به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید محمدکاظم مدرسی در خطبههای این هفته نمازجمعه با تقدیر از افرادی و مدیرانی که دغدغهمندانه و مؤثر در عرصه توسعه فرهنگ نماز تلاش میکنند، اظهار داشت: اما لازم به توجه است که اینگونه موارد معنوی و دینی علاوه بر اینکه باید مورد حمایت دولت و نهادهای مرتبط قرار گیرد باید مردم نهاد باشد و مردم در این راستا احساس کنند چنین موضوعاتی بر دوش خودشان است تا اثرگذاری بیشتری را در جامعه شاهد باشیم.
وی افزود: از اینرو ستاد اقامه نماز استان باید بیشتر جنبه مردمی پیدا کند و در حقیقت معلمان، روحانیون، شخصیتهای محلی، سازمانهای مردم نهاد، جوانان، بسیج و هم چنین کانونهای مردمی که در این زمینه فعالیت میکنند باید طرح و برنامه داشته و از ایدههای آنها نیز در سایر برنامهها استفاده شود.
مدرسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یک سال از شیوع ویروس منحوس کرونا در کشور میگذرد، عنوان کرد: در این مدت همه گروهها برای مدیریت بحران و کاهش اثرات منفی این جریان تلاش کردند تا از شیوع بیشتر آن جلوگیری شود بر این اساس از همه نیروهای جهادی اعم از کادر درمان و مراکز درمانی قدردانی میکنیم و یاد و خاطره شهدای سلامت را گرامی میداریم.
امام جمعه بخش مرکزی یزد ادامه داد: کشور ما به واسطه حضور و احساس مسئولیت مردم و به واسطه عرق دینی ومسئولیت پذیری دینی و اسلامی جامعه به طور قطع در مدیریت اینگونه بحرانها موفقتر عمل میکند.
وی افزود: ما مشابه این بحرانها را در غرب نیز داریم آن هم در کشورهایی که مدعی امکانات فراوان و تکنولوژی بسیار بالایی هستند همان آمریکا که در جریان کرونا میبینیم اصلاً نتوانستند به خوبی مدیریت کنند و روزی ۵ هزار نفر تلفات برای یک کشور فاجعه بسیار بسیار ناگواریست و نمونه عدم مدیریت آنها عبارت است از همین برف و سرمای مختصری که در ایالت تگزاس آمریکا به وجود آمد.
مدرسی با اشاره به اینکه ۱۶ سانت برف و کاهش پنج درجهای دما، یک ایالت را فلج کرد، یادآور شد: گاهی در برخی از شهرها و ارتفاعات کشور ما تا سه و یا چهار متر برف میبارد و اگر حادثهای پیش میآید به برکت همدلی، حضور و همکاری مردم بحران مدیریت و شرایط کنترل میشود.
وی افزود: آن هم امروز که کشور در شرایط تحریم است و به هیچ وجه سایر کشورها نیز به ما کمک نمیکنند و این امر مشخص میکند کشور ایران از لحاظ زیرساختی در طول این ۴۰ سال بسیار قوی بوده است.
امام جمعه بخش مرکزی یزد ادامه داد: در طول این ۴۰ سال یکی از معضلاتمان ایده پردازی برخی از مسئولانی است که به صورت علنی در رسانههای جمعی و در ملأ عام به جای اجرا، اقدام به ایده پردازی میکنند و مجریانی که باید کار کنند در وسط کار ایده پرداز میشوند و سیاست اصلی نظام را زیر پا میگذارند.
وی تصریح کرد: در دورهای، برخی از مجریان در کنار تلاشهایی که داشتند، بحث توسعه سیاسی منهای ارزشهای دینی را مطرح کردند، حتی تفوق دادن ولنگاری را به اسم آزادی بر مبانی شرع و دین بیان کردند و این به عنوان یک نظریه و ایده از سوی آنها مطرح شد و پافشاری بر آن و هدایت افکار عمومی به این سمت و سونیز گاهی مورد توجه بود.
مدرسی ادامه داد: در یک دوره دیگر، عدالت منهای ولایت بلکه عدالت تفوق یافته بر ولایت مطرح شد و گفتند ما ولایت را لازم نداریم بلکه عدالت مهم است و این هم ایدهای بود که عبور از دین را به همراه داشت.
وی اظهار داشت: امروز هم ایدههای دیگری به اسم مذاکرات، تعامل با دنیا و اعتدال گرایی مطرح میشود و به بعضی از آیات قرآن پرداخته میشود که در حقیقت از این آیات بخش و قسمتی را قبول میکنند و بخشی را قبول نمیکنند و معتقدند گرچه دشمن پیمان شکنی هم کرده است ما باید مجداد پیمان ببندیم در حالیکه اینها بحثهای نظری است و باید در وزه های علمیه و دانشگاه و جاهای خاص خودش مطرح شود و آقایان باید به صورت اجرایی به کارهای خود بپزدازند و پاسخگوی اجرا باشند نه پاسخگوی نظریه پردازی که بر خلاف سیاستهای نظام و انقلاب است.
مدرسی تصریح کرد: در مسائل مهم سیاسی و اجتماعی نباید منتظر خیانت بود بلکه باید با احتمال عقلایی نسبت به خیانت هم به شکلی روشن و صحیح اقدام کرد.
وی در مورد پایبندی به معاهدات نیز بیان کرد: پایبندی تا زمانی است که احتمال توطئه دشمن در بین نباشد و لذا مردم انتظار دارند در پایان دولت کسانی که مسئول اجرایی هستند به کارهای اجرایی و انجام وظایف خود بپردازند و این معنا ندارند که با توجه به تدوین سیاست کلی نظام و جلو داری امامین انقلاب و محکمات آن ما به متشابهاتی تمسک کنیم و بعد هم بیان کنیم باید به این فکر عمل شود.
نظر شما