۳۰ تیر ۱۳۸۶، ۱۱:۱۶

/ گزارش مهر /

سالروز سفر به ماه و تحقق رویای گذراندن تعطیلات در فضا !

سالروز سفر به ماه و تحقق رویای گذراندن تعطیلات در فضا !

خبرگزاری مهر- گروه فناوریهای نوین: رویای پرواز یکی از دغدغه های انسان از ابتدای تاریخ بوده است. اگرچه بشر از بال برخوردار نبود اما وسیله ای در اختیار داشت که به مراتب بالهای بزرگتری برای پرواز بودند. بالهای بزرگی که حتی امکان سفر به کائنات را برای بشر فراهم کردند. تفکر و قدرت تعقل انسان باعث شد که نه تنها بتواند در آسمان آبی به پرواز در آید، بلکه رازهای کیهان را بشکافد. اکنون بشر در فکر تحقق رویای تعطیلات در فضا است.

به گزارش خبرگزاری مهر، چهار اکتبر دقیقا نیم قرن از پرتاب اولین قمر مصنوعی به به فضا می گذرد. این قمر مصنوعی که "اسپوتینک" (شریک سفر) نام داشت، یک ماهواره روسی بود.

این قمر در عصری که حتی علم و فناوری هم از نظر ایدولوژیکی به دو قطب شرق و غرب محدود می شد بدست دانشمندان اتحاد جماهیر شوروی سابق به فضا پرتاب شد.

آمریکایی ها که نمی خواستند از روس ها عقب بمانند اولین قمر مصنوعی خود را که "اکسپلورر- 1 " نام داشت در 31 ژانویه 1958 به مدار فرستادند.

تاریخ پرواز پس از تلاش های ناموفق لئوناردو داوینچی در با اختراع هواپیما بدست برادران رایت از 17 دسامبر 1903 آغاز شد. اولین هواپیمای واقعی تاریخ توانست 30 متر در ساحل کارولینای شمالی پرواز کند.

اولین قمر مصنوعی کمی بیش از نیم قرن بعد ساخته شد و تنها پس از گذشت 12 سال از این واقعه تاریخی اولین فضانوردان تاریخ موفق شدند قدم بر روی ماه بگذارند و آزمایش معروف گالیه را که براساس آن اثبات می شود که در شرایط خلا یک پر و یک توپ مسی بزرگ هر دو با یک سرعت سقوط می کنند، در سطح ماه آزمایش شد.

درحقیقت 20 جولای (29 تیر) 1969 یک روز تاریخی برای تاریخ بشریت است. روزی که انسان توانست تنها با نیروی اندیشه قدم به دنیاهای دیگر بگذارد.

با گذشت 37 سال از زمانی که نیل آرمسترانگ و ادوین آلدرین قدم بر روی ماه گذاشتند، انسان توانسته است تا انتهای منظومه شمسی را با کاوشگرها و ناوهای فضایی بدون سرنشین بپیماید و در حدود پنج هزار ماهواره را به فضای پیرامون زمین پرتاب کند.

بطوری که مدارهای پایین تر از 200 کیلومتری از سطح زمین را ماهواره های جاسوسی و مدارهای با ارتفاع 36 هزار کیلومتری را ماهواره های هواشناسی به خود اختصاص داده اند.

این ماهواره ها هستند که برای تماشای برنامه های تلویزیون، استفاده از تلفن همراه، اتصال به اینترنت ، کنترل میزان آلودگی زمین ، پیش بینی وضعیت هوا و هدایت کشتی ها و خودروها در خدمت انسان مدرن هستند.

اما آینده رویای پرواز انسان چه خواهد شد؟ پس از راه اندازی ایستگاه فضایی بین المللی و سفر فضایی فضانوردان غیر حرفه ای از جمله "دنیس تیتو" از آمریکا در سال 2001 ، مارک شاتل ورت از آفریقای جنوبی در سال 2002، گرگوری اولسن از آمریکا در سال 2005 و انوشه انصاری ایرانی در سال 2006، توریسم فضایی تبدیل به یک اصطلاح پذیرفتنی و باور پذیر شد.

در حال حاضر قیمت هر بلیت سفر به فضا 20 میلیون دلار است. بنابراین به دلیل هزینه بالا، این سفر هنوز تبدیل به مسافرت مردمی نشده است. اما شاید روزی فرا رسد که رویای "نیل اف کامینز" به واقعیت تبدیل شود. کامینز که استاد فیزیک نجوم در دانشگاه ماین بود شش سال پس از پرتاب "اسپوتنیک" در کتاب خود با عنوان " سفر به فضا ، راهنمای توریست های کهکشان" رویای سفر توریست ها به فضاهای دور را به تصویر کشید.

بازار توریسم فضایی هنوز پر رونق نیست، اما براساس برنامه ریزی ها پروازهای زیر مدار از سال 2010 به راحتی سازماندهی می شود و کسانی که می خواهند برای تعطیلات به ماه سفر کنند، باید تا سال 2020 صبر کنند و برای گردش در کنار آتشفشان ویکتوریا در مریخ باید تا سال 2030 منتظر بود.

کد خبر 521270

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha