به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه ماه مبارک رمضان هجدهمین گردهمایی روحانیون و مبلغین آلمان، هلند و بلژیک در فضای مجازی از سوی مرکز اسلامی هامبورگ برگزار شد.
این گردهمایی با پیام ویژه آیت الله جوادی آملی همراه بود و در پایان نیز بیانیهای از شرکت کنندگان هجدهمین گردهمایی روحانیون و مبلغین آلمان، هلند و بلژیک صادر شد. متن این بیانیه بدین شرح است:
بسمه تعالی
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًی لِلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَی وَالْفُرْقَانِ (البقرة، ۱۸۵)
ماه رمضان ماهی است که در آن قرآن نازل شده است که برای مردم راهبر، و دلایل آشکار هدایت، و [میزان] تشخیص حق از باطل است.
ما روحانیون و مبلغین کشورهای آلمان، هلند و بلژیک به در ایام پایانی ماه شعبان المعظم و در آستانه ماه مبارک رمضان، این بار از طریق فضای مجازی گردهم آمدیم تا ضمن تأکید بر اهمیت فضای معنوی ماه مبارک رمضان و فرصت استثنایی تبلیغ در این ایام مبارک و بهره برداری آن جهت نشر مکتب نورانی و متعالی اهل بیت (علیهم السلام)، بپردازیم و تاکید مینمائیم برگزاری مجالس جمعی و حضوری ماه رمضان در شرایط کرونا، با عنایت به دستورالعملهای بهداشتی و رعایت قوانین کشورها در این زمینه خواهد بود و همچنین با عنایت به مشکلات مبتلابه خانوداگی مسلمانان در کشورهای اروپایی در جهت پیشگیری و رفع آن تلاش نموده و اعلام میداریم:
۱- از آنجا که شیعیان و پیروان مکتب نورانی اهل بیت (علیهم السلام) بخاطر غیبت امام و مولایشان به نوعی یتیم تلقی میشوند، ضروری است علمای دین حمایت پدرانه نسبت به پیروان مکتب اهل بیت در کشورهای اروپایی داشته باشند و در زمینه رشد و تربیت و رفع مشکلات آنها تلاش نمایند.
۲- ما روحانیون و مبلغین ماه مبارک رمضان که ماه خدا و ماه طاعت و بندگی است را فرصت استثنایی برای تعالی روح انسانها میدانیم و از فضای عطرآگین این ماه، جهت تقویت اصول اعتقادی و اخلاقی خود و مخاطبان بهره خواهیم گرفت.
۳- در این ماه مبارک از خداوند استمداد مینمائیم، که توفیق تقویت انس با قرآن و معارف بلند این کلام نورانی بیابیم و زمینه تقویت انس با قرآن را برای مخاطبانمان را نیز فراهم سازیم.
۴- با توجه به اینکه همانند سال گذشته در شرایط خاص بیماری عالم گیر کرونا قرار داریم، تأکید داریم حفظ جان انسانها و جلوگیری از انتقال این بیماری شرعاً واجب بوده، وظیفه خود میدانیم که هم خودمان و هم مخاطبینمان، قوانین کشورها و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نموده و چنانچه قانوناً امکان برگزاری مراسم در ماه مبارک رمضان وجود داشت، پروتکلهای بهداشتی را جهت حفظ سلامتی مؤمنان و دیگران رعایت نماییم.
۵- با توجه به مشکلات عدیده خانوادهها در غرب، خانوادههای مسلمان را به تحکیم روابط خانوادگی با رعایت اخلاق و حقوق همسر و فرزندان دعوت مینمائیم و در جهت رفع مشکلات خانوادگی آنها نهایت تلاش خود را خواهیم داشت.
۶- با توجه به ابغض الحلال الی الله بودن طلاق، برای پیشگیری از مشکلات احتمالی میان زوجها، در هنگام عقد نکاح، حقوق متقابل زن و شوهر را توضیح و تفهیم نموده و در صورت اختلاف با برگزاری جلسات مشاوره، آنان را از حقوق و وظایف متقابل جهت پیشگیری از طلاق اقدام خواهیم کرد.
۷- از مراجع بزرگوار شیعه که در عصر غیبت، نایبان عام حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا له الفداء) بوده و همواره حامی و پشتیبان شیعیان و پیروان مکتب اهل بیت (علیهم السلام) میباشند و دغدغه مشکلات شیعیان را داشته اند، جهت ارائه طریق برای رفع علل و حل مشاکل خانوادگی و رفع بن بستها در این زمینه، استمداد مینمائیم.
از خداوند متعال توفیق بهره برداری از فیوضات و برکات این ماه را برای عموم مسلمانان مسألت مینماییم.
۲۸ شعبان المعظم ۱۴۴۲
۱۱ آپریل ۲۰۲۱
نظر شما