۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۳:۵۰

یادداشت مهر؛

انتخابات فلسطین؛ تیغ دولبه برای تل آویو/ ضرورت تقویت وحدت ملی

انتخابات فلسطین؛ تیغ دولبه برای تل آویو/ ضرورت تقویت وحدت ملی

انتخابات فلسطین به تیغی دو لبه برای تل آویو تبدیل شده و این رژیم بر سر دوراهی قرار دارد و باید میان تشکیل دولت مستقل فلسطین در اراضی فلسطینی یا تشکیل کابینه آپارتاید یهودی یکی را انتخاب کند.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - صفی الله رمضانخانی: نیروهای فلسطینی در پایان دور دوم مذاکراتی که در قاهره داشتند، میثاقی امضا کردند که به موجب آن متعهد به اجرای انتخابات در بیت‌المقدس، کرانه باختری و غزه و رفع همه موانع اجرای آن به‌خصوص در بیت‌المقدس و همچنین رعایت اصول رقابت شرافتمندانه در انتخابات شدند.

در نیمه ماه ژانویه گذشته، «محمود عباس» با انتشار بخشنامه‌ای رسمی زمان برگزاری سه انتخابات عمومی در فلسطین را تعیین کرد. انتخابات پارلمانی فلسطین در ۲۲ می، انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان در ۳۱ اوت و انتخابات مجلس ملی پس از تفاهمات داخلی تا حداکثر ژوئیه ۲۰۲۱ اعلام شد. این انتخابات اولین انتخابات در سرزمین‌های فلسطینی از سال ۲۰۰۶ است.

از مدت‌ها پیش، در راستای منافع تل آویو، از جانب اسرائیل و حتی کشورهای عربی و منطقه‌ای، فشارهایی بر سران فلسطین در قالب تبلیغات منفی و تلاش برای ایجاد اختلاف و فتنه در میان فلسطینیان اعمال شد تا انتخابات لغو شود در حالی که تلاش‌های بسیاری با همکاری جامعه بین‌المللی برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به انجام تعهداتش در قبال بیت‌المقدس انجام شد ولی اسرائیل به بهانه برگزاری انتخابات پارلمانی خود، مجوزهای لازم برای راه‌اندازی مراکز رأی‌گیری در بیت‌المقدس را نداد تا این انتخابات برگزار نشود. در این راستا، اسرائیل درخواست اتحادیه اروپا درباره اجرای انتخابات در بیت المقدس را بدون پاسخ گذاشت و به هیئت نظارت برانتخابات فلسطین هم اجازه ورود به بیت المقدس را نداد.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در پی امتناع رژیم صهیونیستی از برگزاری انتخابات در قدس شرقی فرمان تعویق زمان انتخابات را صادر و رسماً از گروه چهارجانبه بین‌المللی خواست که برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به اجرای تعهداتش درباره مشارکت ساکنان بیت‌المقدس در انتخابات وارد عمل شود.

اکنون اسرائیل بر سر یک دوراهی قرار گرفته و باید میان تشکیل دولت مستقل فلسطین در اراضی فلسطینی یا تشکیل کابینه آپارتاید یهودی که در آن اقلیت یهودی بر اکثریت مسلمان عرب حکومت می‌کنند یکی را انتخاب کند. از مدت‌ها پیش نیز بیت المقدس شاهد یهودی‌سازی سازمان‌دهی‌شده ای است که با تغییر نام مالکان زمین‌ها و مصادره اموال و زمین‌ها و جعل سند و امثال آن انجام می‌شود.

با توجه به تحقیقات دادگاه جرایم بین المللی درباره جنایات رژیم صهیونیستی باید گفت که اگر اسرائیل از این بابت نگران است، باید به جنایات خود در حق ملت فلسطین پایان دهد و ۷ هزار اسیر فلسطینی را آزاد و ۶۲ درصد از خاک فلسطین را که اشغال کرده آزاد کند، این رژیم غاصب باید بداند و بپذیرد که مبارزان فلسطینی اشغالگری را برای آنها هزینه‌ساز خواهند کرد. روابط میان گروه‌های مقاومت سبب هراس شدید صهیونیست‌ها و غربی‌ها شده است چرا که با شرایط حاضر در صورت پیروزی گروه‌های مقاومت در انتخابات مجلس قانونگذاری و در دست گرفتن دولت که امری قریب الوقوع است، دست صهیونیست‌ها از کرانه باختری هم کوتاه خواهد شد.

انتخابات فلسطین به یک تیغ دو لبه برای تل آویو تبدیل شده که برگزاری یا عدم برگزاری آن، صهیونیست‌ها را در وضعیتی نابهنجار قرار می‌دهد. با عدم برگزاری انتخابات ممکن است مردم در کرانه باختری در اعتراض به لغو انتخابات واکنش شدیدی از خود نشان دهند که می‌تواند به وقوع یک انتفاضه بینجامد به ویژه که صهیونیست‌ها علاوه بر تأکیدی که بر عدم حضور حماس در انتخابات دارند اجازه برگزاری انتخابات در قدس را ندادند و مقامات تشکیلات خودگردان نیز اعلام کرده‌اند بدون قدس انتخابات برگزار نخواهد شد و این مسئله کرانه باختری را به بمبی آماده انفجار تبدیل کرده است. وضعیتی که با تأکید گروه‌های فلسطینی بر موضع وحدت و استمرار حرکت آشتی ملی فلسطین می‌تواند تشدید شده، استمرار یافته و در نهایت فلسطین را به روزهای خوش پیروزی نزدیک کند.

در هر حال مسئولیت کنش حقوقی و میدانی حاصل از تعویق برگزاری انتخابات با تأکید بر حق ملت فلسطین در مشارکت در انتخابات پارلمانی سراسری و از جمله در «قلب فلسطین، یعنی قدس» بر عهده رژیم اشغالگر قدس است. هیچ فلسطینی اجازه اجرای انتخابات سراسری بدون بیت‌المقدس را نخواهد داد، زیرا چنین چیزی به معنای اجرای عملی «معامله قرن» است.

موضع فلسطین روشن است، بدون قدس نه انتخاباتی در کار خواهد بود نه می‌توان با اسرائیل به راه حلی رسید، چون قدس مسئله اصلی فلسطینیان است. برگزاری انتخابات شفاف و فراگیر در سرتاسر فلسطین از جمله قدس شرقی که در توافق نامه‌های قبلی ذکر شده است، برای تجدید مشروعیت نهادهای فلسطینی و تقویت وحدت ملی در فلسطین لازم است. حق فلسطینیان در برگزاری انتخابات در قدس برای آنها محفوظ است و آنها از تمامی ابزارها برای استفاده از این حق بهره برداری خواهند کرد.

کد خبر 5203721

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha