۹ مرداد ۱۳۸۶، ۱۴:۰۵

تاکید شورای شهر بر حل مشکلات اتوبوسرانی

تاکید شورای شهر بر حل مشکلات اتوبوسرانی

در جلسه امروز شورای شهر ، که مدیر عامل شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه نیز در آن حضور داشت، اعضای شورای شهر بر حل مشکلات اتوبوسرانی جهت افزایش ظرفیت و کارایی آن و همکاری نهادها ومسئولان نظیر وزارت کشور ، تبصره 13 اتحادیه اتوبوسرانی کشور و دیگر مسئولین در این خصوص تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار مهر ، مهندس مهدی چمران قبل از شروع رسمی جلسه در خصوص عجولانه عنوان شدن تصمیم شورا نسبت به واردات اتوبوسهای خارجی گفت: تصمیم گیری در خصوص واردات اتوبوسهای خارجی اصلا در شورا مطرح نشده است ونهادهای مسئول پیگیر خرید این اتوبوسها هستند و شورا تصمیمی را در این باره اتخاذ نکرده که بخواهد عجولانه و یا غیر عجولانه باشد و رسانه ها باید با دقت بیشتری اطلاعات را منعکس کنند.

وی افزود:  دولت و وزارت کشور 5/82 درصد از بهای هر اتوبوس را می پردازند و درباره خرید و واردات اتوبوسها باید پاسخگو باشند.

رئیس شورای شهر همچنین به توقف 220 دستگاه اتوبوس صفر کیلومتر به دلیل نقص فنی اشاره کرد و تاکید کرد باید تدابیر ویژه ای برای افزایش ایمنی اتوبوسها و کارائی آنها اتخاذ شود.

بیادی نایب رئیس شورای شهر هم در این باره و خطاب به بیژنی مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی گفت: این شرکت نباید اتوبوسهایی را که نقص فنی دارند از خودرو سازها تحویل بگیرند و کادر فنی شرکت اتوبوسرانی در این خصوص مسئول است.

اردشیر بیژنی در پاسخ به اظهارات بیادی گفت:  کادر فنی شرکت اتوبوسرانی بسیار مجرب است و حتی خودرو سازان نیز از آنها کمک می گیرند.

مدیر عامل شرکت اتوبوسرانی همچنین به میزان خرابی اتوبوسها در توقفگاهها اشاره کرد و افزود: 10 تا 15 درصد اتوبوسها به دلایلی نظیر تصادف، ، خرابی و تعمیرات متوقف هستند که این میزان با توجه به آمارهای دیگر کشورها طبیعی است.

وی تاکید کرد: از تلاشها واقدامات خودرو سازان داخلی حمایت می کنیم ، اما مردم نیز حق دارند پس از سالها از اتوبوسهایی استفاده کنند که امکانات رفاهی مطلوبی دارد و مطابق  استانداردهای جهانی است.

بیژنی افزود: ایران خودرو اتوبوسهای جدید را با همکاری یک شرکت ایتالیایی به نوعی سیستم رایانه ای فنی مجهز کرده که متاسفانه هنگامی که ایراد پیدا می کنند تنها توسط شرکت ایتالیایی امکان تعمیر آنها وجود دارد و بسیاری از خودروها پس از تحویل گرفتن دچار نقص فنی می شود و این شرکت به همراه نمایندگان سایر نهادها نظیر وزارت کشور نظارت دقیقی را در زمان تحویل گرفتن این اتوبوسها انجام می هند.

مدیر عامل اتوبوسرانی تصریح کرد: برخی از این اتوبوسها هنگام نقص و ایراد در تربو شارژ به اندازه 10 شومینه هیزم سوز دود تولید می کنند.

وی افزود: شرکت های خودرو ساز باید در قبال پولی که بابت گارانتی و خدمات پس از فروش می گیرند پاسخگو باشند و این در حالی است که 280 دستگاه اتوبوس به خاطر نبودن قطعات یدکی متوقف هستند و هنوز نتوانسته ایم قطعات مورد نیاز را تامین کنیم ، ضمن آنکه شرکت مسئول در این خصوص  هم قادر به تامین این قطعات نبوده است.

بیژنی تاکید کرد: واردات اتوبوسهای خارجی می تواند ضمن ایجاد رقابت در خودرو سازان داخلی ، کیفیت خدمات اتوبوسرانی را نیز افزایش دهد.

مهندس مهدی چمران نیز گفت: توقف 200 دستگاه اتوبوس تنها ظرفیت اتوبوسرانی را در همین حدود کاهش داده ولی نکته اساسی این است که تعدادا توبوسها همچنان کم است و خودروسازان باید به تعهدات خود درباره تحویل اتوبوسها عمل کنند. که متاسفانه هنوز به تعهدات خود در سال 85 عمل نکرده اند.

وی همچنین افزود: سرعت اتوبوسها باید افزایش پیدا کند ، چرا که افزایش ظرفیت اتوبوسرانی تنها نمی تواند موثر باشد و باید با افزایش سرعت ظرفیت حمل مسافر بری نیز افزایش پیدا کند.

معصومه ابتکار عضو کمیسیون عمران شورا نیز افزایش مسافرتهای درون شهری همزمان با آغاز سال تحصیلی را یاد آور شد و افزود: باید با تدابیر ویژه ای در این خصوص معضلات موجود بر طرف شود و نهادهای مسئول در تبصره 13 و سایر نهادها باید در این زمینه پاسخگو باشند.

وی افزود: خرید اتوبوس خارجی بحث جدیدی نیست و وزارت کشور و مسئولین تبصره 13 باید کیفیت ،استانداردها و شاخص های مورد نظر شهرداری و شورا را در نظر بگیرند و همه باید کمک کنند تا این معضلات بر طرف شود و نباید تنها اتوبوسرانی را مسئول دانست.

رئیس شورای شهر نیز افزود: با توجه به اینکه افزایش ظرفیت اتوبوسرانی در کوتاه مدت ممکن نیست، باید مشکل اتوبوسرانی به دو گونه استفاده از اتوبوسهای جدید و یا تعمیرات 1200 اتوبوس خوابیده و وارده کردن آنها به چرخه حل شود.

کد خبر 527030

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha