دکتر علیرضا جهانگیریان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: معاونت فناوری وزارت علوم چند ساختار تشکیلاتی و شرح وظایف تهیه کرد که در نهایت با ارائه چارت تشکیلاتی جدید وزارتخانه به ریاست جمهوری، چارت معاونت فناوری نیز از آن تبعیت می کند.
وی اظهار داشت: دراین چارت هر معاونت از 3 دفتر برنامه ریزی و سیاستگذاری، پشتیبانی و حمایت و نظارت و ارزیابی تشکیل می شود. این رویکرد تا کنون در وزارت علوم استفاده نشده است.
سرپرست معاونت فناوری وزارت علوم گفت: در صورتی که تا یک ماه آینده این چارت توسط ریاست جمهوری به تصویب برسد، شرح وظایف معاونت فناوری وزارت علوم که بر اساس قانون اهداف و وظایف این وزارتخانه تدوین شده است، بر حسب چارت جدید به اجرا در می آید.
وی با اشاره به برخی از اهداف و وظایف وزارت علوم در زمینه فناوری افزود: شناسایی مزیت های نسبی قابلیت ها، استعدادها و نیازهای پژوهش و فناوری، بررسی اولویت های راهبردی تحقیقات و برنامه ریزی برای شناسایی و حمایت از استعدادها و هدایت آنها به سمت اولویت های راهبردی کشور، حمایت از توسعه تحقیقات کاربردی، برنامه ریزی برای توسعه فناوری کشور و مشارکت در فناوری های ملی و حمایت از فناوری های بومی در قانون اهداف و وظایف وزارت علوم ذکر شده که جزء شرح وظایف معاونت فناوری محسوب می شود.
جهانگیریان در مورد شرح وظایف دفاتر فعال در معاونت فناوری و ساختار تشکیلاتی آتی آنها به مهر گفت : سه اداره کل پارک ها و مراکز رشد، امور نوآوران و ارزشیابی فناوری و توسعه ارتباطات فناوری در معاونت فناوری وزارت علوم مستقر هستند که با تصویب چارت جدید شرح وظایفشان بر اساس چارت جدید تغییراتی می کند.
وی اضافه کرد: شرح وظایف این ادارات کل بر اساس بخش های برنامه ریزی و سیاستگذاری، پشتیبانی و حمایت و نظارت و ارزیابی تغییر می کند و تفکیک می شوند.
جهانگیریان با اشاره به برنامه های معاونت فناوری وزارت علوم در زمینه فناوری های نوین گفت: به تبع قوانین معاونت فناوری وزارتخانه وظیفه ایجاد هماهنگی و سیاستگذاری در امور فناوری های نوین را بر عهده دارد.
وی افزود: هم اکنون نهادهای بسیاری برای سیاستگذاری در امر فناوری های نوین تلاش می کنند و این سیاستگذاری ها توسط یک مرجع مشخص هماهنگ نشده است و منجر به سرمایه گذاری های نامناسب و ناهماهنگی های بسیاری دراین حوزه شده است.
سرپرست معاونت فناوری وزارت علوم در ادامه گفتگو با مهر، هماهنگ سازی در امور فناوری میان نهادهای مختلف را نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی دانست و گفت: اگر چه وظایف جدی در زمینه فناوری به عهده وزارت علوم گذاشته شده است، متأسفانه این موضوع و شرح وظایف دستگاه ها و وزارت علوم در این زمینه به خوبی تبیین نشده است و در امر فناوری با پراکندگی های بسیاری در بخشهای اجرایی مواجه هستیم.
وی اظهار داشت: البته وزارت علوم نمی تواند به تنهایی امور مربوط به فناوری را در کشور به سرانجام برساند و با درنظر گرفتن اینکه موضوع فناوری گسترده است، بسیاری از نهادها و دستگاه ها را نیز در بر می گیرد و مشارکت آنها در این زمینه ضروری است.
جهانگیریان گفت: در عین حال با توجه به اینکه وزارت علوم متولی اصلی در امر فناوری است در معاونت فناوری برنامه ریزی هایی برای هماهنگ سازی فناوری های نوین مانند بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی و جلوگیری از موازی کاری در این موارد وجود دارد.
به گزارش مهر، علیرضا جهانگیریان که در گذشته سمت قائم مقام وزیرعلوم در امور فناوری را به عهده داشت، با تصمیم ایجاد معاونت فناوری در وزارت علوم طی حکمی از سوی وزیر علوم سرپرست معاونت فناوری شد. دکتر محمد مهدی زاهدی نیز چندی پیش گفت: علیرضا جهانگیریان پس از تصویب چارت جدید وزارت علوم توسط ریاست جمهوری، به سمت معاونت فناوری منصوب می شود.
نظر شما