به گزارش خبرنگار مهر، سعید حمیدی ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت فرا رسیدن پنجاهمین سالگرد بنیانگذاری دانشگاه اراک برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه اراک در ارزشیابی مجله تایمز در ۲ سال متوالی بین یک هزار و ۵۰۰ دانشگاه برتر بوده است، اظهار کرد: در حال حاضر سرمایه گذاری دانشگاه بر تحصیلات تکمیلی است، آموزش عالی زمانی قدرت خواهد داشت که تعداد کثیر دانشگاههای خرد و کوچک، مجموعه واحدی را با یکدیگر تشکیل دهند.
وی گفت: در حال حاضر ۷ هزار و ۴۰۰ دانشجو، حدود ۳۰۰ عضو هیئت علمی دائم، بیش از ۴۲ هزار فارغ التحصیل و ۱۵۰ رشته تحصیلی در دانشگاه اراک وجود دارد.
رئیس دانشگاه اراک ادامه داد: در سال جاری زیست فناوری، ایمنی و بهداشت محیط، بازرسی فنی، روانشناسی مثبت گرا، مکاترونیک، نانو فیزیک و… به عنوان رشتههای بین رشتهای به مجموعه رشتههای دانشگاه اراک اضافه شده است.
حمیدی تصریح کرد: کرونا بر تمام شئونات دانشگاه به ویژه آموزش تأثیر داشته، امید داریم از بهمن ماه با بهبود شرایط، کلاسها حضوری شوند البته الان هم بخشی از پایهها حضوری هستند.
شهریهها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته است
وی با تاکید بر اینکه نیازمند حمایت جدی دولت از دانشگاهها برای ارتقا جدی دانشگاهها هستیم و در سال جاری شهریهها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: در هر استان یک یا دو دانشگاه قدر و با کیفیت وجود داشته باشد، کافی است.
رئیس دانشگاه اراک گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ساماندهی به جدیت باید اجرا شود تا کیفیت آموزش نیز افزایش یابد.
حمیدی با بیان اینکه تعداد دانشجوی کارشناسی شبانه در دانشگاه اراک اندک است، گفت: از ۲ سال گذشته اقدام به جذب دانشجوی خارجی از کشورهای همسایه کردیم که این مهم سبب کمک به درآمدهای دانشگاه شده است.
وی اظهار کرد: رصدخانه دانشگاه اراک توسط یک خیر در دامنه کوه در حال ساخت است و تمام تجهیزات مورد نیاز در این رصدخانه ایجاد خواهد شد.
انتظار ما بر این است که برای توسعه دانشگاه خیرین ورود کنند
حمیدی گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه اراک وجود دارد و دولت در نظر دارد که توسعه دانشگاهها را متوقف کند چرا که بر این باور هستیم که دوره کارشناسی آن چنان که باید اثربخشی ندارد و باید آموزش عالی قدرتمند شود.
رئیس دانشگاه اراک گفت: نکوداشت پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه اراک روز شنبه ۱۳ آذر در سالن ورزشی دانشگاه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود و در این روز کتابخانه مرکزی دانشگاه اراک نیز بهره برداری میشود.
حمیدی در پایان بیان کرد: تا ۵۰ سال قبل تأکیدات بر مباحث علمی دانشگاهها بود که در این راستا ایران رتبه یک علمی از نظر مقالات علمی در منطقه و رتبه ۱۶ در تولید علم در دنیا را دارد، از حدود ۵ سال پیش تاکنون آئین نامههای ارتقا اساتید و دانشگاهها مقداری تغییر پیدا کرد به گونهای که اساتید باید ۶ ماه تا یکسال در صنایع حضور داشته باشند؛ در همین راستا دانشگاه اراک در سال گذشته حدود ۷ میلیارد تومان قرارداد پژوهشی با بخشهای مختلف استان منعقد کرده است.
نظر شما