خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: در آستانه یک انتخابات دیگر هستیم؛ انتخاباتی که میتواند مسیر ۴ سال آینده کشور را رقم بزند. چه در حوزه ملی و چه در حوزه شهری.
با نزدیک شدن روز انتخابات، تنور انتخابات داغ و داغتر میشود. خراسان شمالی نیز از این قضیه مستثنی نیست و نامزدهای ریاست جمهوری به فعالیت خود رونق دادهاند.
اکنون ۳ نامزد ریاست جمهوری به صورت رسمی ستادهای خود را شکل دادهاند و مشغول تبلیغ داوطلب مد نظر خود هستند. سعید جلیلی، ناصر همتی و حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی سه نفری هستند که با دایر کردن ستادهای خود سعی دارند مردم را برای حضور در انتخابات و انتخاب نماینده مد نظر خود قانع کنند.
اما با آغاز مهلت تبلیغات داوطلبان شورای شهر، روح تازهای به فضای انتخاباتی شهر دمیده شده است. ستادهای نامزدهای شورای شهر یکی پس از دیگری دایر شده است؛ شهر مملو از پوستر و بنرهایی شده که داوطلبان نصب کردهاند و اینک همه چیز مهیا برگزاری یک انتخابات پر شور است.
انتقاد به حضور نامزدهای شورای شهر در ستادهای داوطلبان ریاست جمهوری
هر یک از نامزدهای شورای شهر با توجه به پیشینه فکری خود سری به ستادهای ریاست جمهوری نیز میزند. برخی از نامزدها دقایقی را به ستاد سید ابراهیم رئیسی و برخی وارد ستاد جلیلی میشوند. عدهای نیز که هم سو با تفکرات ناصر همتی هستند به آنجا سری میزنند. هر چند این اتفاق مورد نقد بسیاری از مردم و فعالان اجتماعی شهر قرار گرفته است.
هاشم معینی، یکی از فعالان اجتماعی بجنورد در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: چرا باید یک داوطلب شورای شهر برای رأی آوری خود را به ستاد نامزدهای ریاست جمهوری مرتبط کند؟ اصولاً تفکرات سیاسی چه جایگاهی در شورای شهر میتواند داشته باشد؟
وی افزود: شورای شهر یک محیط تخصصی و فنی است که باید تصمیمات کارشناسی گرفته شود و در آنجا قطعاً اصلاح طلب و اصولگرا بودن افراد هیچ اثری ندارد.
معینی بیان داشت: اینکه عدهای بخواهند با نشان دادن وابستگی به یک نامزد ریاست جمهوری از مردم رأی بگیرند، یک اقدام ناصحیح است؛ البته مردم نشان دادهاند در فضای شورای شهر هیچ گاه به تفکرات سیاسی افراد توجهی نمیکنند و صرفاً کارآمدی و تخصص مد نظرشان است.
این فعال اجتماعی ادامه داد: نامزدهای شورای شهر باید تفکرات و برنامههای شهری خود را ارائه دهند و از ورود به سیاست پرهیز کنند زیرا این مسئله جز ضرر برای شهر هیچ خاصیت دیگری ندارد.
وی در انتها گفت: بسیاری از نامزدهای شورای شهر به بیان سخنان کلی و بدون برنامه روی آوردهاند و مشخص است برنامه خاصی ندارند؛ از طرفی افرادی هستند که از اکنون در ستادهای خود جلسات تخصصی برگزار کرده و از اهداف خود میگویند.
داوطلبانی که چهره شهر را زشت کردند
داوطلبان شورای شهر که بخش عمده تبلیغات انتخاباتی سطح شهر را به خود اختصاص دادهاند با انتقاداتی نیز رو به رو شدند. نصب پوستر در نقاط غیر مشخص شده توسط شهرداری اعتراض بسیاری را روانه آنها کرده است.
در بجنورد محلهایی برای نصب پوستر مشخص شده تا داوطلبان تبلیغات خود را در آن فضا انجام دهند. با این حال دیوار منازل، مغازهها و حتی مکانهای دولتی میزبان پوسترها شده است که یقیناً چهره شهر را زننده میکند.
یکی از شهروندان بجنوردی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: فردی که قصد ورود به شورای شهر دارد اما در همان ابتدا به زیبایی شهر خودش اهمیت نمیدهد چطور میتواند منافع مردم را تأمین کند؟
وی افزود: نامزدهای شورای شهر باید به قانون توجه کنند و فعالان ستاد خود را توجیه کرده که نباید چهره شهر را زشت کنند.
این شهروند بجنوردی تاکید کرد: بسیاری از مردم معتقدند به فردی که پوسترهایش در مکانهای غیر مشخص شده نصب شده است، نباید رأی داد.
برخی ستادها نیز سعی دارند از طریق ایجاد هیجانات کاذب رأی مردم را از آن خود کنند. این ستادها با پخش آهنگهای محلی خراسان شمالی، مردم را به خود جذب میکنند؛ اما با مشاهدات میدانی متوجه میشویم مردم در این انتخابات آگاهتر شده و فریب این سرگرمیها را نمیخورند. عموم مردم که در سطح شهر سعی دارند داوطلب مورد نظر خود را پیدا کنند، به فکر برنامه محوری بوده و از نامزدهای شورای شهر راهحلی برای مشکلات شهر میخواهند.
حضور در انتخابات؛ بحث داغ فضای مجازی
علاوه بر فضای حقیقی، بازار فضای مجازی نیز این روزها به شدت داغ است؛ تقریباً تمام افراد که در شبکههای اجتماعی فعالند هر روز در چند گروه و کانال تلگرامی اضافه میشوند و یا هر روز در اینستاگرام درخواستی برای دنبال کردن یک داوطلب شورای شهر دارند.
گروههای چند صد نفری تا چند هزار نفری فراوانی ایجاد شده است؛ وارد هر کدام هم که میشوی بحث پیرامون انتخابات است. گفتگو راجع به اینکه رأی بدهیم یا ندهیم نیز بالا است. به نظر میرسد امروز هجمه سنگینی برای کاهش مشارکت وارد شده اما شور انتخاباتی روز به روز در حال گسترش بوده و فضای تبلیغاتی دشمن را خواهد شکست.
برخی از فعالان مجازی در شبکههای اجتماعی رأی دادن را بی نتیجه میدانند و معتقدند نمیشود مشکلات را حل کرد اما عدهای در پاسخ با ارائه راه کارهای منطقی چه در حوزه شهری و چه ملی بیان میکنند که مشکلات قابل حل هستند و رأی ندادن صرفاً قدرت و اقتدار کشور را کاهش خواهد داد.
به نظر میرسد این گفتگوها تا لحظات آخر رأیگیری نیز ادامه داشته باشد و سپس سرنوشت ۴ سال آینده کشور رقم خواهد خورد. در چنین شرایطی نباید ما در تعیین شرایط کشور شریک باشیم؟ ایجاد مشکلات توسط دولت فعلی هر چند داد بسیاری از مردم را در آورده اما اعتراض به این دولت، رأی ندادن به دولت آینده نیست.
نظر شما