به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام نوری صبح پنج شنبه در دیدار جمعی از هنرمندان خراسان شمالی که در دفتر امام جمعه بجنورد برگزار شد، به تبیین شاخصههای هنر انقلاب پرداخت و اظهار کرد: پسوند اسلامی بودن در هنر بیانگر این است که باید هنر دغدغه دین را داشته باشد و اگر هنری دغدغه دین و بایستههای دینی را نداشته باشد و برای احیای آموزههای دینی در جامعه تلاش نکند، نمیتوان آن را هنر انقلاب اسلامی نامید.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی بر انقلابی بودن هنر به معنای تحولآفرینی تأکید کرد و گفت: این هنر باید در جامعه تحول و تغییر ایجاد کند و هنر انقلاب اسلامی این است که جامعهای را که در آن ظلم و فساد و کمکاری وجود داشته است، تغییر دهد و ظلمستیز و فساد ستیز باشد.
امامجمعه بجنورد ادامه داد: از آنجایی که هنر با احساسات و عواطف سر و کار دارد، باید بهگونهای عمل کند تا عواطف و احساسات در خدمت عقل و دین قرار بگیرد.
وی افزود: هنر انقلاب اسلامی باید عواطف و احساسات مردم را بهگونهای تحریک کند که بتوانند علیه نظام استبدادی و استکباری قیام کنند.
حجتالاسلام والمسلمین نوری همچنین از اینکه هنر باید در خدمت مردم باشد و از سوی دیگر باید دردهای مردم و کمبودهای جامعه را نشان دهد، سخن گفت و بیان داشت: هنر اسلامی باید مطالبهگر و تواصی به حق باشد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی با اشاره به اینکه هنر اسلامی گاهی بهگونهای مطرح میشود که مردم را نسبت به موضوع خاص اجتماعی حساس میکند، تصریح کرد: در حالی که هنر اسلامی گاهی باید مسئولان را بیدار کند اما در این زمینه کمتر ورود پیدا کرده است.
وی افزود: هنر باید کمکاری در حوزه مسئولان را آشکار و در واقع بتواند تلنگر ایجاد کند زیرا هنرمند پلیس جامعه است.
حجتالاسلام والمسلمین نوری در بخش دیگری از سخنانش هنر انقلاب را هنری پویا شده ندانست و گفت: تا هنر مطلوب، راه زیاد است زیرا معتقدیم که هنرمند میتواند جامعه را تغییر دهد و متحول کند؛ اما هنوز هنر دینی و اسلامی پویا و احیا نشده و به نقطه مطلوب نرسیده است.
نظر شما