به گزارش خبرنگار مهر، اکبر مولایی ظهر دوشنبه در نشست خبری با رئیس هیئت مدیره بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور و مدیرعامل این بنیاد اظهار داشت: امیدواریم با همت و یاری رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل بنیاد خیرین دانشگاه فرهنگیان بتوانیم امروز شعبه استانی این بنیاد را در دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر رقم بزنیم و مشکلات دانشگاه فرهنگیان استان را از سد راه برداریم و آغاز کاری برای توسعه کمی و کیفی و همه جانبه دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر باشد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر به تشریح آمار دانشجویان این دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه فرهنگیان کشور که برخاسته از مراکز تربیت معلم سابق است با نام جدید دانشگاه فرهنگیان از سال ۹۱ آغاز به کار کرده است و در ۳۱ استان کشور شعبههایی در واحد خواهران و برادران را دارا میباشد که در استان بوشهر نیز در پردیس خواهران بنت الهدی صدر و پردیس برادران پردیس علامه طباطبایی به ارائه خدماتی به دانشجو معلمان میپردازیم.
مولایی بیان داشت: در حال حاضر آمار منتهی به سال ۱۴۰۰ بدون ورودیهای جدید ما ۱۳۲۲ دانشجو معلم به صورت تمام وقت خوابگاهی به صورت پیوسته داریم که از این آمار ۵۷۳ نفر پسران و ۷۴۹ نفر دختران هستند.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سال ۹۷ در پردیس نسیبه تهران در خصوص تاکید ایشان به اینکه تنها راه ورود به آموزش و پرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان باشد، افزود: دانشگاه فرهنگیان مسئولیت سنگینی در زمینه تأمین نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش پیدا کرده و طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر کسی که بناست ردای معلمی بر تن کند میبایست از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شود.
مولایی در ادامه گفت: به دلیل بازنشسته شدن فزاینده نیروهای آموزش و پرورش در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۴ با بحران نیروی انسانی در آموزش و پرورش مواجه خواهیم بود که بیش از ۲۰۰ هزار نفر از بدنه آموزش و پرورش جدا خواهند شد و جایگزینی این نیروی انسانی نیاز به برنامه ریزی دارد.
وی ادامه داد: این امر در دستور کار دانشگاه فرهنگیان کشور قرار گرفته است و هم اکنون با بیش از ۹۰ هزار دانشجوی پیوسته که از طریق کنکور سراسری در رشتههای مختلف جذب میشوند در صدد هستیم که این نیاز آموزش و پرورش کشور را مرتفع کنیم.
مولایی اضافه کرد: طبق مصوبه جدید سازمان امور استخدامی در مهرماه سال آینده ۲۵ هزار ردیف استخدامی جدید برای جذب دانشجو معلمین صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه شیوههای جذب دانشجو در این دانشگاه افزود: با توجه به نیازهایی که در کشور وجود دارد دو شیوه جذب دانشجو در دستور کار قرار گرفته است که شیوه نخست جذب دانشجو از طریق کنکور سراسری و شیوه دوم موسوم به استخدام از طریق ماده ۲۸ است که یک شیوه مقطعی است و به خاطر نیاز اظطراری آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفته است.
مولایی به تشریح شیوه جذب دانشجو از طریق ماده ۲۸ دانشگاه فرهنگیان پرداخت و گفت: در این شیوه آزمون استخدامی از بین فارغ التحصیلان سایر دانشگاههای کشور با مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برگزار میشود و از کسانی که در آزمون کتبی قبول میشوند سه برابر ظرفیت برای مصاحبه تخصصی به دانشگاه فرهنگیان فراخوانده میشوند و پس از انجام فرایند مراحل مصاحبه و گزینش تعدادی که میبایست به دانشگاه معرفی میشوند و دانشگاه طی دو ترم فشرده کار آموزش شیوههای تدریس و ارزیابی را اعمال میکند و پس از دو ترم این افراد جذب آموزش و پرورش میشوند.
وی متذکر شد: در سال گذشته دو بار آزمون استخدامی برگزار شده که بناست در مرحله اول ۵۰۰ نفر و در مرحله دوم ۴۰۰ نفر جذب دانشگاه شوند و اخیراً با مصوبه مجلس شورای اسلامی حق التدریس های شاغل در استان را نیز تحت پوشش قرار دادهایم و کار آموزش فشرده برای ۷۰۰ نفر از آنها برای استخدام را آغاز نمودهایم.
مولایی تصریح کرد: برآورد ما این است که از ۲۵ هزار ردیف استخدامی ۵۰۰ نفر جذب دانشگاه فرهنگیان بوشهر خواهند شد و بنابراین اگر آمار فعلی دانشجویان را به این آمار اضافه کنیم ما در اول مهرماه سال جاری میزبان بیش از هزار و ۸۰۰ دانشجو معلم خوابگاهی خواهیم بود.
وی تاکید کرد: از طرفی میثاق دانشگاه فرهنگیان حکم میکند که دانشجویان حتماً به صورت تمام وقت در پردیس حضور داشته باشند و زندگی خوابگاهی دانشجو معلم قسمتی از فرآیند تربیت معلم محسوب میشود و لذا فراهم آوردن زندگی دانشجویی در محیطی در خور تربیت معلم نیازمند به پیش بینیها، مدیریتها و برنامه ریزی های خاصی است که متأسفانه سال هاست به دلیل کم توجهی به امر تربیت معلم زیرساختهای کار برای تربیت معلم در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی در بوشهر فراهم نیست.
مولایی ادامه داد: فراهم آوردن زندگی دانشجویی بیش از هزار و ۸۰۰ نفر به تناسب هر هشت یا شش نفر در یک اتاق نیازمند تقریباً ۲۵۰ تا ۳۰۰ اتاق و بقیه خدمات جانبی است که این امکانات فضای فیزیکی در حال حاضر برای دانشگاه میسر نیست و میبایست این امر ظرف ۴-۳ ماه آینده با همت مسئولین استانی و کشوری دانشگاه فرهنگیان و مسئولین استانی دانشگاه فرهنگیان بوشهر محقق شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر گفت: در راستای آینده نگری و برای ایجاد بستری مناسب برای گذراندن پیکهای بعدی استخدامهای آموزش و پرورش، نیاز به یک بنیاد حامی داریم که این بنیاد در سراسر کشور با نام بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان با اساسنامهای مدون شکل گرفته و امروز بنا است که در این مراسم بحث انتخاب هیأت مدیره بنیاد خیرین را داشته باشیم با امید به اینکه بنیاد خیرین بتواند به عنوان بازوی محرکه در کنار دانشگاه فرهنگیان بوشهر باشد.
نظر شما