به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا دوست محمدی در نشستی با فعالان گردشگری شهرستان میامی به میزبانی یکی از بوم گردیهای این شهرستان، با بیان اینکه کاروانسراهای استان سمنان به خصوص در میامی که مهد کاروانسراها است، ثبت جهانی خواهند شد، بیان کرد: پرونده ثبت جهانی این کاروانسراها در دست پیگیری است و مکاتبات انجام شده است.
وی با اشاره به کاروانسرای میامی و میاندشت و… به مثابه ظرفیتهای عالی گردشگری و میراث فرهنگی، گفت: تابستان امسال هیئتی ارزیاب از یونسکو به استان سمنان آمده و دست کم شش کاروانسرای قدیمی را در این استان مورد بررسی برای ثبت جهانی قرار میدهند.
ظرفیتهای عظیم میامی در بحث گردشگری
سرپرست میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه میامی دارای ظرفیتهای عظیم گردشگری است که از جمله آن میتوان به تنها مسجد روباز استان سمنان اشاره کرد، گفت: تعامل با نهادهای مختلف به خصوص اوقاف و امور خیریه در ثبت جهانی و ملی آثار و ابنیه تاریخی ضرورت دارد.
دوست محمدی با بیان اینکه برای توسعه یک کشور دارای سند آمایش سرزمینی است، تاکید داشت: مقوله مهم در شهرستان میامی این است که بدانیم چه عاملی باعث پیشرفت گردشگری میشود؟ در هر جامعه که میخواهد به توسعه میراث فرهنگی کمک کند میبایست احترام و توجه به زیست بوم محلی و مزیتهای آن توجه شود لذا در میامی میبایست به این سمت حرکت کنیم تا بتوانیم در این شهرستان اقدامات اساسیتری را صورت دهیم.
وی با اشاره به رتبه دوم میامی در بافت تاریخی در سطح استان سمنان، گفت: این بافت ارزشمند تاریخی نیازمند همراهی و بهسازی است تا بتوانیم از آن به مثابه مقصد گردشگری استفاده کنیم که در این راه همراهی فعالان گردشگری را نیاز داریم.
ثبت جهانی کاروانسراها
سرپرست میراث فرهنگی میامی نیز در این نشست با بیان اینکه ثبت جهانی کاروانسرا میامی باید با جدیت پیگیری شود تا شاهد یک جهش در شهرستان میامی باشیم، گفت: سه ثبت جهانی در شهرستان میامی شده و پیگیر ثبت کاروانسراها هم هستیم اما میبایست کاروانسرای میامی از سوی اوقاف به میراث فرهنگی واگذار شود.
سید صادق رضویان با بیان اینکه در شهرستان میامی حتی در روستاهایی مانند فرومد هم آثار ثبتی مهم وجود دارد که این ویژگی سبب شده تا میامی قطب گردشگری محسوب شود، بیان کرد: تعامل رکن اصلی پیشبرد اهداف عالی در حوزه گردشگری شهرستان میامی است.
نظر شما