دانشجوها اقدام بسیار خوبی است که در دل جشنواره اتفاق افتاده است.
سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا ۳۰ بهمن ماه به کار خود ادامه میدهد و بازدید از نمایشگاه این جشنواره به صورت حضوری با رعایت پروتکلها از ساعت ۱۰ تا ۱۸ هر روز و همچنین مجازی در دسترس است.
نظر شما