۱۰ خرداد ۱۴۰۰، ۸:۵۶

مهر گزارش می‌دهد؛

خطر بیخ گوش ۴۷ درصد منازل روستایی جاجرم / ۱۲۵۰ واحد غیر مقاوم است

خطر بیخ گوش ۴۷ درصد منازل روستایی جاجرم / ۱۲۵۰ واحد غیر مقاوم است

جاجرم- جاجرم ۴۰ روستای دارای طرح هادی دارد که تنها ۵۳ درصد از منازل آن مقاوم‌سازی شده‌اند؛ این در حالی است که با نوسانات بازار، مردم کمتر برای دریافت تسهیلات مقاوم‌سازی منازل مراجعه می‌کنند.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: طبق آخرین آمار، شهرستان جاجرم ۴۰ روستای دارای طرح هادی دارد که تنها ۵۳ درصد از منازل روستایی آن مقاوم‌سازی شده است؛ از طرفی وقوع حوادث طبیعی در کشور و زلزله ۴٫۹ ریشتری چند سال گذشته بخش سنخواست و زلزله اخیر ۵.۵ و ۵.۴ ریشتری نیز خساراتی را برای روستاییان به همراه داشت؛ به طوری که ۱۲۱ واحد در شرایط حاد و هزار و ۲۵۰ واحد نیز آسیب پذیر شد.

تجارب بحران‌های گذشته از جمله سیل‌هایی که در سال‌های اخیر در برخی روستاهای این شهرستان رخ داده است، نشان می‌دهد باید به مقاوم‌سازی منازل روستایی این شهرستان اهمیت داده شود.

در برخی روستاها نبود زمین از دیگر مشکلات برای ساخت ساز منازل است و از طرفی شرایط اقتصادی و گرانی‌ها نیز دلیلی بر مراجعه نکردن بیشتر روستاییان برای تسهیلات و مقاوم‌سازی منازل است.

نوسانات بازار و ناتوانی در باز پرداخت تسهیلات

حسین سجادی، یکی از روستاییان جاجرم با بیان اینکه زندگی در خانه‌های‌خشتی و گلی در بسیاری از روستاهای جاجرم وجود دارد، می‌گوید: زندگی در بافت قدیمی و خانه‌های خشتی و گلی با توجه به سیل‌های اخیر که در نقاط مختلف استان و کشور رخ داده، بسیار خطرناک است اما در شرایط فعلی و با توجه به نوسانات بازار و تسهیلات کم نمی‌توان مقاوم سازی منازل را انجام داد.

وی ادامه می‌دهد: ما روستاییان توان پرداخت اقساط تسهیلات مقاوم سازی منازل خود را نداریم.

شریفی، یکی دیگر از روستاییان اظهار می‌کند: بسیاری از مردم روستا برای تخریب منازل قدیمی و بازسازی آن‌ها توان مالی کافی ندارند و نیازمند حمایت بیشتر هستند.

وی اضافه می‌کند: با توجه به شرایط کنونی و درآمد اندک روستاییان استفاده از تسهیلات مسکن امکان پذیر نیست و توان بازپرداخت آن را نداریم.

خطر بیخ گوش ۴۷ درصد منازل روستایی جاجرم / ۱۲۵۰ واحد غیر مقاوم است

به گفته وی بیشتر منازل روستاییان مقاوم نیستند و در زمان وقوع زلزله و دیگر حوادث طبیعی بیشترین خسارت را می‌بینند و از سوی دیگر روستاییان توان پرداخت اقساط تسهیلات را ندارند.

محمدی از روستاییان بخش سنخواست، تصریح می‌کند: بسیاری از منازل روستاییان این بخش مقاوم نیستند و در زلزله اخیر بیشترین خسارت به منازل غیر مقاوم و گلی بخش سنخواست وارد شد.

زور تسهیلات به مقاوم سازی منازل روستایی نمی‌رسد

یکی از روستاییان بخش شوقان معتقد است با شرایط کنونی و نوسانات بازار و کم بودن میزان تسهیلات نمی‌تواند منازل خود را مقاوم سازی کند.

صادقی ادامه می‌دهد: با توجه به بارندگی اخیر و جاری شدن سیلاب و همچنین زلزله که باعث تخریب بسیاری از منازل روستاییان این بخش شد نیاز است مسئولان توجه به موقع داشته باشند.

رفعتی از دیگر اهالی روستای های بخش شوقان هم می‌گوید: تسهیلات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای باز سازی منازل روستایی کفایت نمی‌کند زیرا مصالح بسیار گران است.

تسهیلات ۱۰۰ میلیونی برای مقاوم سازی

در همین ارتباط رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان جاجرم می‌گوید: طبق آمار شهرستان جاجرم ۴۰ روستای دارای طرح هادی دارد که به آن‌ها تسهیلات بازسازی و مقاوم سازی تعلق می‌گیرد.

آرمان شیردل می‌افزاید: در زلزله ۵.۵ ریشتری اخیر هزار و ۲۵۰ واحد طبق بازرسی کارشناسان آسیب پذیر و در حال حاضر غیر مقاوم است و ۱۲۱ واحد نیز در شرایط اورژانسی قرار گرفته که نیاز جدی برای بازسازی دارد.

وی تصریح می‌کند: تقریباً ۴۰ درصد آوار برداری‌ها انجام و در حال حاضر نیز سه اکیپ در حال آوار برداری هستند.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان جاجرم ادامه می‌دهد: تمام منازل روستایی شهرستان آسیب پذیرند و در زلزله ۵.۵ ریشتری روستاهایی که نزدیک به کانون زلزله بودند بیشترین خسارت را دیدند؛ روستاهای عمارت، قراجه رباط، کلاته حاجی رحمت، جوشقان، ناویا، دوبرجه، بام و پشت بام از جمله این موارد بودند.

وی تشریح می‌کند: در سال جاری تسهیلات نسبت به سال گذشته افزایش داشته و برای مقاوم سازی منازل روستایی از ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

آرمان شیردل می‌افزاید: بارندگی‌ها باعث شد دیوارها و منازل خشتی و گلی مقاومت خود را از دست بدهد و با زلزله ریزش و تخریب کامل شوند.

خطر بیخ گوش ۴۷ درصد منازل روستایی جاجرم / ۱۲۵۰ واحد غیر مقاوم است

وی در ادامه توصیه‌هایی به زلزله زدگان داشت و تصریح می‌کند: تا زمانی که واحدها کامل احداث نشده اقدام به تخریب منازل خود نکنند زیرا در زمستان وسایل زیر باران خواهد بود و شرایط دشوارتر خواهد شد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان جاجرم می‌گوید: توصیه می‌شود اگر هنوز منازل کامل تخریب نشده و سرپناهی دارند آن را تخریب نکنند.

وی از راه اندازی ستاد مدیریت بحران در مناطق زلزله زده خبر داده و می‌افزاید: با نزدیک بودن به مناطق زلزله زده مردم می‌توانند با مراجعه به ستاد، اقدامات لازم برای تشکیل پرونده را انجام دهند.

با توجه به وقوع بلایای طبیعی از جمله سیلاب‌ها و زلزله نیاز است منازل خشتی و گلی روستاییان مقاوم شود حال آنکه در آمد کم روستاییان و کم بودن میزان تسهیلات بنیاد مسکن برای بازسازی در شرایط تورم پاسخگوی مقاوم کردن منازل روستایی نیست؛ لذا
نیاز است توجه ویژه‌ای برای مقاوم سازی منازل خشتی و گلی در شهرستان جاجرم شود.

کد خبر 5224370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha