به گزارش خبرنگار مهر، داوود دانش جعفری امروز صبح در حاشیه همایش شفافیت در گزارشگری مالی نظام بانکی کشور در جمع خبرنگاران یکی از اقدامات مورد نیاز در بازار مالی و سرمایه را تاسیس شرکت های عنوان کرد که بتوانند در تامین مالی نقش ایفا نمایند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: مبادلات مالی بازار سرمایه بعضا نیازمند کمک در جهت تامین منابع مالی است. به عنوان مثال اگر قرار است فردی سهام خریداری نمایند و دارای منابع مالی کافی نیست یا عرضه کننده سهام باید از فروش سهام عرضه شده خود در بورس اطمینان حاصل کند ، که از طریق تاسیس این شرکت ها صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: این گونه شرکت ها می توانند دراین راستا نقش بسزایی داشته باشند ، به عبارت دیگر فروش سهام عرضه شده در بورس را تضمین نمایند.
دانش جعفری یکی دیگر از وظایف این شرکت ها را تعهد پذیره نویسی عنوان کرد و افزود: این امر به این معنا است که اگر سهمی به قیمت مشخصی در بازار بورس به فروش نرفت ، آنها متعهد به خریداری آن می کنند.
وی دادن مشاوره های مالی به تصمیم گیران که خواهان ورود به کار سرمایه گذاری در بورس هستند را از دیگر کارهای این نوع شرکت ها عنوان کرد و افزود: سرمایه اولیه این شرکت ها 100 میلیارد تومان است که ممکن است در آینده تغییر کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی از تصویب آیین نامه تاسیس شرکت های تامین سرمایه در جلسه روز دو شنبه شورای عالی بورس خبر داد و افزود: هم اکنون چهار شرکت متقاضی برای تاسیس شرکت های تامین سرمایه وجود دارند و تعدادی دیگر نیز غیر از آنها متقاضی تاسیس این شرکت ها هستند.
وی ادامه داد: این امر می تواند به منجر به ایجاد ظرفیت های جدید در بازار بورس شود و شاهد رونق بیشتری در این زمینه باشیم .
دانش جعفری همچنین از فراهم شدن مقدمات نظری برای تاسیس بانک قرض الحسنه خبر داد و گفت: با مدیران عامل بانک ها در این خصوص بحث هایی صورت گرفته و مقدمات تشکیل آن صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه طی هفته گذشته جلسه ای در این خصوص در شورای پول واعتبار برگزار شد، اظهار داشت: بانک مرکزی پیش نویسی برای تاسیس بانک های قرض الحسنه جدید فراهم کرده بود و به دلیل طولانی بودن مواد آن که دارای 40 ماده بود، بیش از 4 ماده بیشتر مورد بحث قرار نگرفت.
وی ادامه داد: مقرر شد یک جلسه دیگر توسط شورای پول واعتبار تشکیل شود و ضوابط تشکیل این بانک ها مورد بررسی و تصویب قرار گیرد و این کار به زودی آغاز می شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد میزان سپرده های قرض الحسنه سال گذشته مردم در بانک ها و نحوه استفاده از آنها گفت: افزایش مانده سپرده های قرض الحسنه سال گذشته حدود 2 هزار میلیارد تومان جدید بود و در گذشده نیز مبالغ آن بالا بود و شاید 14 ، 15 میلیارد تومان به اشکال مختلف شاهد سپرده های قرض الحسنه هستیم .
به گفته وی این نوع قرض الحسنه ها همانطور که در متن قانون آمده در امورات قرض الحسنه ای مورد استفاده قرار می گیرد.
وی بیان کرد: همواره در این ارتباط بین بانک ها و مقامات نظارتی بحث هایی است از این جهت که ممکن است بانک ها از این منابع استفاده ای نکنند اما استفاده آنها در قالب منابع نقدینگی است که مورد استفاده آن بانک قرار گیرد، در حالیکه منابع نقدینگی می تواند از سایر طرق نیز تامین شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی یکی از اهداف تشکیل بانک های قرض الحسنه را ایجاد یک چارچوب حقوقی مشخص تری عنوان کرد و گفت: نباید این گونه باشد که منابع قرض الحسنه با غیر قرض الحسنه فقط از نظر حسابداری با یکدیگر در ارتباط باشند.
دانش جعفری در مورد ادغام شورای پول و اعتبار با سایر شوراها گفت: کلیه شوراها از جمله شورای پول و اعتبار با یکدیگر با دیگر مجتمع و تبدیل به شوراهای کمتری شوند.
وی ادامه داد: قرار شد در مورد 38 شورا که با رئیس جمهور در ارتباط است و تعداد دیگر شوراها در سایر سطوح ، کمیسیونی در دولت به ریاست معاون اول برای بررسی چگونگی تجدید سازمان آن تشکیل شد و هنوز گزارش آن نهایی نشده و در حال بررسی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: گزارشات حاکی از این امر است که این شورا ها در قالب 4 ، 5 کمیسیون یا شورای جدید تجدید سازمان می شوند و تعداد آنها نسبت به گذشته کاهش می یابد و تعداد و اسامی این شوراها هنوز مشخص نشده و به زودی اعلام می شود.
وی با اشاره به قانون بازار غیر متشکل پولی گفت: قرار شده است که کلیه واحدهایی که در چارچوب این قانون فعالیت می کنند، با بانک مرکزی تبادل نظر کنند.
دانش جعفری خاطرنشان کرد: مقرر شده قرض الحسنه های جدید باید از بانک مرکزی مجوز دریافت کنند و در مورد بقیه نیز بانک مرکزی گزارش نظارتی از آنها دریافت خواهد کرد ، بنابراین آنها در مسیر نظارتی بانک مرکزی قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه صندوق های قرض الحسنه در بازار غیر متشکل پولی نقش عمده دارند، گفت: دولت بانک مرکزی را مکلف کرد که برای نظارت بر صندوق های قرض الحسنه آیین نامه خاصی متناسب با حضور فوق العاده آنها در صحنه بازار غیر متشکل پولی تهیه کند.
نظر شما