به گزارش خبرنگار مهر، مظفر محمدخانی پیش از ظهر دوشنبه در آغاز مانور مشترک آموزش و پرورش و هلال احمر در ارتباط با زلزله، به میزبانی مدرسه باهنر میامی با بیان اینکه مرور موضوعات و اهداف برنامههای پناه گیری در هنگام وقوع زلزله محور اصلی این رزمایش است، تاکید کرد: دو هدف اصلی در این مانور دنبال میشود که نخستین آنها آموزش پناه گیری است.
وی با بیان اینکه به واسطه نوع ساختمانها، عملیات امداد و نجات به دو دسته تقسیم میشود، نخست ساختمانهای یک تا دو طبقه که اولویت در آنها با خروج سریع از ساختمان در هنگام وقوع زمین لرزه است و دوم ساختمانهای بیش از سه طبقه که باید در درون ساختمان پناه گرفت، افزود: امروز آموزشهای لازم در ارتباط با این نوع پناه گیری داده میشود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان با بیان اینکه خروج اضطراری با حفظ خونسردی و ایجاد آرامش با رعایت موارد ایمنی در این مانور تمرین میشود، افزود: در تجربیات زلزلههای گذشته دیده شده که میزان مصدومانی که قصد خروج اضطراری را داشتند، از خود واقعه زمین لرزه بیشتر بود لذا خروج از محدوده بحرانی با رعایت موارد مرتبط با ایمنی آموزش داده میشود.
محمدخانی با بیان اینکه در زمین لرزه هرمزگان، از حادثه وقوع زمین لرزه تنها یک نفر جان باخت اما از خروج اضطراری ۳۰۰ نفر مصدوم شدند، تاکید کرد: این امر نشان میدهد در زمینه آموزشهای لازم این مقوله باید کارهای بیشتر و بهتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه پناه گیری در ساختمانهای دو طبقه به بالا در هنگام وقوع زمین لرزه بر اساس شرایط و موقعیت مکانی به دانش آموزان آموزش داده میشود، گفت: در این مانور دانش آموزان میآموزند که نقطه امن منزل یا مدرسه شأن، باید قبل از وقوع زمین لرزه شناسایی و ایمن سازی شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان ادامه داد: یکی از تأکیدات ما این است که مدارس نیز مانند خانهها نقطه امنی را در کلاسها ایمن سازی و رفع موانع مانند قاب عکس و… داشته باشند که در هنگان ضرورت از آن استفاده شود.
محمدخانی با بیان اینکه خروج از حوزه بحران باید با صبر و حوصله و آرامش همراه شود، گفت: نکتهای که به دانش آموزان آموزش داده میشود این است که پس از زمین لرزه نباید کلید برق را به دلیل امکان انفجار گاز بالا زد لذا توصیه ما این است که از لامپهای سرد یا چراغ قوه استفاده کنند.
وی با بیان اینکه باید تلاش کرد که ارتقای فرهنگ خود مراقبتی در جامعه ترویج یابد، ابراز کرد: یکی از راههای تحقق این هدف برگزاری چنین مانورهایی است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان ادامه داد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته این نوع آموزشها برای تمام اقشار جامعه به صورت مشترک و در یک روز انجام میشود تا نکات ایمنی و خود مراقبتی برای مردم بیان شود اما هلال احمر و آموزش و پرورش نیز سعی دارند علی رغم تمام کمبودها دست کم آموزشها را برای دانش آموزان داشته باشند تا مواجهه با بحران را تمرین کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، یک هزار و ۱۰۰ مدرسه استان سمنان میزبان این مانور به صورت حضوری با در بستری مجازی شاد هستند.
نظر شما