دکتر محمد مهدی مظاهری استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگاتر مهر، در خصوص تلاش اخیر آمریکا، مبنی بر صدور قطعنامه جدید و تشدید جنگ روانی در قالب تروریسم خواندن سپاه پاسداران به عنوان نهاد رسمی و مردمی، گفت: این اقدامات تنش های منطقه ای را دو چندان نموده و این مجازات ها ممکن است به صورت تحریم های اقتصادی، قطع روابط و مناسبات دیپلماتیک و حتی اقدام نظامی علیه ایران بروز یابد.
به گفته مظاهری، در صورت بروز هر کدام امنیت ملی ایران می تواند تحت تاثیر آنها قرار گیرد و جمهوری اسلامی ایران نیز برای گریز از چنین دشواری هایی با پیگیری اهداف ملی ممکن است که با هزینه ها و دستاوردهای متفاوتی روبرو گردد.
وی تصریح کرد : توانمندی های نظامی و قدرت مانور ایران و همچنین، اراده و خط مشی کشورهای ذینفع در این پرونده میتواند در روند کلی آن تاثیر گذار باشد.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به نشست موفق ایران و آژانس و توافق طرفین بر حل و فصل مسائل باقی مانده از طریق گفتگو، اظهار داشت: تاکید دولتمردان کاخ سفید بر تداوم فشار و تهدید علیه ایران بیانگر این موضوع است که آنان حل و فصل مسالمت آمیز پرونده هسته ای ایران را بر نمی تابند لذا با اتهام زنی در تلاشند که ایران را مقصر بی ثباتی و نا امنی منطقه نزد افکار عمومی جهان نشان دهند.
وی ادامه داد: اقداماتی که آمریکا در سطح بین المللی از طریق شورای امنیت و نیز با لابی گری و تطمیع کشورهایی نظیر چین و روسیه انجام می دهد، برای سنگ اندازی در برابر فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران است.
مظاهری در عین حال گفت: البته نفوذ معنوی ایران در منطقه و پیشرفت های پافندی و دفاعی ایران باعث شده که تلاش نو محافظه کاران کاخ سفید معطوف به این نکته گردد که ایران را بر هم زننده امنیت و توازن در منطقه معرفی کنند. لذا در چنین فضایی آمریکایی ها در تلاشند که با تروریست خواندن یک نهاد رسمی و قانونی ایران، ضمن تحریک همسایگان عرب ایران آن را به خرید تسلیحات و جنگ افزارهای نظامی ترغیب نمایند.
به گفته این کارشناس مسائل بین الملل، تشدید جنگ روانی علیه ایران در حالی صورت می گیرد که نمایندگان آژانس بین المللی اتمی و ایران اخیرا مذاکرات سازنده ای را با هم داشته اند.
وی در خصوص اینکه آیا با نفوذی که آمریکا در آژانس و شورای امنیت برای پیگیری راهبردی نظامی علیه ایران دارد آیا می توان به آینده مذاکرات و حل و فصل مسائل به شکل مسالمت آمیز خوشبین بود؟ گفت: آنچه مسلم است، ایران تسلیم فشارها و تهدیدها یکجانبه گرایانه آمریکا نخواهد شد و تشدید تحریم ها و تهدید ایران را وادار به اتخاذ گزینه تعلیق و عقب گرد نمی کند، جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول قانونی اساسی خود و طبق قوانین آژانس و پادمانهای بین المللی حاضر است در یک موقعیت برابر و بدور از هر گونه جنجال و اتهام زنی به شکل شفاف نسبت به حل و فصل مسائل هسته ای خویش اقدام کند، این اصل مهم مورد پذیرش کشورهای منطقه، همچنین غیر متعهدها نیز است.
مظاهری تاکید کرد: به رغم تلاش های گسترده دولتمردان کاخ سفید برای مجاب ساختن کشورهای غیر متعهد و نیز چین و روسیه برای اتخاذ مواضع تند علیه ایران، این کشورها ضمن پشتیبانی مواضع اصولی ایران خواهان حل و فصل مسالمت آمیز موضوع هستند.
کارشناس مسائل بین الملل گفت: از سوی دیگر، با توجه به موقعیت نابسامان نیروهای اشغالگر در منطقه و مخالفت های مردمی علیه تداوم اشغال عراق، آمریکایی ها توان حمله به ایران را ندارند.
نایب رئیس شورای مرکزی خانه احزاب ایران در خصوص تبعات داخلی و منطقه ای جنگ روانی اخیر آمریکا در قالب تهدید و ترورسیم خواندن سپاه پاسداران، خاطر نشان کرد: سپاه از جایگاه بالایی میان ملت ایران برخوردار است از این رو این اتهام زنی موجب ارعاب مردم ایران و بازداشتن سپاه از انجام وظیفه دفاعی خود از میهن نخواهد شد بلکه در آینده شاهد اتحاد و انسجام بیشتر داخلی خواهیم بود. از سوی دیگر، این اقدام با هیچ معیار و موازین حقوقی و سیاسی بین المللی سازو کاری ندارد و در منطقه نیز محکوم به شکست است.
مظاهری اضافه کرد: نگاهی به تحولات منطقه از جمله سرزمین های اشغالی نشان می دهد که عملکرد نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان و جنایات ارتش صهیونیستی در نواز غزه نماد بارزی از اقدامات تروریستی است که قابل پیگیری و محاکمه در دادگاه های بین المللی است.
نظر شما