علی اصغر بیات در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هفته گذشته پس از پیگیریهای مستمر شاهد نهایی شدن موضوع تجدید نظر در متناسب سازی حقوق بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور بودیم. به همین دلیل لازم است از تلاشهای خستگی ناپذیر همه افراد، مسئولان و کانونهای بازنشستگی سراسر کشور که از روزهای ابتدایی و در سکوت خبری با تشکیل کمیته تخصصی و جلسات متعدد با مسئولان تأمین اجتماعی در کنار ما بودند و یک اتحاد و یکدلی را با محوریت کانون عالی ایجاد کردند، تشکر و قدردانی کنم.
بیات با اشاره به اینکه در این موضوع همکاری و حمایت همه جانبه مدیر عامل و مدیران عالی سازمان را شاهد بودیم، گفت: اولین صندوق بازنشستگی که پس از سالها متناسب سازی را به عنوان مهمترین مطالبه بازنشستگان و مستمری بگیران به جریان انداخت سازمان تأمین اجتماعی بود. اما تفاوت در نوع اجرای آن در صندوقهای مختلف و ایجاد تبعیض در ماهیت و میزان تخصیص اعتبارات از سوی دولت، مشکلاتی را به وجود آورد که متأسفانه همچنان وجود دارد و انشاالله با هوشیاری همه دلسوزان و پیگیریهایی که انجام خواهیم داد برطرف خواهد شد.
وی در ادامه افزود: سرفصل و محور اصلی مطالبات بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی رفع تبعیض و یکسان نگری به مشکلات اقتصادی و معیشتی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی همانند بازنشستگان و مستمری بگیران سایر صندوقها است. ما بیش از ۶۰ درصد حداقل بگیر داریم که در شرایط دشوار درآمدی قرار دارند. سازمان تأمین اجتماعی مامن و پناه گاه ۱۱ و نیم میلیون نفر از بازنشستگان و خانوادههای آنهاست و هرساله چشم امید آنها به تصمیمات دولتمردان است.
بیات در ادامه گفت: محوری ترین و اساسیترین عاملی که اقدامات و دستاوردهای ماههای اخیر را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد، مصوبات مزدی شورای عالی حقوق و دستمزد و به تبع آن تعیین میزان افزایش عادلانه حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی برای سال آینده است. به همین دلیل از مسئولان انتظار داریم با توجه به شرایط ویژه ای که در سال ۹۹ بازنشستگان تأمین اجتماعی از سر گذراندهاند، بهترین تصمیم را برای رضایتمندی آنها اتخاذ کنند و به نوعی جبران مافات کنند.
وی گفت: افزایشهای حقوق سال ۹۹ به هیچ وجه متناسب با تورم و هزینههای سرسام آور زندگی نبود و بخش بسیار زیادی از بازنشستگان ما به زیر خط فقر سقوط کردند. این وضعیت شایسته زحمتکش ترین، نجیبترین و صبورترین قشر جامعه نیست. متأسفانه برخی افراد به بهانه پیگیری مطالبات و انتظارات بر حق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی به جامعه آدرس غلط میدهند. حتی اجرای کامل متناسب سازی حقوق و رفع تبعیضهای غیر قابل توجیه میان بازنشستگان تأمین اجتماعی و سایر صندوقها کف انتظارات این قشر است و نباید از دغدغهها و مطالبات اصلی که همان عدم اجرا و یا اجرای ناقص برخی مواد قانونی مصرح است، غافل شد.
رئیس کانون عالی بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی تاکید کرد: این مطالبات تأمین کننده آینده و استقرار حاکمیت برحق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی بر سرنوشت خود و صیانت از منابع و سرمایههای بین نسلی سازمان است که با خون دل و مشقتهای بسیار آنها را جمعآوری کردهاند. یکی از این مطالبات اجرای سه جانبه گرایی به معنای واقعی آن است. سالهای سال است که در سایه عدم اجرای این قانون، زمینه بی توجهی و تبعیض و تعدی به حقوق ابتدایی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی فراهم شده است. دولت باید در عمل به تکالیف خود در قبال آحاد بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی مسئولانه عمل کند و با جدیت به دنبال تسویه کامل بدهیهای خود به سازمان تأمین اجتماعی باشد.
بیات با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق در خصوص تبصره ۲ بند واو بودجه ۱۴۰۰ و اختصاص مبلغ ۹۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی از محل رد دیون دولت و تصویب آن در صحن علنی مجلس گفت: در بحث اصلاح تبصره ۲ بند واو بودجه ۱۴۰۰ همه توان و ظرفیت تعاملات و ارتباطی خود را با همکاری قابل تقدیر رؤسای کانونهای استانی و سایر تشکلات به کار گرفتیم. رایزنیهای فشردهای را از طریق کانونهای بازنشستگی استانی و شهرستانی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این زمینه انجام دادیم که خوشبختانه با رأی خوب نمایندگان مجلس در صحن علنی تصویب شد و امیدواریم سازمان تأمین اجتماعی برای اجرای مرحله دوم متناسب سازی و تداوم آن در سال آینده با مشکلات کمتری مواجه باشد. اما برخی انتقادات در این زمینه همچنان پابرجاست. اینکه چرا باید این اعتبارات از محل رد دیون انباشته دولت به سازمان آنهم با صرف زمان بسیار زیاد و پیچ و خمهای اداری تأمین شود؟ مگر بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی شهروندان این کشور و سهیم در منابع و درآمدهای ملی آن نیستند؟
به گفته وی، چرا متناسب سازی حقوق آنها با شرط و شروط عمل میشود و حتی طمع ورزانه به اندوختهها و منابع سازمان تأمین اجتماعی نگاه میشود. اما برای سایر بازنشستگان صندوقها با استفاده از درآمدهای عمومی کشور عمل میشود؟ دولت و مجلس باید دین و سهم خود را به بازنشستگان تأمین اجتماعی ادا کنند. بازنشستگان تأمین اجتماعی نباید دغدغه داشته باشند که روز به روز توان اقتصادی و معیشتی آنها کم شود و این موضوعی عرفی، شرعی و قانونی است. نکته مهم این است که باید در کنار پیگیری و احقاق حقوق خود از دولت و مجلس، از سازمان تأمین اجتماعی در کوران مسائل و مشکلاتی که با آنها دست و پنجه نرم میکند مراقبت و صیانت شود.
رئیس کانون عالی بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی که صاحبان اصلی این سازمان هستند به خوبی میدانند که موازنه درآمدها و هزینههای سازمان بهم ریخته و در شرایط حساسی به سر میبرد. لذا باید مراقب بود تا سمت و سوی مطالبه گریها هدفمند باشد. برخی افراد هم با طرح مسائل حاشیهای بویژه در فضای مجازی به دنبال ایجاد تفرقه هستند که موفق نخواهند شد. ما و همکارانمان در کانون عالی و کانونهای سراسر کشور به دلیل تعهد و پیمانی که با یکایک بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی داریم وقت خود را درگیر این مسائل کم اهمیت و بی حاصل نخواهیم کرد.
بیات خاطرنشان کرد: ثابت کردیم که با گفتگو و تعامل و پیگیریهای قانونی، در کنار رایزنی مستمر و هدفمند با مسئولان دولت و مجلس به مطالباتمان میرسیم. راه دشواری هم پیش روی ماست و تا بر آورده کردن همه مطالبات و درخواستهای قانونی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی به تلاشهای خود ادامه میدهیم.
نظر شما