۷ اسفند ۱۳۹۹، ۶:۰۸

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

عدم همکاری دستگاه‌هادرشناسایی خانه‌های خالی/بانکها متضرر می‌شوند!

عدم همکاری دستگاه‌هادرشناسایی خانه‌های خالی/بانکها متضرر می‌شوند!

یک کارشناس اقتصادی گفت: عدم همکاری دستگاه‌ها با سامانه املاک و اسکان برای شناسایی خانه‌های خالی مشهود است. مجلس باید از طریق تصویب و نظارت بر قوانین الزام آور به این موضوع ورود کند.

وحید شقاقی‌شهری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به عدم همکاری دستگاه‌ها برای اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی گفت: یکی از دلایل عدم اجرای این قانون مشکل بودن شناسایی خانه‌های خالی است که مراحل سختی در پیش دارد و هزینه شناسایی آن نیز بسیار بالاست.

شقاقی‌شهری با بیان این‌که زیرساخت بانک‌های اطلاعاتی در کشور بسیار ضعیف و نیازمند تقویت است، افزود: این‌که همکاری لازم برای تبادل اطلاعات بین دستگاه‌ها و شناسایی خانه‌های خالی وجود ندارد، مشهود است. به نظر می‌رسد مجلس باید به این موضوع ورود کند و از طریق تصویب و نظارت بر قوانین الزام‌آور، دستگاه‌ها را ملزم به همکاری کرده و مجازاتی را هم برای تخطی کنندگان از قانون مشخص کند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بانک‌های اطلاعاتی در کشور باید به یکدیگر متصل و یکپارچه شوند اما به نظر می‌رسد ذی‌نفعان آن از هیچ تلاشی برای عدم تحقق این پروژه دریغ نمی‌کنند. اگر قانون محکمی برای اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی وضع شود، همه ارگان‌ها مجبور به همکاری خواهند شد.

وی با بیان این‌که برقراری شفافیت همواره هزینه و مقاومت‌هایی در پی داشته، گفت: در کشور ما مسکن در کنار مصرفی بودن، یک کالای سرمایه‌ای است. به نظر می‌رسد، یکی از دستگاه‌هایی که در حوزه ساخت مسکن از دیرباز در حال سرمایه‌گذاری بوده و هستند و با اجرای این قانون ضرر قابل توجهی متحمل شوند، بانک‌ها هستند.

شقاقی در پایان اظهار داشت: مالیات بر ثروت یکی از بهترین پایه‌های مالیاتی است که می‌تواند از احتکار و انباشت مسکن جلوگیری کند. اما انجام این موضوع نیز همچون مالیات خانه‌های خالی به همکاری بسیاری از دستگاه‌ها نظیر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با سامانه املاک و اسکان به عنوان متولی احراز مالکیت و سکونت نیازمند است.

پیش از این خبرگزاری مهر در گزارشی به تعلل سازمان ثبت در ارائه اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی اشاره کرده و نوشته بود: کماکان سازمان ثبت اسناد با وجود الزامات مندرج در اصلاحیه قانونی مجلس برای همکاری دستگاه‌ها با سامانه املاک و اسکان، مشارکتی در اجرایی شدن قانون مالیات بر خانه‌های خالی ندارد.

عدم همکاری برخی دستگاه‌های در اجرای این قانون در حالی است که اجرای آن می‌تواند منجر به عرضه مسکن استیجاری به بازار و کنترل قیمت اجاره بها شود؛ به طوری که معاون وزیر راه و شهرسازی دی ماه امسال در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اثرات مثبت قانون جدید مالیات بر خانه‌های خالی، گفته بود: حتی پیش از تبدیل شدن به قانون و صرفاً با مطرح شدن آن، عرضه مسکن استیجاری به بازار ۳۰ درصد افزایش یافت.

کد خبر 5155892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • عدم تعیین حداقل متراژ و شرایط بنا جزو اشکالات طرح IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۷
      12 0
      این طرح پر ایراد و اشکال و غیرقابل اجراست و اصرارشمابراجرای طرح راه بجایی نخواهدبرد. مشابه طرح تثبیت قیمتها!؟! اگرخیرخواه هستیدبراصلاح و رفع اشکالات طرح اصرارکنید. لااقل از روی انصاف یکبارمتن طرح را بخوانید.
    • IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۸
      0 7
      تنها راه ساماندهی یازار مسکن و سایر بازارها تصویب و اجرای فوری قانون مالیات بر عایدی سرمایه با نرخ موثر ۷۰ الی ۸۰ درصد است بر سود فروش خانه دوم به بعد که باعث می شود سود دلالی از سود تولید کمتر و دست دلالان و سوداگران از بازار قطع و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود مثل تمام دنیا که این قانون ۱۰۰
    • ناشناس IR ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۸
      15 0
      این قانون تمام سازنده ها را فراری داده بویژه خانواده هایی که دربافت فرسوده تهران خانه داشتند از ساخت منصرف شدند این قانون باعث کاهش ساخت وساز وگرانی مسکن خواهدشد ،کاش اون موقع کارشناسان طرفداراین قانون مخفی نشده وپاسخگو باشند